Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehoda při 260 Km/h - přežiju?

Od: kamil555 odpovědí: 87 změna:

Dobrý den, mám Audi A4 r.v 2003 3.0 V6, chci se zeptat jestli mám v případě nehody v 260KM/h rychlosti šanci přežít nebospíše v žádným případně šanci nemám žádnou? Případně mi pošlete nějaké video crash testu při vyšších rychlostech s tímto vozidlem. Děkuji a těším se na dobré rady

87 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb1973*
hodnocení

7x

ahoj, doporučoval bych více zodpovědnosti. Čím máš bezpečnější auto(i když to nemusí být v realu úplně pravda), tím by jsi měl být zodpovědnější. Audi tip A-x jsou relativně bezpečné ale zároveň i rychlé. Přikláním se k názoru, že by měli být takové testy pravidelně zveřejňovány, aby všem řidičům bylo jasné co se stane když se nebudou choval jako lidi ale jako čuňata. Snad musí být všem jasné co se stane když se střetnou třeba i dvě Audi A4 , a co teprve když se střetne s nejrozšířenějším autem Škoda. Teď si vemte když v každém autě sedí celá rodina a každý jede 65 km/h tj.: 130km/h. Už tu někdo psal...kolik bude vážit při této rychlosti jen hlava? a co samotné tělo a vnitřnosti? A co při 260km/h? Raději se ani neptat...nebo raději to nevědět...

tesyk*

No ono to sčítání rychlostí není až tak pravdivé. To že jedou oba 65, neznamená, že se vybourají při rychlosti 130km/ za hodinu. Podstatné je zpomalení pohybu a to je závislé na hmotnosti těch vozidel. Čili bouchnou-li do sebe dvě stejně těžká vozidla, tak to pro každé z nich znamená to samé, jako když narazí do zdi při 65km/hod. Má to svojí logiku, protože si vemte příklad, že svým autem jedoucím 65km/hod. nabouráte do vosy letící proti Vám rychlostí 20km/hod. Podle Vás by jste tedy byl účastníkem nehody v rychlosti 85km/hod a byl by z Vás mastnej flek na předním okně. A to je zřejmá blbost, že. Ona totiž hmotnost a rychlost té vosy Vás zpomalí celkem zanedbatelně, kdežto té vose poslední co proběhne hlavou, bude její zadek.

Celkově to je ještě o malinko složitější ale v tom hlavním máš pravdu, rychlosti se nesčítají. Čelní náraz do betonové zdi a čelní náraz dvou stejných aut není úplně stejný, ale dost podobný. Bohužel to je hodně rozšířený názor, že se rychlosti sčítají.

macach*
hodnocení

6x

Kamile jen pro zajímavost: Před pár lety jsem jela v zimě 120 km/h po zasněžené a neupravené silnici.Měla jsem pocit, že musím zvládnout milion věcí najednou.A ejhle.Přišel moment, kdy jsem potřebovala rychle zabrzdit a dopadlo to tak, že jsem se hodila do protisměru, na střechu, smetla jsem dvě značky a vlítla jsem do pole. Normálně mi nikdy nepřišla takováto rychlost jakože "rychlost!".Nemohla jsem se dostat z auta, tak do dneška jsem vděčná pánovi, který hned zastavil a zavolal hasiče, kteří mě z auta dostali ven.No tak abych to shrnula byla jsem moooc vděčná za to, že jsem přežila, že jsem nikoho nezmrzačila, nebo nedej bože nezabila.Takže závěr si prosím vyvoď sám.Machrovat ve 260 km/h je fakt ptákovina, blbá vteřina nepozornosti (né třeba jen tvojí) tě tak lehce může stát celý tvůj život. . . .a to je škoda... hezký den a požitek z pomalé jízdy přeje marcela

alf*
hodnocení

5x

Mercedes 210 km

přijeli si pro něj havrani.

Audi RS8 asi 80 km

no a představ si, že tam jede v pravém kamion a nedobrzdí.

Přežije když jel relativně pomalu?

