Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jawa 50 - Nehází jiskru

Od: johnys2000* odpovědí: 8 změna:

Čau lidi,

Mám jawa 50/23 pionýr. Včera jsem jezdil a všechno bylo v pohodě, ale dneska jsem se chtěl projet a zjistil jsem že mi motorka nehází jiskru. Zkoušel jsem svíčku čistit vyměňovat, vyměnt zapalovací cívku a indukční cívku, ale nic se nezměnilo... :( Prosím poradte. :)

Jawa 50 - Nehází jiskru

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

nejdřív jukni na kladívko jestli se ti neubrousil či neulomil ten pertinax kladívka co jezdí po vačce

dále koukni zda se nepovolila kovadlinka a jestli má kladívko patřičný odtrh

dále je třeba kouknout na kladívko a zkusit zda spíná a rozpíná jestli pod tou pružinou toho kladívka neodešla ta těsnící podložka bejvá pertinaxová či umělohmotná

dále mohl odejít kondenzátor či napájecí cívka

johnys2000*
hodnocení

Muzu se zeptat co je ten pertinax? jestli to je to na obrázku dole?

Jawa 50 - Nehází jiskru #2

ne to je filc na terý se dává pár kapek oleje aby kladívko neběhalo po vačce na sucho

tan pertinax je součástí kladívka

Jawa 50 - Nehází jiskru #3
realista*

...ale stejně bych ti poradil, zajít za někým kdo to zná.

Jawa 50 - Nehází jiskru #4

hodnocení

0x

Jen malá oprava-to co vlastníš není jak píšeš Jawa 50/23 pionýr,je to Jawa 50 typ 23 Mustang,Pionýr byl typ 555,550,05,20 a nakonec 21-kapotované,spíše by se dalo říci skútry! Janak Ti odpověděli předchozí radcové.

Jen tak ješte-vypadá skoro jak nový,kdes jsi jej v takovém vzhledově pěkném stavu sehnal?Již hooodně dlouho jsem jej takhle neviděl!

johnys2000*
hodnocení

Tohohle mustanga jsem si koupil u nás ve vesnici za 4000 kč i s SPZ a papírama. Měnil jsem na něm spojku a ted ten problém s jiskrou jinak jezdí parádně :).

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jo jo, Mustang, to už je motorka. Motorka, co má nádrž mezi nohama. Taky jsme ho měli doma. Trošku i trápil.

hujer123*
hodnocení

0x

Takhle najednou, den ze dne ti ten pertinax neodejde. Spíše bych se klonil k tomu, že na kontaktech se udělala pecka a kladívka i když se spojí, nevedou. Stačí tenkým pilníčkem vyčistit. Pokud je to ono, vyměň kondenzátor i kladívka za nová.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]