Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nova Dacia nebo ojetina?

Od: dakon® odpovědí: 25 změna:

Dobrý den,

pořád sháním auto pro tři autosedačky v druhé řadě. Prcka už máme doma a auto v nedohednu. Můžete mi prím poradit, jestli je výhodnější koupit novou Dacii s tím, ze to bude pěkných pár dní šlapat, nebo koupit spíš ojeté auto s rezervou pro opravy? Uvažuji o benzínu vzhledem k ročnímu nájezdu cca 20 000km, většinou město a popojíždění obchod / školka / dům + sem tam nějaká jízda do Prahy, Liberce, popřípadně dovolená do 1000Km. U dacie zvazuji Logana MPV, ale moc se mi nelíbí motorizace 1.2 nebo 0.9. 1.2 predpokladam pojede jako naše Fabia kombi 1.4.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Z Vámi nastíněné volbybych klidně šel do nové dáčky.soused a bývalý kolega ji má tuším 1,4,a je nadmíru spokojen ,,,,má ji už teda asi 5 roků tudíž ne nejnovější model.Povícero lidí z okolí má "clio s ruksakem"-Thalií-také spokojenost.Takže já osobně bych se nebál auta s "tchýní na kapotě" nebo jeho sestřičku Dácii!

dht*
hodnocení

3x

Dobrý den

Naprosto stejný problém jsem řešil i já. Potom jsem došel do autosalonu ( Renault Zličín) a do Dacie Logan se posadil. Zkusil jsem i Sandero ve verzi Stepway, které se mi zvenčí vzhledově velmi líbí. Kvalita provedení je ale strašlivá a když jsem se pak doma podíval na výsledky crash testů, kdy Logan dosáhl jen na 3 hvězdy, bylo mi jasné, že tudy cesta nevede. Ve voze totiž také vozím děti...

Jakou ojetinu koupit Vám vážně neporadím. Za posledního 1/2 roku jsem navštívil mnoho autobazarů od nejmenších, přes větší až po aaa a esa. Fyzicky jsem prověřil 35 vozů a papírově si proklepl dobrou stovku. ANI JEDEN vůz však nebyl 100% v pořádku. Tím nemyslím technický stav, ale shodu údajů v inzerci a proklamací typu: "perfektní stav, po prvním majiteli, bez investic" apod. V autobazaru Davocar v Olbramovicích mi například nabízeli nehavarovanou Toyotu Auris, která byla po čtyřech haváriích z nichž jedna měla jen náklady na lakování 26 500kč bez DPH. Celkové náklady na opravu pak byly přes 100 tisíc! (servis v němž auto opravovali mi poskytl kompletní historii vozu vč. faktur a rozpisu oprav) Toto auto mají dodnes v nabídce, jen slovo "nehavarováno" se z inzerátu vytratilo.

Osobně se domnívám, poctivý prodejce ojetých vozů neexistuje. Pokud ho někdo znáte, napiště mi prosím jeho adresu. Neprodleně ho budu kontaktovat.

Závěr: Ať už zvolíte jakkoliv, z důvodu bezpečnosti Vám vůz Dacia Logan rozhodně nedoporučuji!

hodnocení

Dekuji, ted jste me trochu vydesil, mrknu na ty testy. Problem je prave to, ze nemuzu najit ojety vuz. Bohuzel v rodine a okoli takovy neni.

hodnocení

2x

Dacie bych se nebál... máme jak logana sedan 1,4l tak logana mcv 1,5l. oba mají najeto přes 200tis a bez větších problémů.

Na sedanu nám nedávono odešlo palivové čerpadlo (cca 4000,-).

MCV si plně naložený vezme 5l a sedan jezdí za 6,5-7l

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. Známí jsou majetní a zásadně si kupují vozy Dácia. Mají od prodejce z východních čech, někde od Vysokého nad Jizerou ty auta 4. Od Logana, kombajze po Dustera. Ty mají dva. Prý je s nima maximální spokojenost. A že jsou oni vopatrní na korunu.

layborr*
hodnocení

1x

Duster nebude o moc dražší(připadá mi lepší volba než Logan ) , nové je nové, ale tady to bude asi každý názor jiný ,

tady je 32 vozu kam se vejdou 3 sedačky (kliknout na zvětšovák)

auto.cz/...

auto.cz/...

