Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné pojištění

Od: jan8465 odpovědí: 4 změna:

Chtěl by jsem se zeptat na jednu otázku ohledně povinné ručení. Stala se mi bohužel jedna moc nepříjemná věc a to že jsem si koupil novější auto a to staré jsem nechal stát na zahradě u domu. Zrušil jsem pojistku protože jsem si říkal na co by jsem měl platit pojištění auta když jenom stojí a nejezdí se s ním a cca půl roku na to mi nyní přišel dopis z České kanceláře pojistitelů kde byla přiložena složenka ve výšši 15 000 Kč a mám ji do 30 dnů nejpozději uhradit. Přece nebudu mít pojištěné auto když se s ním nejezdí a jenom stojí na zahradě. Nevíte jestli je to nějaké omyl nebo co se stalo? Předem moc děkuji za jakkoukoliv odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Za blbost se platí a vy jste nerepektoval zákon, ten sám dává návod.. Pročtěte si zde historii, n krát řešeno. Jednoduše - registrované se považuje za provozované a je třeba platit. A co tam ještě ČKP píše? Řekl byste že v baráku nebydlíte, tak na co platit daň z nemovitosti?

asd1
hodnocení

1x

Musíte se bránit = v té lhůtě 30 dnů doložit že nebylo provozované = neměl jste povinnost platit povinné ručení.

Čestné prohlášení že v období od - do nebylo provozováno - stálo na soukromém pozemku nepřístupném veřejnosti, svědectví dvou sousedů, foto auta na zahradě... Pravděpodobně zamítnou, budou vyhrožvat - nedejte se a znovu trvejte na svém, už je judikát a spory prohrávají.

Pokud neprovozujete, tak máte povinnost dát značky do depozitu - proto se automaticky bere jako provozované a musíte doložit že provozované nebylo.

hodnocení

1x

Jane, kolega diesl a asd1 mají pravdu, jen doplním, dokumenty vložte do případu on line, přesně dle poučení na straně 2 v doručeném dopise.

Pak musíte 1x za týden kontrolovat stav případu. Jakmile se objeví něco jiného, nežli případ ukončen, ihned se ptejte.

hodnocení

0x

Jediné je zajímavé,jak tu spousta rádců tvrdí,že při zrušení PR musí doložit na pojištovně KS a kopií TP se zápisem o převodu a Vám ho zrušili jen tak?!

Jak písnul Asd- v zákonné lhůtě doložit NEPROVOZOVÁNÍ (svědci+foto) ! Tj.do těch 30 dnů! Jinak je velmi pravdědobné,že první odpor proti placení zamítnou a budete toto muset opětovně dokladovat!Nezalekněte se tohoto a vždy v zákonné lhůtě podat odpor.Viz tady rady p.Milana Cukráře!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]