Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mužou začít hučet pneumatiky?

Od: mases* odpovědí: 18 změna:

Ahoj mám zimní pneu Nordica druhou sezonu a tak před týdnem začaly hrozně hučet od cca.50-60km/h nezávisle na směru jízdy,ložiska mám měněná chci se zeptat jestli mužou pneu začít z ničeho nic hučet když dříve nehučely?Nebo co jiného muže hučet na benzínu 1,4? Přisuzuji to ale pneu Tlak je v pořádku díky za názory :)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Začal bych kontrolou ložisek - neodborná montáž = poškození a je po něm hned...

hodnocení

0x

Zimní pneu na suché silnici hučí dost. Ale že by tak znenadání? Jediná možnost jak to vyzkoušet, přezout zkusmo na letní... Ovšem pokud jste nezpozoroval akustický rozdíl mezi zimní a letní už dříve, tak to bude něco jiného.

hodnocení

0x

Nevěřím, že by během vteřiny najednou začaly pneu hučet. A k tomu ještě hrozně. Ten stav by se musel buď projevovat postupně (ojetí pneu) nebo by muselo být zřetelné poškození pneumatiky. Už jsem zažil, že nově měněné ložisko bylo měněno chybně a po pár stovkách km odrovnalo celé kolo...

Doporučím zajet do servisu a zkusit převážit kola (jestli třeba upadlo závaží 30g, může mít rychlé točení kola potíž... ). Při demontáži kol se mrknou na nápravu a možná zjistí více, než my tu dle popisu :(

doplněno 29.01.15 08:00:

Zajděte do pneuservisu, ať vám vůz zvednou a mrknou se - takové zvednutí bývá zdarma - až opravy jsou hrazeny! Může se stát, že máte potíž ve vyboulené pneu nebo spadlý kus podběhu... Je nebezpečné to nechávat bez řešení !

A ještě mne napadla taková blbost - kus sněhu či ledu na podběhu...

hujer123*
hodnocení

0x

Mohlo by to být rozhozením geometrie po najetí do výtluku. Na našich silnicích nic neobvyklého. Zkuste z kopce vyřadit rychlost, jestli to není něco na motoru.

hodnocení

0x

Ano ,mohou,ale asi ne z ničeho nic,pokud je to postupně,je to OK,pokud je to naráz,tak jedině v případě ,že jsou nově obuté na autě!

mases*
hodnocení

nene motor to nedělá,z kopce jsem vyřadil a pořád to hučí a i jsem zkoušel zastavit a točit motor na místě jako když jedu a taky nic ale při dojiždění ke křižovatce to hučí fakt jak guma no asi počkám na jaro,letní sadu nemám :(

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
přesně stejný problém jsem řešil je to necelý měsíc zpět taky. Hučení (v mém případě od kol zadní nápravy) a mírné vibrace v rychlostech cca 60 - 80km/h. Sice mi to bylo divné, ale neřešil jsem to. Postupem času to přestalo.
Vzhledem k tomu, že jsem nikde do ničeho nenarazil ani "nevymetl" nikde žádnou díru, přičítám příčinu zamačknuté hlíně s pískem ve vzorku části pneu. Parkuji na hlíně s pískem a období, kdy to začalo dělat, bylo hodně rozmoklo a jsem u domu v té rozmočené hlíně mírně zapadl. Jak jsem pak auto odstavil, hlína v hrubém vzorku pravděpodobně vyschla a ztuhla a než se ji podařilo časem vodou na silnicích vymýt, tak to nějaký čas trvalo. Problém s hukotem a nevyvážeností jsem registroval cca 14 dnů, dnes je to opět bez problémů - žádný hukot, žádné vibrace.
Takže bych doporučil max. prohlédnout zanešení vzorku po celém obvodu pneumatik.

pn64
hodnocení

0x

když začne bejt zničehonic mokrá silnice, tak to na benzínu 1,4 na zimních hučí-zničehonic *smich*

Pn64-to ale není z ničehonic!To má příčinu a to v mokré vozovce!

mases*
hodnocení

A taky jsem dnes zpozoroval že když jedu pomalu tak se ozívá takové pískání asi od kola píská to jako když píská kolečko u kárky nebo stavební kolečko...:( tak to asi bude ložisko co

Takže návštěva servisu - než to bude horší a dražší - že?

doplněno 05.02.15 17:20:

Servis !

Chcete někoho zabít a před tím se tu chlubit, že máte auto na odebrání tp?

Nechápu vás!

mases*
hodnocení

Tak jsem zjistil že auto asi trochu táhne doleva a při zatočení doleva se auto jakoby "propadá" nevím jak to popsat prostě takové nestabilní,v rychlosti ve které zatáčím doprava se trochu bojím zatočit doleva,no a pravá přední pneu se mi zdá že je nějak jinak zbarvená

Muže to být geometrie?Ale muže být rozhozená jen na jednom kole?

dojeď do servisu ,raději skušený "garážista" než velky autorizovaný měnič dílů! zde od monitoru nevidíme Vaše auto ani nepoznáme jak se chová aby se dalo zodpovědně identifikovat závadu!

Můžete to být cokoliv ad špatné goemetrie,špatné pneu, atd.

mases*
hodnocení

Na odebrání tp rozhodně není :) jenom stav našich silnic muže za muj problém do servisu jdu zítra jen jsem chtěl zjistit co by to tak mohlo být :)

Řidič před jízdou musí zkontrolovat vůz.

1) Pokud hučí kolo, může být potíž v pneu (nebezpečí defektu, zvláště na dálnici již několikráte smrtelná zranění, posledně jeden, co chtěl pomoct paní s defektem. Může být potíž v ložisku- zablokuje se kolo - nehoda...

2) pískání brzd - vadné brzdy, nedostatečné destičky... - nezabrzdíte, nehoda ...

3) vůle v řízení - kosti? silenbloky řízení? nalomeno? - menší nerovnost, nehoda ...

Když někoho zabijete a bude to někdo z mé rodiny, najdu si vás a pomstím se - jste s tím OK?

doplněno 06.02.15 09:10:

to jsem rád - tak pak dejte vědět, co všechno tam našli... *palec*

doplněno 06.02.15 17:46:

Gratuluji :)

Mnoho šťastně najetých km přeji ;)

mases*
hodnocení

jj jasný :) dnes jdu do servisu,vím že je to riziko a nejsem cvok abych s tím jen tak jezdil :) je to i muj život ;)

mases*
06.02.15 09:17
hodnocení

Jasně :)

mases*
hodnocení

Tak opraveno :) hučelo pravé přední ložisko,tak už je nové a geometrie byla taky rozhozená,takže vše opraveno

Za 1300kč včetně práce to stálo :) ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]