Znovu - auto.cz/...

doplněno 23.01.15 15:07:

Jen u Dacie je pouze 6 letá záruka na neprorezivění , Dustra jsem ještě s korozí neviděl , Logana bohužel každého druhého

dacialogan.unas.cz/...

a spotřeba u 1.6 je 9L. - tipcars.com/...

hodnocení

Dekuji, tabulku znam, ale radeji by jsem slysel osobni zkusenosti. Ceny Dusteru jsem nesrovnaval. Nejspis bude lepsi svezeni, ale drazsi naklady na provoz

fefek
hodnocení

1x

Zdravím mám Dacia Logan MCV 1,5D koupě 06/2008 nyní 68 000km spotřeba 5,5l dopusud jediná oprava tyčka na řízení tuším , že oprava do 1 000Kč. Je to trochu strohý stroj , ale včem jsme jezdily před 20lety? cena / náklady na opravy / užitková hodnota - zavazadlový prostor. Prostě pro mě to je spolehlivý dělník ...

vertina
hodnocení

0x

Dobrý den... doma máme 3 auta zhruba 10 let... Logana, Golfa, a BMW. Všechna auta byla na počátku nová a vzhledem k tomu, jak je máme dlouho, snad mohu hodnotit... já měla nejradši BMW - onehdá "fáro", ale jak auta stárli, tak teď vím jistě, že nejspolehlivější je Logan... tedy beru poměr: náklady na opravy a údržbu, četnost oprav atd. S Loganem nikdy nic nebylo, sednu, "cvrknu", jedu. BMW, na toho poslední dobou jen vyděláváme-samé opravy a dražší, jak je starší... Logan se nikdy neporouchal a šla bych do něj znovu, i když si nás známí dobírají, že Logan není auto, já na něj nedám dopustit. Volila bych nového Logana a nebojte, já směla taky obavy z výkonu -byla jsem zvyklá na 110 koní a najednou 55, ale mile mne tenkrát logan překvapil:)

vertina

Logan ma nyni cca o 45 tisíc méně najeto než bmw. Navíc Logan je benzín, bmw je diesel. Může jít o kus od kusu, a i když má BMW nižší spotřebu než logan, tak logan nás prostě nikdy nestál tolik jako bmw a vždy fungoval, za cenu servisu bmw, kdy se stala nějaká porucha, by byly logany dva a více. Dřív bych ani nesedla do jiného auta než BMW, byly mí favoriti, ale Logan mě jednoduše pesvědčil. Nechci soudit logana a BMW, ale vzhledem k tomu, kolik pán najede, vzhledem k tomu, že logana máme, a vzhledem k rizikům s koupí ojetiny a vzhledem k tomu, kolik dnů máme v opravně z roku bmw ne pro běžnou údržbu, ale pro poruchu... toto se prostě tomu našemu ferrari (tak říkáme loganovi:)) nestává... říkám samozřejmě jen svou zkušenost a spoustu lidí nadzvednu ze židle, ale za ta léta bmw vyšlo stálo nepoměrně víc za opravy než logan..jen chci říct, že za mne nové auto...a pokud nejsou peníze, tak třeba zrovna logan... než ojetinu...nic víc nebylo tázáno...

k2

A za tech 10let najel logan to same, co BMW?

hodnocení

0x

Bavil jsem se s jedním kamarádem - koupil si Duster na rodinné výlety. Stěžoval si, že to strašně žere.. - ale za cca 10tis km zatím bez potíží. Osobně bych ale šel už jen z přesvědčení do vozu cars.cz/... nebo jeho podobným -

Scenic, benzín, 5-7 míst.o třetinu levnější (jasně, i starší vůz) - do něj bych narval nějakou korunu na generálku pro bezproblémový provoz v dalších letech.

Nový vůz prostě nějak nechci kupovat už kvůli prvotní ztrátě (vyjede ze salono = -20% ceny) a když to někdo na parkovišti škrábne, neskutečně by mne to štvalo...

doplněno 23.01.15 14:22:

no spíš než konkrétní tento inzerát jsem myslel ten určitý typ vozu (a výbavu..)