Člověče, začni přemýšlet. Doufám, že Tě nikdy na silnici nepotkám.

lekvii*

asi premejsli o SEBEDESTRUKCI najdi si neco jineho mene bolestiveho,a udelej to nekde sam o samote at neohrozis lidi *houpy*

kamil555
hodnocení

Sebedestrukce jaká, když hned po nárazu budu mrtvej na tom

pb1973*
hodnocení

5x

...nevím nejsem v tom expert, ale myslím si a někde jsem to četl nebo viděl že airbagy ve 200km/h jsou spíše na obtíž než na záchranu. Ale pravda je jestli jde o přímý zásah nebo jen o tzv. poloviční nebo čtvrteční...tj. když někoho nebo něco lízneš nebo strčíš... Ale jistě mi dáte všichni za pravdu když řeknu... raději takové pako nepotkat nikdy a nikde!

kamil555
hodnocení

Já to zkoušet nebudu ale přewd měsícem jsem si toto vozidlo koupil z autobazaru za 265 000,- a jeden známý říkal že mu někdo říkal že zažil clověka v tomto vozidle jak přežil i max rychlost při nehodě, vůbec jsem tomu neveřil tak jsem se tu zeptal a jak je vidět měl jsem pravdu že to není možný. Přeci jsem si nekupoval za celkem dost peněz audinu abych jí za měsíc sešrotoval!

nespokojenyurednik

Asi hodně záleží také na tom, kde ten člověk v audině při nárazu sedí, zda je připoután atd...myslím, že by jsi se neměl vůbec v autě poutat, resp, bezpečnostní pás odepínat pokud pojedeš více než 150km/h, při nehodě ve vysoké rychlosti bys pak mohl z auta vypadnout do měkké trávy ještě před nárazem do betonu nebo do silného stromu...pak bys mohl přežít...

pane NÚ, rozesmál jste mě, děkuji, taky jsem přemýšlel, že mu napíšu aby to zkusil a pak ním dal vědět. Páč se domnívám, že takto se může ptát jen ...

katerina*
hodnocení

5x

tvoje otázka je dost hloupá co s toho budeš mít jezdit tak rychle mám taky ráda když si můžu občas šlápnout víc na plyn na dálnici, ale všeho s mírou v této rychlosti máš šanci na přežití asi tak 1% s tím, že u tebe budou stát všichni svatý. Jinak bych tě na silni nechtěla potkat máme tři děti a srážka s takovym blbce (obrazně řečeno omlouvám se) by mi nestála za to aby mi zmrzačil děti nebo nedej bože zabil.

hodnocení

3x

Záleží na typu nehody. Srážku se zajícem přežijete, ale se stromem nikoliv. Víte kolik budete v době nárazu vážit? Kolik bude vážit Vaše hlava až poletí dopředu?

(přetížení)

kamil555
hodnocení

Tak třeba kdybych to narval do budovy má ten člověk v tomto autě šanci, vozidlo má 8x airbagů? Děkuju moc za odpověd

wroclav*

¨Přemýšlels taky nad tím,že se v této rychlosti potkáš s Feldou ve které jede pětičlenná rodina a co se s ní stane?

celp*

Koukal jsem na test bohužel je jen do 65 km/hod a při této rychlosto je Audina bezpečné vozidlo ve všech směrech mimo chodců.Čelní náraz do betonové stěny při 260 km/hod lze přežít jen zázrakem je z toho zmáčknutá plechovka .

kamil555
hodnocení

Prosím o zaslání aspon crah testu při 65 km/h

celp*

petr123*
hodnocení

3x

Při tvrdém nárazu jsi bez šance, není to problém auta ale toho že se ti při tak strašně prudkém zpomalení utrhnou a poškodí životně důležité vnitřní orgány. S tím ti žádný airbag nedokáže pomoci, zachránit by tě mohla tak maximálně vystřelovací sedačka ze stíhačky. Ale na druhou stranu taková vystřelovací sedačka použitá v tunelu taky nebude zrovna 100% záruka přežití ;)

tox232*
hodnocení

3x

Asi jsem ho před chvilkou vyděl.Jel jsem pro syna do školy a najednou mně v obci předjíždí Audyna ale typ nevím v tý rychlosti sem zahlídl spolujezdkyni a pána řidiče, chlapec do 20let ruku z okýnka"asi sušil inkoust na řidičáku" no a k jeho smule se toto stalo před radarem který má fotobuňku na radaru měl představte si 106 km v OBCI PŘED ŠKOLOU

toxi, tomu nevěřím, tak rychle by přeci nikdo, nikdy nejel okolo školy!

