Nejste přihlášen/a.
Ahoj, pokud mám motor na volnoběhu, dochází pravidelně k lehkému problikávání veškerého osvětlení. hlavně je to vidět, když přede mnou stojí nějaké auto, jak dochází u mě k pulzování intenzity světel, dělá to i v osvětlení interiéru-palubní deska.
A pokud sešlápnu při volnoběhu brzdový pedál, tak to pulzuje okamžitě se současným znatelným poklesem otáček volnoběhu. Alternátor je origoš, auto má najeto 160 000km
Nevíte, v čem by to mohlo být?
Zkusil jste prověřit akumulátor? Jestli je před smrtí a alternátor nestíhá dobíjet, osvětlení vozu může záviset na příjmu od alternátoru - tj. při volnoběhu je světlo unavené...
Dobrý dotaz pane Pytlíku. Po pravdě řečeno, při větších mrazech, asi tak -10 stupňů při ranním startování je znát, že startér nedostává tolik šťávy, kolik by chtěl, i když to chytne na poprvé, není to v zimě nic přesvědčivého.
Jinak alternátor by měl být v pořádku, měřil jsem napětí na akumulátoru při volnoběhu i při zvýšených otáčkách, které je kolem 14,6V
Jestli se jedná o starší auto, tak tam bývá magneton (3 fázový alternátor), který nedokáže dát proud pro všechny spotřebiče. Hodně je to u felicií. Pro potřebný proud na volnoběh je potřeba minimálně 6 fázový alternátor.
Je pravda, že Felicie opravdu nedokáže dobíjet rychle akumulátory. Pokud někdo cestuje krátké trasy, akumulátory ve Feliciích jsou klidně po roce pryč.
Tohle je auto z roku 2004, to je generace aut, kde palubní napětí bylo už o něco větší než u starších, tedy kolem 14.5V, Feliny a jiná starší auta mají napětí při spuštěném motoru kolem 14.2V
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.