Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou repasované brzdové třmeny bezpečné?

Od: regis* odpovědí: 5 změna:

Jsou repasované brzdové třmeny bezpečné?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

2x

Pokud se to udělá správně a z kvalitních dílů tak je to zcela bezpečné a srovnatelné s novými,třmen máš kus kovu tam se nemá co podělat.

Při repasi se dává nový pístek,gumičky,prachovky,vodící čepy a mazivo. Pokud chceš být fajnšmekr tak i barva

hodnocení

0x

jako u všeho... pokude je to udělané správně, tak ano.

hodnocení

0x

Jen tak mimo soutěž -co se na třmenu repasuje?

doplněno 26.01.15 17:48:

ZZtop-myslím že repase třemnu může spočívat v jeho sundání dokonalém vyčištění a jeho povrchové úpravě -barva ,případné opravě závitu odvzdušnovacího šroubu a výměny pístku a těsnění pístku,...Proto bych o nějakém repasování ani nepsal! a pokud dělam něco na brzdách ,tak ne dle pořekadla 2x měř a jednou řež-raději 4x důsledná kontrola zdali jsem vše smontoval jak má být!

zztop*

Barva *smich* Já nevím já si pod repasí třmenů představím například výměnu případně vyrezlého pístku, gumiček, vodících čepů a prachovek. Víc tam snad není. Mimochodem tuhle věc jsem naposledy dělal na fáčku. No a na takové repasi se snad nedá nic moc posrat a zvládne to i jouda doma v obýváku.

gumidek*

Mimo soutěž moje prácička na třmenech a barvu jsem nedával :). Tuzing nechci.

poradte.cz/...

doplněno 26.01.15 17:48:

Repase se podělat dá, když to jouda neokartáčuje od lupínků koroze nebo tam narve gumičky šroubovákem a poruší těsnost nebo narve pístek křivo. Stejně tak brzdovka pod manžetku nepatří (jen pod pístek). Brzdovka táhne vlhkost a byť to sní půjde lépe montovat, tak za čas natáhne do sebe vlhkost a pístek zezhora pod manžetkou rychle orezne. Proto je u TRW sady speciální montážní olejíček LUCAS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]