plech*
hodnocení

2x

Podle mě by přežití nárazu v takové rychlosti bylo zázrakem. V žádném případě by nebyla šance při srážce s kamionem, zdí, domem, pilířem od mostu a pod. Jediná šance by bylo nějaké lehčí škrtnutí o svodidla nebo o jiné auto, ale žádný přímý náraz nelze v takové rychlosti v žádném autě přežít. Utrhnou se Vám orgány uvnitř v těle a to je konec, přetížení by na ně bylo moc vysoké...

hodnocení

2x

Při volném pádu člověk dosahuje rychlosti kolem 200 Km/h a konec je jasný. V tom autě bude konec při čelním střetu stejný.

gerrik*
hodnocení

2x

To jsou otázky tohle *zed* Kamile, nezlob se na mně, ale bud máš čerstvý řidičák anebo si před tím jezdil v Trabantu. Navíc jsem ještě neslyšel o tom že by Audi A4 měl 3,0 V6. To se mi nezdá. A pak kde bys to chtěl rozhulit na 260 km/hod? Naivní dotaz, dost lidí se nachytalo a odpovědělo *ee*

doplněno 09.06.09 08:20:

P.S. Sorky, 3,0 fakt existuje *modla*

kamil555
hodnocení

3.0 V6 fakt existuje třeba tato autoscout24.at/...,

fidonet*

... přesně jak píše Gerrik. Stupidní otazka hodná nižšího smýšlení. Myslím, že nepřežiješ ani srážku se zajícem. Protože šok a úlek, na rozdíl od dvacetileté praxe profesionálního řidiče, Tě v uleku donutí cuknout volantem. A to neříkam škubnout. I když na tak stupidní otazku se zeptám jinou otázkou ... kde u nás chceš jet 260 kmh? Asi jsi upadl nebo jsi jen ... nezodpovědný frajírek co ještě neviděl smrt na silnici na vlastní oči. Prosím Tě rozběhni se hlavou proti cihlové zdi, a napiš nám jaké to bylo. Pak si následky vynásob asi 20x - 250x a přiblížíš se tomu skvělému efektu zvaného náraz při 260 kmh

arniex

U nás na dálnici třeba :) vždyt dneska není problém ani 200 v obci tak proč by na dálnici nešlo jet 260? Jsi asi spal někde v jeskyni pár let vid? Možný to je u nás jet rychlostí i 300+ ale horší to je s přežitím při případném nárazu... Viz jak jsem psal níže...

hodnocení

2x

Bohužel nemusíte uvádět ani značku auta. Nárazové havárie v této rychlosti se nedají přežít, už z fyzikálních zákonů. Utrhnou se vám vnitřnosti a padla. Setrvačnost je obrovská.

toni*
hodnocení

2x

Při přímem nárazu v 260 km/hod do pevné překážky máš šanci 1% že přežiješ a budeš mrzák. Při nárazu do protijedoucího vozidla, které jede byť jen 40 km/hod nemáš šaci 300 km/hod přežít.

gerrik*
hodnocení

2x

Já jsem jednou seděl v simulátoru nárazu při 30 km/hod do pevné překážky *zed*. To byla tak strašná a nepříjemná rána, nikdy víc na to nevlezu. Vozí to Besip na předváděčky. A to nejsem žádný posera, pár bouraček už sem zažil, ale tohle byla fakt síla. Ted si vem náraz i kdyby jen v 150 km/hod, bez šance *modla*

maxwell*

Jestli to chceš vidět, tak bys dopadl asi takhle -

Nepřežil bys ani v kufru. *cert*

pb1973*
hodnocení

2x

...koukal jsem se na některý nehody...ale tahle mluví asi fakt za všechno, a jsou tam i další...

marton*
hodnocení

2x

Janci máš určitě,ale je hrozně maličká. Ale je! Nezkoušej to radči!