Pokud byste potřeboval konkrétní vůz "ověřit"- možná bych mohl pomoc - takže můžete poslat do pošty :)

hodnocení

Dekuji, tohle cenove vyjde stejne jako novy Logan MPV a na opravy by uz nestacily rezervy. Navic jsou to AAA. Netvrdim, ze se tam neda najit slusne auto, ale mam z nich obavu. Leda tam mit znameho a mrknout se do protokol, kdyz auto odkupovaly

Být Vámi, vezmu Logana s LPG a havarijním pojistěním. Sice to bude zpočátku dražší, ale při troše štěstí budete mít min. deset let klid. Ojetinu bych si v českém bazaru nikdy nekoupil :)

isteron
hodnocení

0x

Máme Daciu Sandero, r.v. 2009, má motor 1,4 MPI . Odvtedy bez problémov. Priestranné zadné sedadlo. Dostala prednosť pred Fabiou, najmä pre kufor. Potrebovali sme priestor pre 2 sedačky v zadu , a svokru. Na podlahu sa zmestil aj pes. Aj v prostriedku vzadu má bezpečnostný pás, Škoda Fabia ho nemala.

U Thalie sa mi nepáči , že je to sedan. My sme preferovali kombi, alebo hatchback.

Ako vidím, dnes už nerobia silnejšie motory. Ale Duster má motory 1,6 l., okrem toho aj 4x4, do kopcov.

k2

Aj v prostriedku vzadu má bezpečnostný pás, Škoda Fabia ho nemala.
Ale no tak, dival jste se opravdu poradne?

isteron

K 2 : áno, 3 sme boli vyberať v predajni. Merali sme aj vnútorné rozmery. Dacia bola širšia.

tycoon*

Fabia má vzadu uprostřed bezpečnostní pás. Do roku 2004 dvoubodový, od roku 2004 čtyřbodový. Výjimkou byly jen nákladní verze N1, které byly homologovány jako čtyřmístné.

ladam*

Fabie je závodní? čtyřbodový pás vzadu? Tříbod beru.

pokud fabie neměla prostřední pás, byla to N1 - užitkový, kdy při opravě TP kvůli odpisu DPH mohli změnit počet míst ve voze na 4 a demontovat prostřední pás...

cl
hodnocení

0x

A nebo lehce jetou Dácii ;) sbazar.cz/...

ujendys*
hodnocení

0x

kdybych měl na výběr já tak radši auto nové i když třeba méně výkoné,vybavené,protože v čr je těžké koupit dobrou ojetinu za dobrý peníz

suchy*
hodnocení

0x

asi takhle jednoduše:mám Logana sedan 7 let a v podstatě jen spotřební materiál,ještě i aku a výfuk jsou původní,najeto něco přes 140t km.V práci máme Yetiho,který stál 2x tolik a sice nepopiratelně lepší komfort,ale ten Yeti je za 4 roky a stejné kilometry už vyměněný skoro komplet celý,např.výměna motoru,3 x turbo,3 x elektro ve dveřích,prorezivělé dvoje dveře a můžu pokračovat ještě dlouho.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den, můj moc dobrý kamarád měl Dacii Dustera, projel s ním půl Evropy bez závad, nakonec v něm usla jeho manželka, šla 2x přes střechu,auto ko,ale ona bez škrábnutí.nechválím ani neodsuzuji, jen přidávám poznatek.

vlesek*
hodnocení

0x

Dobrý den. Od léta 2014 mám nového Dustera, 4x2, s LPG. Najeto 39 000 km. Spotřeba plynu je stálých 9 l. Benzín tankuji 3-4x ročně, 7,5 l/100. Je to auto do nepohody. Žádné problémy ještě nebyly. Motor je nepřeplňovaný, renaoulťácký, podvozek nisan. Všude to projede, nemusím řešit patníky, velmi dobré nastupování. Spoustu místa. Interiér je užitkový, nečekejte luxus, za který při stejné výbavě připlatíte 200 000, pokud vám to nevadí. Po dálnici je ideální max rychlost 120km/h. Mezi lidmi stále panuje nedůvěra z minulosti, ale doba je už někde jinde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]