Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím moc o radu. Mám i20 starou 4,5 roku, pravidelně servisovanou. Dneska ráno po cca týdenní nečinnosti jsem chtěla nastartovat a nic. Nefunguje ani centrální zamykání. Po otočení kličku těsně před startem se kontrolky ani Nerozsvitily. Nastartovat jsem radši nezkousela. Může to být baterka nebo něco horšího? Moc díky, Jana
Máme tu tentýž případ. Když jste týden stála a předtím možná jezdila jen krátký trasy (v zimě s topením), tak se baterka pořádně nenabila. Dobití pomůže! Držím palce s i20!
doplněno 03.02.15 14:28:U nás s tímto autem pomohlo nahodit přes kabely šťávou z baterky jiného auta a pak se jezdilo a dobilo. Baterka má nyní 3.5 roku.
Byla jsem předtím na dálnici, cca 200km, pak jsem zaparkovala před barákem a po týdnu jsem chtěla vyjet .o( děsí me, jestli to nemůže být nic horšího.
bude to baterka, pokud nefunguje nic, tak je auto prostě bez šťávy buď nebyla pořádně nabitá a po týdenním stání ji dokázal vybít centrál, alarm, rádio... nebo se třeba mohlo stát, že něco zůstalo někde svítit. Zkusit dobít, a to co nejdříve, protože takto totálně vybitá baterka se poměrně rychle může dostat do stavu, kdy už nebude vůbec použitelná.
A muzu zkusit nastartovat? Nestane se nic? Třeba abych nenicila starter, pojistky, ...
Pokud se nerozsvítí ani kontrolky, co myslíte že udělá startér? Pokud potřebujete nutně jet, nastartujte pomocí startovacích kabelů připojených na akumulátor jiného auta.
Všechny hundaie prodávané v ČR jsou pod 5letou firemní zárukou !
Nedělej s autem už NIC a zavolej na servisní/zákaznickou linku Hyundai a postupuj dle jejich instrukcí....na dálku ti nikdo neřekne co s tím je, musí to do servisu - může to být vyzkratovaná otřesy baterka (normální živostnost baterek z prvovýroby je 6-10 let) ale i něco jiného - od uvolněného kontaktu/kostry až po zkrat v jiné součástce který vyštavil baterku.
doplněno 03.02.15 14:50:Záruka 5 let - od modelové řady "i" (aby se toho nechytil někdo se starším modelem)
doplněno 03.02.15 15:06:dopl. do výčtu možných příčin - přepětí (chyba alternátoru), prostě nejde je n o to dobít baterku a frčíme dál, je třeba zkontrolovat pár věcí okolo...
... já bych to řešil (i kdyby mělo ját jen o blbou baterku) přes servis Hundai a jejich full garanci. Nakonec mají to zakalkulováno velmi dobře v ceně vozů a pravidelných ročních prohlídkách servisním plánu, keteré jste předpokládám dodržela...
Dovoluji si upozornit, že autorizovaný servis třeba uzná, že se baterka nebude dobíjet a prodá majiteli novou, započítá si práci i čas, k tomu i odtah z místa, kde parkujete.
A přitom nabití přes nabíječku by pomohlo - i bez vyndavání akumulátoru.
Servisovana je, začátkem září jsem byla na povinné roční prohlídce, kontrola všeho ok včetně akumulátoru, rovnou z tím byla i technická. Nevíte někdo rozměr baterky u i20? Abych věděla, kterou správně koupit.
Tak ještě jednou a naposled: NEřešte nic s rozmerem baterky, auto máte pod PLNOU zárukou ještě půl roku! Vemte do levé ruky telefon, pravou vyťukejte zákaznickou linku Hyundai a poraďte se s nima ! Nebo Vám mám vyhledat i tč? Ale je to myslém i na té nálepce s informací o 5years full Hundai servis guarantee která je v oblasti dveří nalepena...
doplněno 03.02.15 16:27: doplněno 03.02.15 16:39:ségra na fabii 3x vybila baterku (1x nákup nové, než zjistila že v ní problém není) - 3x servis - 3x diagnostika než se přišlo na to že byl jeden z kontaktů větší přechodový odpor...takže jsou elektro záhady, které ani napoprvé neobjecíš a proto nedoporučuju pokus omyl v garáži, když je k dispozici oprava ze záruky?
