Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám favorita 1988. Má přední motorek automatický dojezd nebo je vždy potřeba drátek. Blbne mě dojezd stěračů a tak se ptám zda existuje přední motorek stěračů s automatickým dojezdem bez použití drátku. Na drátku nedléhá kontakt a stěrače nedojíždí.
Čau, doběh stěrače zajišťuje ještě kontakt v patici relé cyklovače v pojistkovce. Pokud nemáš cyklovač (vysoké černé relé nebo plechové tlusté), tak je v pozici patice plechová drátová klema na 2 kontakty jako propoj. Pokud chybí, tak ti stěrač nedoběhne dolů pod okno, ale zůstane viset.
doplněno 05.02.15 22:00:Proletuj si pojistkovku (odletuj starý cín odsávačkou a proletuj novým). Odsávačka stačí za 200,-kč
doplněno 05.02.15 22:07:Spojuje prostřední s jedním jinak orientovaně krajním kontaktem (otočením vůči těm okolo o 90°). U klasických relátek je to vlastně výkonový spínací kontakt.
Já ten cyklovač mám. Problém dělá doběhový drátek a kontakt na páčce stěračů. Znova jsem zapojil doběhový drátek a pohýbal s kontaktem na páčce stěračů a je klid. Mě totiž nedoléhal kontakt a drátek na páčce stěračů a tady je zdroj problémů. Jinak zajímalo mě jestli se liší motorky stěračů ve smyslu že by přední motorek měl automatický dojezd be drátku podobně jako zadní motorek.
Setkal jsem se s tím, že zadní motorek měl do roku 91 92 3 drátky a pak už jen 2 (kostra je vždy na šroubek uchytu). Zadní stěrač bez drátku až k páčce zhruba tuším dolů a doprostřed (hnědý) byl dojezd a pak to udělali přes odpor přímo na motorek od jednoho uhlíku k drátku stálého + (černý nebo červený). Bylo to stálé plus, aktivace páčkou, dojezd. Pak dojez nahradil odpor a nebyl v páčce tuším dle schémat od nové pojistkovky (1992).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.