Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda 120 LS

Od: watta97* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den mám problém u svoji škody 120 LS. než jsem začal jezdit byla tam plná nádržka brzdové kapaliny což bylo tak 2000km zpátky. Ovšem všiml jsem si že mě začala brzdovka ubývat a tak jsem ji dnes dolil zase doplna hladina byla asi o 5mm niž než na začátku jenomže problém je že poslední dobou se mě začala rozsvěcet kontrolka brzd (vždycky zamášknu spínač zpátky) dřív i když byl natočenej motor jsem se mohl do pedálu opírat jak jsem chtěl a nevyskočilo to ted se opřu trochu a už to svítí nevíte v čem může být zrada? jinak to brzdí jako čert když na to šlápnu stojej všechny kola a ručka brzdí velice dobře s ní se ani nerozjedu takže zadní prasátka by téct neměli. díky za každou odpověd.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figaro
hodnocení

0x
Netesnost brzdove soustavy zvedni auto a jukni na celou soustavu včetně válečku

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
viděl bych to nejdřív na odvzdušnění brzd (pravděpodobně nějaká bublinka si někde - nejspíš skrz hadici, což je u starých auta normální - prosákla do okruhu). Pokud by to nepomohlo, tak to vypadá na nějaký problém (asi špatná gumička) v brzdovém válci - pravděpodobně si to tahá kapalinu z nádržky a zas ji to tam vrací.
Jako radu to dát nemohu, ale osobně tyhle záhadně se rozsvěcující kontrolky (čidlo množství brzdovky, čidlo ruční brzdy), pokud nezjistím někde nějaký vážnější problém (někde něco neteče), při náznaku chybné funkce odpojuji. Funkce auta a stavy kapalin si stačím ohlídat sám a tahle zbytečná "kurvítka" k ničemu nepotřebuju (dřív na autech taky nebyla).

hodnocení

0x

Koukněte se ještě do kufru pod kryt, který kryje hlavní brzdový válec a posilovač tam se někdy ukáže netěsnost.

watta97*
hodnocení

jako trocha kaliny je na posilovači brzd v takovým záhybu ale ta tam byla vždycky co já pamatuju ta tam je asi od toho když někdo doléval brzdovka a polil to pač ty brzdy tohle nikdy nedělali a ta kalina v tom zahýbu byla a je ji tam furt stejně

hodnocení

0x

Kontrolka brzd se rozvěcuje.Dlouhý krok brzdové páky. Příčinou býval vadný posilovač brzd,je v kufru.Nebo vadná hadice z sacího potrubí u karburátoru do posilovače brzd.

hodnocení

0x

Ruční brzda nemá na prasátka žádný vliv já bych typoval že bude problém tam(je tam nejhůř vydět :))Ale může to být kdekoliv třeba i trubka-chce to pozorovat

watta97*
hodnocení

já vim že na ně nemá vliv ale pokud by z prasátek tekla brzdovka tak nateče na pakny a ty přestanou brzdit nebo budou brzdit hodně špatně. Jinak ještě jedna věc na kterou jsem si vzpoměl. Když tu brzdu zpáčknu párkrát po sobě (třeba 2x) tak je pedál o něco tvrdší (nejde tak moc dolu).

gumidek*

Zavzdušněno a to mizení kapaliny určitě někde ve spoji nebo hadice a nebo prasátka. Sundej buben a pokud tam bude mokrý bordýlek, tak je to ono. Stačí, aby to tam bylo vlhké a nemusí být ani mokré.

doplněno 26.01.15 21:04:

Nebo teče hlavní válec. Pokud je to někde vlhké, tak to postříkej sprajem na brzdy a pokud to tam bude vlhnout znova, tak je to tam. Mě takto vlhla půlka posilovače brzd a tekl HBV. Stačilo hadrem s ředidlem odmastit posilovač a pak jsem viděl, jak to postupně prosakuje a dělá flek.

watta97*
hodnocení

kouknu na to a kdyžtak hlavní brzdový válec mám uplně novej nepoužitej ještě ze starších zásob

hodnocení

0x

watta, kde máte závadu vy, to nevím, to se musí hledat. Já jen vím, co mne hlavně zlobilo. Chce to světlo, kleknou vedle auta, kouknout řidiči pod pedály, páč často poslední kroužek, který těsní, aby kapalina netekla do vozu je vadný.

Pak je třeba hledat místo úniku kapaliny po celé sectě, za pomocí zrcátek, velkého světla, centimetr po centimetru.

Tak dlouho, až najdete to správné místo. Pokud parkujete v garáži, a je sucho, musí se projevit ukap na zemi a pak to najdete.

doplněno 29.01.15 18:13:

watta, blahopřeji k opravě. Pochlubte se, kudy utíkala brzovka mimo okruh?

ferdix

U řady vozidel 105-136 je nádobka spojena i pro válec spojky,nicméně dle poznatků o našlapání ,vidím závadu v zadních válečcích brzd.Tedy vadné brzdy neřešit od stolu,ale řádně prověřit vedení,trubky,hadice ,třmeny,válečky.Hlavní válec je na dvou M8 šroubech,snadno se sundá a poté pohledem zjistí,zda kapalina neteče do posilovače.

watta97*
hodnocení

je to vyřešeno koupil jsem za 40kč nový gumičky do hlavního brzdového válce a je to tvrdý jako nikdy. Takže to byl hlavní válec. U této příležitosti jsem vyměnil i brzdovou kapalinu protože to bláto co tam bylo po dědoj byla fakt síla.

watta97*
hodnocení

no unikala pod hl. brzdovým válcem tak jsem ho sundal z posilovače loudně to vytřel a opravil ten válec nikde jinde to neuniká

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]