Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké ojeté auto - první vůz - 75tis

Od: torinnka odpovědí: 8 změna:

Jsem čerstvým držitelem řidičáku. Potřebuji auto, nicméně v mém okolí není nikdo, kdo by se v ojetinách vyznal. U nás se kupují vždy nové "služebáky" nebo máme auta od zaměstnavatele. Nikdo není žádný mechanik, kutil... Do prvního auta nechci moc investovat, zhruba 75tis., max 100. Chci se na něm jen otrkat, do roka plánuji koupi něčeho lepšího. Nechci nic úplně starého (15let atp). Jasně, dají se sehnat i velká auta, třeba Mondeo, za 40tis s tím, že 180tis najeto není pro to auto tolik... ale nechci, jelikož pak už pomalu odcházejí různé díly... a fakt nemám nikoho, kdo by sehnal leccos z vrakáče a známej to za pár stovek vyměnil... S každou poruchou budu v servisu, takže věci co jsou pro šikovné chlapy "maličkosti," pro mě nejsou. V této cenové kategorii mi vychází, fiesta, clio, c3, corsa, getz, swift... O trohu dražší dvojková fabie. Mám největší chuť sáhnout po té fabii (konkrétní vůz budu vybírat s mechanikem). Budu jezdit spíš kratší trasy (do 50km), vesnice a nebo popojížďky po městě. Až se trochu vyjezdím, nemám problém si na dálky půjčit lepší, takže extra výkon nepotřebuji, skutečně na naučení. Na fabie jsem koukala 85tis. s motorem 1,2, najeto kolem 60tis. V diskusích už vyježdění řidiči nadávají na výkon atp. Ségra tento motor má, na ježdění 15km do práce, do školky... prostě druhý vůz a na to jí údajně stačí...Poradíte na co si dát pozor, podle čeho vybírat nebo po jakém voze byste sahli vy?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

hlavně néééé fábii 1,2 htp sou to problémová auta a opravy sou drahý redši hledat fábii s motorem 1,4

hodnocení

0x

Z toho výběru bych určitě vynechal Renault. Fabie není špatná volba, ale určitě ne 1.2 HTP, jenže 1.4 se příliš často nevyskytuje. Fiesta taky není špatná, stejně tak bych jako první vůz této kategorie nevyloučil Peugeot 206, to jsou taky docela držáky

torinnka
hodnocení

Díky, ale P206 z výběru vypadl, protože ho fakt nesnáším :) Prostě mi to auto přijde naprosto hrozné. Fábka je teda taky dost příšerka, ale P206 by prostě neprošel :) Focus šlape fábce na paty,jsou i levnější, za vyšší peníz (90tis.) si myslím, že bych už mohla mít něco slušného

hodnocení

0x

co třeba Xsara a motor 1,4? (3 dvířko,pětidvířko,kombajn,kupé .)Pokud ještě +,9D tak neskutečný dělník.v dobrém stavu ovšem.Předchůdce,byť dyzajnově relativní propadák ale jinak to byl držák a xsary taktéž!

2kedar*
hodnocení

0x

Kupte si Feldu, nebo staršího Japonce.

Budete spokojen v obou případech. Japonci jsou spolehliví a Feldy levné při všem.

torinnka
hodnocení

Díky, ale při své práci skutečně nemůžu přijet za klientem felicií. Neříkám, že potřebuji super auto, ale felda by neprošla

klops
hodnocení

0x
Co Ford Focus 1.6? Ani velké, ani malé. Je vcelku rozšířen a má dostupné náhradní díly.

ja1
hodnocení

0x

Škoda Favorit nebo Felicia - jednoduché, spolehlivé auto bez moderních kurvítek, dejte si jen pozor ať není příliš shnilé. Je z něj výborný výhled, na naučení to stačí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]