Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorek předního stěrače

Od: robokop* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, mám favorita 1988. Má přední motorek automatický dojezd nebo je vždy potřeba drátek. Blbne mě dojezd stěračů a tak se ptám zda existuje přední motorek stěračů s automatickým dojezdem bez použití drátku. Na drátku nedléhá kontakt a stěrače nedojíždí.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jaký drátek?Celou automatiku vydíte na obrázku.Když nedojíždí bude buď zaoxidovaný nebo ulomený ten "jazyček"v kroužku.

Motorek předního stěrače

tak tak uvnitř motorku je doběhový kontakt který je pod stálím napětím

to že to nedobíhá může bejt způsobeno vadným doběhovým kontaktem nebo na něm není napětí

gumidek*
hodnocení

1x

Čau, doběh stěrače zajišťuje ještě kontakt v patici relé cyklovače v pojistkovce. Pokud nemáš cyklovač (vysoké černé relé nebo plechové tlusté), tak je v pozici patice plechová drátová klema na 2 kontakty jako propoj. Pokud chybí, tak ti stěrač nedoběhne dolů pod okno, ale zůstane viset.

doplněno 05.02.15 22:00:

Proletuj si pojistkovku (odletuj starý cín odsávačkou a proletuj novým). Odsávačka stačí za 200,-kč

doplněno 05.02.15 22:07:

Spojuje prostřední s jedním jinak orientovaně krajním kontaktem (otočením vůči těm okolo o 90°). U klasických relátek je to vlastně výkonový spínací kontakt.

Motorek předního stěrače #2
robokop*
hodnocení

Já ten cyklovač mám. Problém dělá doběhový drátek a kontakt na páčce stěračů. Znova jsem zapojil doběhový drátek a pohýbal s kontaktem na páčce stěračů a je klid. Mě totiž nedoléhal kontakt a drátek na páčce stěračů a tady je zdroj problémů. Jinak zajímalo mě jestli se liší motorky stěračů ve smyslu že by přední motorek měl automatický dojezd be drátku podobně jako zadní motorek.

gumid

Setkal jsem se s tím, že zadní motorek měl do roku 91 92 3 drátky a pak už jen 2 (kostra je vždy na šroubek uchytu). Zadní stěrač bez drátku až k páčce zhruba tuším dolů a doprostřed (hnědý) byl dojezd a pak to udělali přes odpor přímo na motorek od jednoho uhlíku k drátku stálého + (černý nebo červený). Bylo to stálé plus, aktivace páčkou, dojezd. Pak dojez nahradil odpor a nebyl v páčce tuším dle schémat od nové pojistkovky (1992).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]