Nejste přihlášen/a.
Pro starší lidi? Tak to klidně i ten starší typ Hyuidai I20... fajn prostorné auto, poměrně veliký kufr, který na nákupy stačí a i na tu dovolenou ve dvou
Zdravím, vím že Frantíky moc lidí nemusí, ale byli jste se podívat třeba na Citroen C3 či Peugeot 208? Ono vybírat pouze ze dvou je hodně omezené. trchu mě znapokujuje fakt, že dědeček 10 let nejezdil. Měli byste ho někam opatrně vyvést a nechat rozjezdit. Nezapomeňte na kontrolu o lékaře a případnou výměnu ŘP.
P.S.: Slyšel jsem, fakt dost lidí nadává, že Hyundai sice pěkně vypadá, ale pouze do té doby, než začne rezavět. Dnes už se všechno fušuje, protože se počítá, že po 5 letech koupíte jiné vozidlo.
nevhodný model/motorizace pro starší lidi do města/nákupy proč 66-70kw a v případě fabky ještě s turbem? Pro tohle využití jsou určený právě i10 nebo citigo, pokud už nutně teda fabka nebo i20 tak bohatě stačí motorizace F-1.0 50kW, resp H-1.216V 62kW...
Ani jedním neuděláte chybu, mě je sympatičtější třeba nová Fabia. Ideální by bylo si obě auta vyzkoušet a porovnat, náš děda třeba preferuje vyšší posez pro lepší nastupování a rozhled z auta. Jinak bych zvážil jestli je nové auto pro 75letého dědu co 10 let nejezdil správná volba.
To je dobrý názor, já bych ještě přidal, jestli je dobrý nápad dědu opět pustit do provozu (proti starším ale nic nemám).
Já bych volil Fabii 2 generaci, nyní ve výbavě "active tour" s osvědčeným motorem bez turba 1.4 16V/63kW. Tato Fabia stojí 236 000kč a je dobré, že má klimatizaci v základu což je v horku pro staré lidi důležité.
Možná zvážit, jestli by nebylo dobré koupit kombi, třeba by se dědovi hodilo, nevím.
můj kamarád opravuje auta a teď na podzim opravoval jednu bouranou hyundai ix20. Říkal, že tak ošizený auto dlouho neviděl.
Já bych se přikláněl asi k fabii, ale pro dědu klidně 1,0 55 kW. Cenově jsou obě auta srovnatelná, škodovka bude levnější na servis a při prodeji dostane děda víc peněz za fabii a rychleji to auto prodá. TSI se už bát nemusíš, ale je asi pro starší lidi zbytečné (do města na nákupy).
Doporučuji přečíst:
Jinak pamatujte, jakkoliv se rozhodnete, pro zachování co nejdelší životnosti vozidla trvat na první výměně oleje po 5 000, max 10 000 km. Pokud půjdete na garančku při 30 000 km, tak to auto tam prakticky můžete nechat, protože se bude často vracet. Prodejce dobře ví, proč takto "auto načne".
Musím se přidat - i já jsem se jednu dobu díval na Hyundai I20 - přemýšlel jsem o výpomoci rodičům... Pak jsem potkal v servisu (někdy kolem Vánoc) pána, co jel na servis. Má vůz cca rok - nadával a nadával - byl v autorizovaném servisu snad každý měsíc... až nakonec jel k soukromníkovi. Nadával na vůz, na vlastnosti, na kvalitu - nenašel na autě ventilek suchý...
C3 má sousedka - 2 děti a pes - jezdí 3 roky a max. spokojená. Netuším, jestli je to zrovna vůz z pondělní/páteční směny, ale na české vozy už vůbec nekoukám. Servis stejně drahý, kvalita větnamská,...
doplněno 09.02.15 11:20:Pokud opravdu trváte na těchto dvou, raději Fabie.
Jako většina lidí vám ale doporučím zaměřit se na více vozů dle cenových možností. Tyto dva kusy by se daly nazvat "z bláta do louže".
Zdravím, máte to co si necháme líbit a co kupujeme. Navíc někteří co šli cinkat klíčema by si tu ruku nejraději tehdá zlomili, další hříbek do rakve byla privatizace a nakonec do všechno dodělal vstup do EU. No hlavně že jsme světový, každý bude nadávat, ale nezvedne se nikdo.
To že je Škodovka do VW Group je dle mě špatně, každý si má jít svojí cestou a pak je více oroginální a za něco to stojí.
