Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefungují zadní mlhovky

Od: sendo odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zjistil jsem, že mi nefungují zadní mlhovky, přehodil jsem žárovku a nic, pojistku jsem vyměnil a také nic.

Neporadil by mi někdo jak najít závadu? Je tam nějaké relé? Jak jej případně změřit? Jde napětí nejprve přes pojistku a poté na relé?

Či jiná možná rada? Nevím si s tím nyní rady :( Jak je to zapojení? Ještě by to mohlo být ve vypínači, nevím však jak je to zapojené odkud měřit napětí.

Děkuji pěkně

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

4x

Nemáš tažné a třinácti pinovou zástrčku? Může být vadný rozpínací kontakt na mlhovku nebo v ní máš zastrčenou redukci.

hodnocení

2x

Je to třeba blbost, ale zkoušíš zadní mlhovky s potkávacími světly, co to je za vozidlo?

sendo
hodnocení

Ano zkouším mlhovky při zapnutém klíčku, motor je vypnutý, potkávací světla zapnutá, jedná se o passata rok 2001.

bude v háji hlavní otočný spínač světel skus ho odpojit a v konektoru si najít za pomoci plus 12V drát k mlhovce a pokud se to vzadu rozsvítí máš jasno

sendo
hodnocení

Děkuji, vyzkouším to co jste napsal, jsem zvědav, sand nemohu něco odpálit kdybych dal +12 na nějaký špatný pin, je potřeba mít zapnutý i klíček? Nebo stačí jen při vypnutém stavu klíčku odpojit konektor a přikládat +12V na kontakty, dokud se nerozsvítí mlhové světlo?

Vím že mlhové světlo svítí jen když svítí potkávací.

při vyplím klíčku a odpojeným konektoru koukat na palubku jak trefíš ten správnej drát tak se rozsvítí na palubce kontrolka

odpálit bys nic neměl i když tam bude jeden drát co bude kostra pro osvětlení vypinače tak na něj pozor bude to hnědá nebo černá

sendo
hodnocení

Děkuji mockrát Dabelovi, to co mi poradil, rozhodlo :)

Nenaměřil jsem v tom konektoru nic, jelikož byl zaoxidová, prostříkal jse kontakty a vše nyní funguje ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]