Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je třeba k výměně rozvodů i diagnostika?

Od: roman85 odpovědí: 12 změna:

Mám Forda Focuse 1.6 74 kW. Budu měnit rozvody, stačí mi k tomu ten příravek, co se používá-to znamená pravítko do drážek viz fotka, nebo musím nastavovat pomocí diagnostiky?, viz video

Je třeba k výměně rozvodů i diagnostika?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd*
hodnocení

4x

Přípravky jsou dva - pravítko na vačky a čep do převodovky! Diagnodtika není potřeba.

Nastavení rozvodů na FF 1,6 je docela záludné, snadno jdou nastavit špatně. Určitě neni od věci dát to někomu kdo to umí.

roman85
hodnocení

čep do převodovky-tím myslíš aretační trn na setrvačník? Dík

asd*

aretační trn kliky - opře se o něj klika

tady je výkres trnu (google):

Ten trn v žádném případě nesmí sloužit jako doraz při dotahování Je to jen pomůcka pro nastavení.Po dotažení všeho je nutná kontrola.Pokud klika sedne na trn(1 válec v HÚ) ,tak musí do vaček sednout pravítko.

dotahovat řemenici klikovky přes aretační kolík KH myslíš mě, tak se pleteš. Nikdy jsem nenapsal, že bych dotahoval řemenici přes tento kolík na moment! Když to bylo zapřené o kolík, dotáhl jsem to tak na 20Nm odhadem. Potom kolík vytáhl, zařadil 5 a dotáhl na 40Nm + 90stupňů. Samozřejmě motorem protočíš, než se ti vymezí vůle, takže těch 90stupňů se musí vztahovat k té řemenici a né k celkové dráze kterou uděláš pákou. Důležité je po takovém dotažení dvakrát protočit motorem, dát veškerou aretaci a musí ti to přesně sedět... jinak znovu. Aretace se zašroubuje z boku motoru. Je tam na to díra (v ní šroub

roman85
hodnocení

Já ti moc děkuju, prosím tě, ten odkaz na výkres v googlu nefunguje, můžeš ten odkaz sem ještě hodit?dík

asd*

dej do googlu ten text pod tim. Přímý odkaz nejde vložit - konkurenční fórum ...

Je třeba k výměně rozvodů i diagnostika? #2
roman85
hodnocení

Moc děkuji!

A ještě taková jedna zajímavostní otázka-proč, jak říkají na tom videu na youtube musí být u motorů 1,9 TDI Volkswagen diagnostika a u motoru na Ford nemusí při výměně rozvodů? -"ako nastavit rozvody na 1.9tdi motoroch VW s potrebnou maximalnou presnostou na 0.0 stupna "

diagnostika být nemusí, pokud máš na to přípravky.. ale taky to jde udělat jen na fixu a doladit podle diagnostiky, která ti ukáže polohu kliky vůči vačce, ale v podstatě ti stačí jen ta fixa pokud je s autem vše v pořádku,.,

roman85
hodnocení

Díky, takže v podstatě nejsou potřeba ani ty dva kolíky, stačilo by označit polohu kliky vůči vačce, ale ty dva kolíky tu práci výrazně usnadní, protože při utahování nedojde hned k rozhození. Je to tak?

asd1

jj. Polohu vaček určí pravítko a polohu kliky ten trn. A řekl bych, že oproti snímači polohy kliky je ten trn přesnější. Na fixu to má riziko pokud rozvody předtim nebyly přesně tak se chyba zopakuje a nepřesnost fixy se k tomu může přidat.

PS ty kolíky nejsou dva ale jen jeden. Ten delší je na jiný motor. Na 1,6 je ten kratší, jo a někde jsem viděl míru o desetinu delší, tj. 38,8, která je správná nevim.

roman85
hodnocení

Na fixu to má riziko pokud rozvody předtim nebyly přesně tak se chyba zopakuje a nepřesnost fixy se k tomu může přidat.

Právě, že na tomto motoru ještě rozvody dělány asi nebyly, myslím. Vzhledem k tomu, že toto auto má spotřebu kombinovanou kolem 6.1l na 100km, tak rozvody by měly být ok!

Jezdím s lehkou nohou-kolem 2000 tisíc otáček za minutu, po dálnici 3000 otáček za minutu, občas vyženu saze ale jen do 5000 otáček. S motorem jsem spokojený, po brutálně špatných zkušenostech s mechaniky :( to budu dělat sám. Koupím na to i ten momentový klíč.

hodnocení

2x
Žádnou diagnostiku nepotřebujete. Hlavně nehnout s ozubenyma kolama. Na tehle focusech nejsou ani pera na hřídelich.
roman85
hodnocení

polohu ozubených kol vzhledem k hřídelím si označím permanentním fixem, jinak díky za odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]