milanbx14*
hodnocení

2x

Zkus to na chráněném okruhu kde nepojede nikdo jiný, doporučuji aby jsi si napsal závěť a nebo začni přemýšlet o tom jak máš skvělé auto, vychutnávej si klidnou jízdu protože čím lepší auto tím větší pohodička. A pokud se chceš zabít, tak pojď uděláme výměnu na to Ti klidně stačí BX.

donislav*
hodnocení

2x

Jestli chceš zůstat mrzák, tak raději to nepřežít a vzít to rovnou do velkého kamionu. Koukni se v neděli na motorkáře,který si urazil hlavu o svodila u Říčan. Hned myslím,že tě přejde chut na rychlou jízdu. Myslím tím jízdu přes 200km/hod. A jinak hodně

dobrých km bez nehody.

hodnocení

2x

Pan Kamil tu už není, zjistil že to byl hloupý nápad a už jezdí jen pomalu, jako všichni řidiči.

A nebo tu neni proto, ze uz to vyzkousel...

...a zrovna nejaky chudak hasic (nejspis novacek) lopatou seskrabuje zbyle cucky Kamila z betonoveho sloupu dalnicniho viaduktu...

...alespon mu nemusim prispivat na invalidni duchod - jeste, ze nejel pomalejs...

axusi, moc by mě mrzelo, kdyby jste měl jako obvykle pravdu. To by znamenalo, že jsme selhali a nedokázali ho přesvědčit o NAŠÍ pravdě.

Proto si dovoliji, pane axusi, s Vámi nesohlasit a věřit tomu, že žije a vypráví dalším, jak ho poradci přiměli jezdit opatrně dle předpisů, jako většina řidičů v Česku.

*palec*

tox232*
hodnocení

2x

Asi do té školy chodil a nechtěl ji už ani vidět :).Říkám pravdu"bohužel"Dost často se tady s tímto setkávám ikdyž ne jenom u nás v CV ale kdekoliv potkáš debila kterýmu fotr koupí nadupanou káru i když se za celej život nanaučil jezdit ani na kole.

Ale to tady odbočuji od kamilova problemu kamile ozvi se jinak si budu myslet že jsi to šel fakt udělat a dopadlo to tak jak to tady všici psali"Kamile Kamile je ti to nemilé?"

kamil555
hodnocení

Dobrý den, tu 260ku jsem nezkoušel, mimochodem je mi 18 let

Hurá žije, Kamile, slibte, prosím, že to nebudete zkoušet.

kamil555
hodnocení

Né nebudu, potom co jste mi jsem všichni napsali že šance je žádná maximálně ochrnutí což já bych 100% radši byl mrtvej nebo živej tak né. Děkuji Vám všem co jste mi toto rozmluvili a doufám že to rozmluvíte i závodnikk ovi který tu mám tak dotaz jestli by měl šanci se svým ferrari na 340 km/h.

Kamile, jen kecal a Vám záviděl.

tox232*
hodnocení

1x

Jak mužete radit idiotovy který neví co je to jet 260Km.Já jsem nikdy takovou rychlostí taky nejel a myslím že ani nepojedu.

No a k jeho otázce.Snad se vybouráš přeraziš si páteř a ochrneš ,spolujezdkyně samozřejmně tvoje přítelkyně zemře,no a zabiješ ještě tři lidi s protijedoucího auta dvě z toho budou děti.

Takže jestli se opravdu chystáš jet tak rychle napiš se prosím tě kdy a kde to chceš uskutečnit.Né že bych ti chtěl dělat obecenstvo to jenom abych byl od tebe co nejdál

Jo a jak dlouho máš řidičák?

kamil555
hodnocení

Řidičák mám 5měsíců je mi 18 let

je možné, že se 19 let nedožiješ... je mi (je nám) tě líto...

fandakl
hodnocení

Myslím si že v tomto aute s 8x airbagy by jsi přežil

Ale, ale, to by jsi musel být hodně dobrej. Víš jakou ranou by jsi se zastavil? Pokud nepočítám že by tě asi lisoval čumák auta.

Neblbnout a jezdit normálně

Ty to píšeš, jak kdyby jsi to chtěl fakt zkusit. Neblbni. Při tom prudkém střetu ti na vnitřní zranění nepomůže ani 20 aibagů.

