Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Dnes se mi stala nepřijemná situace, jel jsem po zmrzlé vozovce, a vozidlo které jelo naproti mě, se pravděpodobně vyhybalo nějaké sněhové kře, tak vybočilo a mě v podstatě vytlačilo, kdy já jsem najel do škarpy a narazil do betonového sloupku. Airbagy nevystřelili ale přední část vozu je chytlá hodně. Řidič odjel, ovšem vím kdo to je, bohužel mám jen povinné ručení, jak postupovat, dá se něco dělat? Spadá na toto povinné ručení?
Spadá, ale povinné ručení viníka. Tedy ne to vaše. Pokud víte, kdo to je, tak jej budete muset kontaktovat.
Domluvte se s tim, co to zavinil. Na miste jste mel volat policii a dohledat vinika. Ted muze tvrdit, ze tam vubec nejel a budete hradit ze sveho havarijniho pojisteni, jestli mate, nebo ze svoji kapsy.
doplněno 09.02.15 09:57:Pokud to potvrdi, tak sepiste zaznam o nehode a poslete na pojistovnu, hradit by se melo z jeho ruceni. Preji Vam, aby to tak dopadlo!
Pokiaľ nedošlo ku kontaktom vozidiel a nemáte niejaký záznam alebo svedkov,tak máte smolu.Nedokážete,že v tom momente tam bol on.
Zdravím, něco podobného se údajně stalo kamarádovi, když jel ve Fáčku. Byl vytlačen ze silnice a napálil to tuším do stromu a jeho spolujezdec se z nárazu břicha do palubky prý doslova posr..l.
Byl rád že on a kamárád přežili a tuším, že řidiče nikdo nanašel a Favo šlo to šrotu. Nedošlo-li ke kontaktu, tak ani není jak dokázat že to byl ten a ten. Dnes už jsou k dispozici kamery, tak škoda že ji nemáte (spousta lidí to doporučuje). Asi s tím nic nenaděláte, bude muset platit sám. Nedávno se tu řešil podobný případ, ale vzhledem k tomu, že opět nedošlo ke kontaktu obou vozidel, nešlo nic vyšetřit. Z toho plyne je lépe se nechat vždy trochu odřít, ale to se lehko říká. Hlavně že jste živí a zdraví a auto vem čert.
orf, s dotknutím vozidle je to naprostý nesmysl. nemusí se vozidla dotknou, přesto může jeden způsobit nehodu.
Pokud se Vám řidič přizná, čemuž nevěřím, máte vyhráno. Jinak nic nedostanete...
Zdravím, no nesmysl to je, ale někde to tu bylo, že dokonce prý policisté tvrdili, že se měl "nechat odřít", aby bylo průkazné, že to tak skutečně bylo. Samozřejmě to nemysleli vážně, ale pokud to viník zapře, tak je velká šance, že nakonec pokutují ještě poškozeného. Možná, pokud by nedošlo k přemístění vozidla, tak by lepší znalec zjistil, že to nebyla nehoda, ale nějaký typ úhybného manévru, ale vždy to prokázat nelze.
Není to tak dlouho co jsem četl, že znalec dokáže zjistit, zda například žárovka, která se rozbila před nárazem svítila.
P.S.: Řidič se povinnen učinit vše, aby nehodový děj byl vyloučen, či aby byl zažehnán a nebo maximálně zmírněn. Vše je o lidech, pokud nebude svědek či záznam z kamery a poškozený se probudí v poli po nějaké té minutě, tak je to holt špatné. Někteří ale od nehody neujíždí vědomě, ale nevědomky. Nesledují provoz (sice jedeme dopředu, ale sledovat se třeba i prostor za sebou), tak vůbec neví, že se něco semlelo.
Známý co vozil auta se jednou dostal to situace, kdy se na horizontu předjížděli dva kamiony jedoucí proti němu a protože neměly dostatečnou rychlost, tak to bylo docela drsný. Známý už hledal místo v příkopě a další řidič co tam prý byl už otevíral dveře, že vyskočí do příkopy. Nakonec jednoho toho "truckera" napadlo zabrzdit a zařadit se zpět, ale být tam někdo už v závěsu, tak to mohlo být hodně špatný.
Měl jste hned na místě zavolat policii, oznámit nehodu + ujetí od nehody a viníka dohledat.. Pokud bude tvrdit že nehodu nezavinil (že vůbec nevybočil a vy jste naboural sám), tak bez důkazů máte smůlu = zaplatíte ze svého nebo z havarijky (pokud máte).
Náraz do sloupku = škoda na cizím majetku = povinnost volat policii.
Zajděte za ním a sepište záznam o nehodě, pak to předejte jeho pojišťovně - pokud je viník tak škoda půjde z jeho pov. Pokud se bude cukat tak policie, je dobré když je to někde na kameře... Na tyhle případy se hodí mít kameru v autě...
Dobrý den. Z vlastní zkušenosti. Mýjeli jsme se s autobusem, já stará avie a na tom bagr 3t. Najel jsem moc ke kraji kde nebyla krajnice a převrátil jsem se na bok. Jelikož autobus jsem neškrtl tak o tom nevěděl projel zatáčkou a o mne nevěděl. Protože jsme se nedotkli vše byla moje plná vina. Policii jsme bohužel nevolali. Tak se to hlásilo na mou pojistku(škoda cca 90000kč). Pokud jste se nedotkli tak je to Vaše chyba že jste tam spadl, kdyby jste se dotkli vina je 50na50. Myslím si že budete muset šáhnout do své kapsy. Přeji hodně zdaru.
To je nesmysl s tím dotknutím. Ovšem bez důkazů (svědkové, video) se to špatně dokazuje. Přece, pokud někdo bude předjíždět na horizontu a já to strhnu do škarpy, nikdo mi nemůže dávat vinu za nehodu, když jsem volil menší zlo, než je čelní náraz. Přesně tohle mě potkalo, zánovní vůz v pořizovací ceně mega byl na odpis, viník ujel, ale naštěstí bylo havarijně pojištěné a byli svědkové. Pojišťovna plnila bez mé spoluúčasti a bez snížení bonusu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.