P.S.: Ať koupíte dnes jakékoliv auto, vždycky se najde něco, proč je to auto prostě špatné, jedině kompromis.
doplněno 07.02.15 22:18:Neříkám, inovace jsou pěkné, ale dnes už pomalu na vše vymysleli asistenta a lidé si jkasi odvykají řídit tzv. po staru. Vím, že je to návrat na stromy, inovace jsou pěkné, proč si práci neulehčit, ale stačí spálená pojistka a takový člověk (řidič) s autem bez asistenta je skoro úplně bezmocný.
Já jsem automobilový fanoušek ,znalý historie. Českoslovenká Škoda Auto národní podnik. Měla pro nadcházejícího Favorita vyvinut motor vlastní konstrukce o objemu 1.6 litru. Byl to moderní, nový výkonný motor
" Model byl vyvíjen částečně na papíře a částečně na počítači. Vývoj vozu s karoserií hatchback začal již v roce 1991 a o rok později byla vyrobena první testovací série. Ve stejné době probíhal i vývoj nového motoru o objemu 1.6 a výkonu 73kW (Typ 790.16), ale dostal se pouze do několika prototypů Favoritů, v sériové výrobě byl nahrazen litinovou 1.6MPI od Volkswagenu."
Bohužel nám koncern VolksWagen Group vnutil jejich motor, který se dovážel z Německa. Jde o to, že Škoda auto by dokázala vyrábět a vyvíjet vlastní vozy.
Na druhou stranu pokud bychom neprodali naše podniky, tak by nás čekalo humanitární bombardování jako se to stalo Srbsku pod záminkou potřeby zničit továrny na zbraně.
Jugoslávská Zástava nevyráběla špatné vozy, já jsem měl možnost řídit Floridu z roku 1992. Dokonce Srbové dávali elektronické vstřikování dříve než Škoda Auto pod vedením VW.
Kdyz necemu nerozumite, tak se alespon nesnazte radit druhym. Aniz bych byl nejaky patriot, tak korejci zaostavaji jak kvalitou, tak i zpracovanim. Designove na to jsou vsak lepe, ale to je o vkusu kazdeho z nas. Ale nevim kde jste prisel na to, ze dily jsou made in china. Chapu, ze v dnesni dobe je to moderni fraze, ale neplati to vzdy a vsude. Skodovka ma prevazne nemecke a tuzemske dodavatele, zbytek je ruzne po Evrope, z Ciny nema temer nic. Stejne tak nechapu reci, ze Skodovka neni ceske auto. Vse od vyvoje po vyrobu probiha v CR, koncern pouze (ne)schvaluje co a jak bude. Narozdil od korejcu, kteri zde pouze montuji a oznacuji to za ceske auto.
Mám zkušenosti, že pro starší lidi je lepší vozidlo s vyšším posezem a ideálně i 3 dbeřové vzhledem k tomu, že mají primárně podstatně větší dveře a lepší "nasedaci prostor" i pro berličky a pod.V tomto mám vyzkoušnou Corsu od Oplu.
Vyšší posez s větším prostorem mezi koleny a volantem má zase doluhující Škoda Fabia, onen kritizovaný design vysoká koza má svoje opodstatnění v této oblasti, navíc skladovky se ještě prodávají za velmi zajímavé ceny...
Vzhledem k věku a očekávaným nájezdům bych vůbec neřešil značku vozu a už vůbec ne motor.
Doporučuji vyrazit s nimi na obhlídku a přímý úsudek na "živo" v autosalonu...
Souhlasil bych s Michalem /teda až na tu corsu-mám zkušeností se známým(žel už zemřel)rozbité-nepohyblivé oba kotníky na jedné ještěpropadlou klenbu,oba kyčle po operaci,s f.holemi-nejlépe se mu sedalo paradoxně do mého auta-xantie,když jsem ji spustil úplně dolů a pak do renaulta Modus),respektive s posledními dvěmi větami!
Nejlépe bude s nima dojít /dojet/ do jednoho i druhého autosalonu a aby si "nasucho" vyzkoumali do kteréhoi se jim lépe nasedne,lepší posez řidiče za volantem atd!
Starší lidi - určitě něco do čeho se dobře nasedá = vyšší posed (sedačka) Novou Fabku neznám, ale 1 a 2 je na tohle špatná. Porovnej nástup např. s Pandou - mmch pokud jsou dva tak by jim stačila i na nákupy a cestu. Chce to vyzkoušet...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.