Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem rádcům. Možná jste někdy zaznamenali v médiích, že několik firem ( u mě Home Credit) měli v úvěrových smlouvách chybně vypočítané RPSN. To se týká podle kalkulaček na internetu i mě. Zajímalo jestli někdo z vás dokáže poradit jak by měl vypadat výpočet žádosti o vrácení úroků a poplatku za úvěr, když auto ještě není celé doplaceno.
Myslíte tuto kauzu? nasepenize.cz/...
Zeptám se vás - vy jste kupoval na úvěr podle RPSN? Věděl jste vůbec, co to znamená nebo chcete jen vyždímat maximum zpět? (to jen tak mimochodem...)
Vidím, že essox byl pokutován, ale HC ne. Osobně bych řešil kontrolu buď s danou firmou (písemný požadavek na kontrolu výpočtu s dodatkem, že jej zašlete ČOI k posouzení). Žalob je hodně, ale opět - ještě jsem nedohledal rozsudek, kde by bylo uvedeno, že se nějaká část peněz musí vrátit. Pokud hledám špatně, prosím o navedení... Díky !
Osobní připomínka - když si půjčuji peníze, spočítám si logickým jednoduchým násobením, kolik zaplatím celkově.. buď to chci nebo ne. Je to moje volba a nějaké RPSN mne neovlivní. Vždyť také ne všechny společnosti chtějí všem půjčit, někdy se prostě člověk rozhoduje "Mít-nemít"a ne RPSN "16-40%"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.