Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola autolékárničky

Od: ju* odpovědí: 18 změna:

Známý po absolvování školení řidičů tvrdí že pomahač a chránič nemá právo Vám fyzicky prohlížet lékárničku, toto oprávnění se v ní hrabat a nařídit Vám její kontrolu mají pouze celnící, oponoval jsem mu že orgán vám přikáže předložit lékárničku ke kontrole neboť je součástí povinné výbavy vozidla a hrabat pařátky se Vám v ní sám nemusí... pomíjím to že naši pomatenci v parlamentu zase komusi přihráli zaručený kšeft sobě či kámošům po 4 či více letech ...co vy na to?

Pokud budu krvácet a někdo mi to zaváže špinavým a prošlým obvaze mi bude celkem jedno ...člověk aby dneska pohledal kvalitní lékarničku / obsah /...Jak to tedy je...

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pokud budu krvácet a někdo mi to zaváže špinavým a prošlým obvaze mi bude celkem jedno ...Ono toto jedno není! Pkd jde o ohrožení života,pak je jedno,zda-li ovážete hadrem od oleje-PRVOTNÍ je záchrana života=zastavení tepenného krvácení.Tolik k Vašem závěru.Jinak ovšem je jedno čím se obváže,jestli včera koupeným a při nehodě otevřeným obvazem nebo obvazem např.20 let po výrobě ale s nepoškozeným neporušeným obalem otevřený opět při nehodě!Tento byť projitý jakousi záruční lhůtou či dobou použitelnosti je vždy sterilní.pkd není poškozen obal!Jinak -pkd by mne kontrolovali a chtěli otevřít lékárničku z výroby v zataveném Pe obalu /nebo co je to zač ten igelit/ tak jim to nedovolím a neotevřu!-musí stačit štítek na obalu s datem výroby!
trtr

Zdravím, prohlídnout obsah právo mají, ale pokud máte rozum, tak jim to ukážete sám. Co se týče toho, že máte lékarničku zabalenou a odmítnete rozbalit při kontrole, tak se de facto dopouštíte přestupku, protože jako řidič máte povinnost se seznámit s jejím obsahem.

Dále, co se týče sterility, tak vše by musí (mělo) být sterilní, ale jako laik to stejně nevyužijete, protože 95% řidičů neumí použít ani náplast s polštářkem tak, aby zůstala sterilní. Pro běžného smrtelníka je to tedy spíše o tom, vedět co kde má, nemít rezavé nůžky, špatné škrtidlo(úzké či zpuchřelé) a mít náplasti co lepí a ne co pamatují Husity. Pak ještě trochu umu, pokud se člověk nevyvrátí, to pak RZta ošetřeju vždy minimálně dva.

k2

...máte lékarničku zabalenou a odmítnete rozbalit při kontrole, tak se de facto dopouštíte přestupku...
Dle jakeho zakona+paragrafu?

trtr

Předpis není, ale jako řidič jsem povinen být seznámen s jejím obsahem a pokud nemáte rengenové oči, tak se seznámíte tak leda s ... Pokud ale, chtete, tak se můžeme usilovat, aby byl tento předpis vytvořen, protože zákony na dnešní lidi jaksi stavěny nejsou.

P.S.: Tato povinnost může být dle zákona spadat do ostatních povinností řidiče, takže i když to není napsáno, tak to jaksi platí jako samozřejmost a být já hlídkou, tak dostanete minimálně napomenutí.

k2

jako řidič jsem povinen být seznámen s jejím obsahem
Jaky zakon ci predpis mi toto uklada?

doplněno 24.01.15 18:05:

Tato povinnost může být dle zákona spadat do ostatních povinností řidiče, takže i když to není napsáno, tak to jaksi platí jako samozřejmost

To je mysleno vazne? Jak muze byt povinnost neco, co neni nikde nicim predepsano?

být já hlídkou, tak dostanete minimálně napomenutí

Napomenuti za co? Ze jsem se (udajne) neseznamil s obsahem lekarnicky dle predpisu, ktery vlastne neexistuje, protoze je samozrejmy?

Pardon, ale Vase "P.S." je straslivy nesmysl popirajici logiku a blabol zaroven. Celkem by me zajimalo, kdo Vam dal ten jeden bod.

trtr

Zdravím, spousta věcí je v zákonech takto zakomponována a rozřešení dostanete až většinou u soudu, takže pěkný den.

alecram*

pokud si otevřete autolékarničku,tak zjistíte,že potřebujete obnovit jenom obvazy do února,ostatní mají delší záruční lhůtu.Datum na lékárničce je klamavý.Doporučuji otevřít a probrat.I na STK provádějí kontroly .

Alecram-a kdy naposledy kontrolují na STK? Mně zatím ani u jednouho auta co jsem měl ani nechtěli vidět,Ani pojistky,žárovky lékárničku,hever ,klíč na matice kol.Jediné co viděli je rezerva neboť je pod autem a při vjezdu na linku je vidět!

