Nejste přihlášen/a.
Jsem čerstvým držitelem řidičáku. Potřebuji auto, nicméně v mém okolí není nikdo, kdo by se v ojetinách vyznal. U nás se kupují vždy nové "služebáky" nebo máme auta od zaměstnavatele. Nikdo není žádný mechanik, kutil... Do prvního auta nechci moc investovat, zhruba 75tis., max 100. Chci se na něm jen otrkat, do roka plánuji koupi něčeho lepšího. Nechci nic úplně starého (15let atp). Jasně, dají se sehnat i velká auta, třeba Mondeo, za 40tis s tím, že 180tis najeto není pro to auto tolik... ale nechci, jelikož pak už pomalu odcházejí různé díly... a fakt nemám nikoho, kdo by sehnal leccos z vrakáče a známej to za pár stovek vyměnil... S každou poruchou budu v servisu, takže věci co jsou pro šikovné chlapy "maličkosti," pro mě nejsou. V této cenové kategorii mi vychází, fiesta, clio, c3, corsa, getz, swift... O trohu dražší dvojková fabie. Mám největší chuť sáhnout po té fabii (konkrétní vůz budu vybírat s mechanikem). Budu jezdit spíš kratší trasy (do 50km), vesnice a nebo popojížďky po městě. Až se trochu vyjezdím, nemám problém si na dálky půjčit lepší, takže extra výkon nepotřebuji, skutečně na naučení. Na fabie jsem koukala 85tis. s motorem 1,2, najeto kolem 60tis. V diskusích už vyježdění řidiči nadávají na výkon atp. Ségra tento motor má, na ježdění 15km do práce, do školky... prostě druhý vůz a na to jí údajně stačí...Poradíte na co si dát pozor, podle čeho vybírat nebo po jakém voze byste sahli vy?
Z toho výběru bych určitě vynechal Renault. Fabie není špatná volba, ale určitě ne 1.2 HTP, jenže 1.4 se příliš často nevyskytuje. Fiesta taky není špatná, stejně tak bych jako první vůz této kategorie nevyloučil Peugeot 206, to jsou taky docela držáky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.