Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak požadat o zmenu provedení změny v technic

Od: saryties odpovědí: 5 změna:

Zdravím, nedávno jsem koupil auto,ale až při evidenci mi sdělili ,že tam maji být jiné pneu(rozměry) a tak bych chtěl požadat o provedení změny v technickém průkazu. Nemám s tím žadné zkušenosti ani nevím jak to chodí a zda s tím jít na obecní úřad? Mohli byste mi poradit co a jak? A co to bude stát? Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Mate v TP pouze 1rozmer pneu? Jinak co je za rozmer v TP a jaky rozmer chcete zapsat?
Obecne:
mdcr.cz/...

saryties
hodnocení

No mám tam mít podle techničaku 175/70 r13,nebo alternatvivně se daji pužít 175/70 r14,ale ja mám na voze 165/70 r13 a tento rozměr bych tam chtěl zapsat.

k2

Troufnu si tvrdit, ze takovyto rozmer Vam nikdo nepovoli/nezapise.

hodnocení

0x

Tak alternátívu vám môže osvedčiľ len oficiálny dovozca uvedeného typu auta,značky a na základe neho vám spravia zapis do veľkého TP na úrade,neviem kde to mate vy,my v SK na odbore dopravy,Musíte kontaktovať svojho dovozcu najprv a on vám dá potom všetky alternatívy rozmerov pneumatik a diskov na daný typ auta,pozor ten váš tam nemusí byť vôbec a dosť o tom pochybujem,lebo chcete užšie pneumatiky aké mate zapísané v TP.Mňa toto osvedčenie na seat Alhambru 1998 stálo na SK pred rokom a pol 50 euro plus kolky na odbore dopravy.

hodnocení

0x

Saryties,

Určitě Vám podrobně vše vysvětlí na evidenci vozidel TECHNIK, který tyto věci řeší. Nejspíše Vám sdělí, že musíto oslovit výrobce, nebo dovozce vozidla a podle jejich stanoviska (ne)zapíšou změnu.

Hezký víkend-

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]