Jinak skušenosti-ne moje ale známých atd, jsou že stačili ,pkd si na to vzpomněli,prohlédnout jen obal ,pkd je zataven v igelitu , nemuseli ji otevřít!

To Trtr -na to abych se "seznámil s obsahem" ji nemusím otevírat-dle vyhlášky vím co má obsahovat,a normální běžný smrtelník ví jak ji i použít,navíc za ta léta jich mám již hejno a nekteré jsem donesl na pracoviště kde jsem je nakonec nechal.Teoreticky neboť jsme lidé a někteří byť znají teorii,praxi neudělají nic ,mimo zavolání na tísňové číslo!

buss

Vyhláška, bod 7.5 -A popř. B

lamp

Též jsem byl zvědav, jak je to s expirací věcí lékarničky - na obalu - zataveném napsáno 2/2015 a po otevření a zkontrolování všech věcí- obvazů aj. expirace do 6/2015, to se vydělává na lidech , obal- plast mne nezajímá, ale materiál ano.Takže při kontrole klidně v klidu lékárničku otevřu ukážu datum expirace věcí jenž jsou v průhledném obalu, v ničem se dlouho nehrabu a hrabat nikoho nenechám a můžete mi pomahači ... Daleko důležitější při nehodě je nebýt pasivní, ono než vůbec ve stresu lékarničku najdete pod týdenním nákupem, to jsou drahé minuty, a v případě ososbní nehody mnohem víc pomůže např. řezák na pásy, baterka aj. a hlavně myslet hlavou !

hodnocení

0x

Měli byste podat návrh na změmu zákona. Místo lékárničky vozit sebou mastný hadr v krabici od bot. Ale zas by byla debata jak je to drahé ten hadr namastit. Každý jezdíte v nablýskaných bourácích a 150Kč za čtyři roky dát za náplň do lékárničky je moc peněz.

trtr

Hadr ne, rovnou vojenskou multifunkční lopatku na "úklid". Ne teď vážně, lékárnička je základ a když stojí to co cca 3 krabičky cigaret, tak na tom fakt štří leda magor. Mě kdyby někdo ošetřoval nějakou hrůzou a ještě bych mohl, tak jdu to nemocnice klidně pešky, než se nechat oštřit nějakým zdrovotnickým humusem.

ju*
hodnocení

Dobrá člověče nerozumný, výměna lékárníček stála kolem 2 miliard, bude to každý 4-5 rok , tak to snad není zajištěn příjem pro vybranou skupinu lidí? A kdo Vám brání aby jste si bouráka nablýskal, misto plivání jedů...a krabice od bot zabere dost místa a je papírová - takže zase nedomyšleno - promastí se a rozpadne...

To ty lékárničky vyrábí jen švagr od prezidenta a jeho rodina? V každé lékárně Vám sestaví balíček náhradní náplně.Kdo vyrábí obvazový material taky ten švagr co se pakuje penězi a nebo firmy co zaměstnávají dělníky? V tom množství co spotřebují nemocnice,ambulance,lékaři,záhranáři je to pakatel. Na kolik roku vydrží plastová krabice lékárničky pouze na čtyři roky nebo více? To je opravdu byznys. Výměna lékárniček? Stačilo dodat co tam mělo být na víc. Lékárničky se vyráběly i před touto změnou přibližně i za stejnou cenu.. Tak jaké miliardy.Lékárničky musely být vždy v motorových vozidlech a obvazy nesměly být propadlé.Jezdím od roku 1970 S kontrolou lékárničky nemám problém nechť se polcajt nebo na technické podívají. Policajti mne ještě na lékárničku nekontrolovali pouze na technické ale nikdy ji nerozbalovali.

doplněno 24.01.15 19:19:

autorevue.cz/...

Pane kolego zolíku, naprosto s Vámi souhlasím. Jen bych rád věděl od těch, kteří říkají že je to kšeft pro někoho. Ale pro koho, pro výrobce obalů, výrobce nůžek, či fumového obynadla? Nebo snad baličů? Domnívám se, že nejvíce pro obchodníky.

V roce 2010 jsem děla výberové řízení na 300ks lékarniček, hlavně na cenu. Když jsem pak viděl, za kolik jsem koupil já tak malé množství a za kolik to prodávali velkoprodejny, tak jsem se divil...

Dík. Od Vás dostat pochvalu to už něco znamená.

mp*
hodnocení

0x

Mám dojem, že se to s lekárničkama trochu víc řeší než je nutné. Sám sem se s tím ještě nesetkal, ale nedovedu si představit člověka, který by druhému nepomohl v nouzi, a znalost i té blbé lekárničky by mu v tom mohla pomoci.

cobrak*
hodnocení

0x

Lidi, neřešte tu autolékárničky, ale radši se naučte první pomoc! Tím uděláte daleko líp než nějakými dementními dotazy, jestli má policajt právo na to kontrolovat obsah lékárničky nebo ne. Sorry, ale nedalo mi to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]