Ale baterie je přeci spotřební zboží, to má 2 roky. Prodloužena záruka 5let přece nemůže platit i na něco takového. Ani jsem nikde v papírech od prodejce nenašla, že na baterku se 5leta záruka vztahuje ... auto mi odtáhnou, vymění baterku a nauctujou mi nekrestansky odtah, materiál a praci .o(
Jančo je to na Vás-pokud máte 5letou záruku tak se informujte jak je to s AKB a dle toho si kupte novou nebo to nechte na servisu v rámci záruky /můj skromný názor je téměř totožný s Vaším-na AKB se záruka nevztahuje-přece i u NT je záruka 24 měsíců,ale je tam psáno na baterii jen 6měsíců ode dne koupě/Jo a ještěsi zjistěte,jak je to se zárukou pkd si budete měnit sama-aby to nevzali jako neautirizovaný zásak a tím nepadl zbytek záruky!
Jinak pokud je AKB tak vyšťavená,že se ani nerozsvítí kontrolky,tak starteru ani altiku se nic nemůže stát,spíše nevím co na to ŘJ.U některých se nedoporučuje odpojovat protože to prý poškodí el.soustavu-nevím,u mého se odpojením jen vyresetuje!
3x servis, 3x diagnostika - než se přišlo na větší přechodový odpor jednoho z kontaktů? To jsou teda umělci
EDIT: Omlouvám se, spletl jsem se.
ne,každý nový vúz musí na STK prvně po 4 letech.I když je garance 5 rokú.KIA poskytuje na vozy garanci 7 let a taky se musí po 4 na kontrolu.Pak každé 2 roky.
Pokud je akumulátor původní, tak 4,5 roku je tak akorát jeho životnost. Možná, že by s Vám povedlo ho podle zdejších rádců nabít a auto by jelo. Po dalším delším stání by se však situace opakovala a třeba by se to vůbec nehodilo, že auto nestartuje. Zjistěte si rozměry a co nejdříve kupte nový akumulátor - na značce nezáleží, všechny jsou zhruba stejné kvality !
haloo, tak už jezdíte? co to bylo? ...4letá baterka sama od sebe KO po týdnu nepoužívání i20cítky - tomu nevěřím...
Ještě nejezdím, baterka je venku, dneska jsem koupila novou a snad zitra ji tam nandáme. Doufám, že to bude jen ta baterka .o(
Tak jsme ji tam dneska dali a je to ok
nicméně mě chřipka a tím pádem týden nejezdeni stálo dost nervů .o(
díky všem za rady
a ta původní jde dobít zpátky nad 12,6V? Nebo je vyzkratovaný článek a dává max 10V?
Preventivně doporučuji využít té dobíhající záruky a zajet do H-servisu k proměření zda náhodou alternátor s regulací nepřebíjí nebo nepodbíjí nebo zda něco v klidu, co normálně nemá, nevyšťavuje baterku (tedy pokud nemáte někoho v rodině kdo tyhle 2 -3 měření je schopen udělat) Nevíte totiž příčinu proč se ta baterka odporoučela
Dobrý den,
Já mám taky Hyundai i20. Už ji mám 4 roky a před pár dny jsem byl na STK. Prosím Vás, ta 5 letá záruka se nevztahuje úplně na všechno, ale kompletně na motor a převodovku. Na vše ostatní se vztahuje 2 letá záruka, tzn., že ta baterka je už po záruce. Zajeďtě k nějakému mechanikovi, ten vám na místě změří, jestli se dobíjí alternátor a jak je na tom baterka. Vzhledem k tomu, že jste týden s autem nikam nejela a jsou mrazy, tak ta baterka totálně klekla. Do žádného Hyundai nevolejte, je to zbytečné, akorát to pak zaplatíte.
a na to s tím motorem a převodovkou jste přišel kde? Pokud to není nějaká záměrná konkurenční pomluva, nespletl jste to s jinou značkou? Myslím OPEL má dost okleštěný obsah prodloužené záruky...
Záruka HUNDAI je komplexní a vztahuje se na všechny výrobní vady, je limitována pouze počtem uj. km.
A dejte odkaz na nějaký relevantní zdroj, pokud to není pravda.
doplněno 07.02.15 11:27:aha, tak JEN zrovna ta baterie je vyloučena ze té 5leté záruky - je to v textu na tom linku.
" Záruční doba na baterii je 2 roky od data koupě vozidla."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.