Jen bych dodal, že můžeš mít airbagů kolik chceš, ale u čelního nárazu vyletěj stejně jen ty přední a ostatní ne. K čemu taky, že?

hodnocení

0x

Nemáš šanci, jedině kdyby se stala nějaká neuvěřitelná náhoda. Při 260 km/h jedeš 72 metrů za vteřinu (a nějaký drobný) a máš na metru zastavit, přetížení dosáhne astronomických hodnot a airbagy ti v tomhle případě už nepomůžou. Nějaký matematik tady by možná dokázal spočítat kolik G by činilo přetížení, ale stejně budeš mít utrhaný vnitřní orgány. Vloni se v Náměšti nad Oslavou při závodech do vrchu zabil Míra Fajkus. Nepřežil náraz do stromu v rychlosti kolem 200 km/h. Kusy auta byly rozmetány na 100 mertů od sebe, nepomohla pevná vnitřní klec, ani kevlarová karoserie. Jak si myslíš že by dopadnul náraz s Audinou?

pepikk*
hodnocení

0x

1)Je to provokatér :)

2) A4 v6 nemá

3) i kdyby ji měl tak to určitě 260 nejede, možná 260 tachometrových z velkýho kopce

gerrik*

Taky jsem se divil, ale A4 V6 má. Jinak souhlas *palec*

kamil555
hodnocení

Omlouvám se s tou 260 auto ale dokáže ject po rovince 250 Km/h viz, a 3.0 V6 existují když jí mám koneckonců se můžete mrknout na autoscout24.at, es, nl, lu atd. Jinak všem mockrát děkuji za odpovědi všichni jste za to byli ohodnoceni dobrou odpovědí.

chlamak*

Ja bych se neptal - sel bych to rovnou vyzkouset... jenom hodne neskoro vecer na dalnici, kde nikoho nepotkas ... celne do mostniho piliru. Pak, az se vice neozves, budou tady vsichni vedet, ze 260 Km/h se nejezdi ani v autech jako je treba BOWLER

bowler-offroad.com/...

;)

hodnocení

0x

Já bych Vám s dovolením doporučil psychologa . . .V česku se jezdí 50; 90; a 130;! obecně čeští řidiči . . . dobytek. A to jsem slušnej. Nedávno na mě jeden sumachr mával na dálnici za jízdy 9tkou, že sem jel 80 v zúžení kde byla snížena rychlost na 80 dopr. značkou. Hezké že.

zavodnikk
hodnocení

0x

Dobrý den, já mám podobný dotaz, ale nechci zbytečně zakládat nové téma. Mám upravené ferrari f430 a chci se zeptat jestli mám šanci přežít náraz ve 340km/h do zdi, když nebudu mít zapnuty bezpečnostní pásy. Jakou mám asi šanci, děkuji.

kamil555
hodnocení

Hele já jsem se tu ptal jestli mám šanci v audyně pří 260km/h a všichni napsali že ne že aximálně ochrnutej ale pro mě je lepší bejt mrtvej nez ochrnutej takže ty by jsi asi při 340 KM/h byl rozhodně mrtvej, jestli tu rychlost vyzkoušíš pls napiš kde.

fidonet*

Prosím Vás, určitě se domluvte, zakupte si oba někde na letišti plochu a tak to rozhulákejte proti sobě. Oba to 100% přežijete. Hlavně se oba do sebe čelně trefte! Pokud se náhodou v te rychlosti tedy trefite, zachráníte stovky životů jiných, kteří jezdí 50kmh a mají obyčejné auta, třeba i starší vyroby. Děkuji za všechny. P.s. pokud nepřežijete, napište mi. Omluvím se Vám oběma.

letec*
hodnocení

0x

Ahoj, já mám L159 a zajímalo by mě jestli přežiju náraz v 700 km/h do zdi? *zed*

Na simulatoru ano.

vojtaprokop
hodnocení

Myslím si že v této rychlosti 250 Km/h by ste šanci na přežití v audyně měl ale lepší zkoušet někde na prázdný dálnici, nikdy večír. Pokud nehýbnete z vlantem tak by se vám nic stán nemělo

Tak si tomu věř...

psychotestem by jsi tedy s takovouhle neprošel

vojtaprokop
hodnocení

ne to jsem četl na jedný poradně o autech na který jsem se ptal také před asi 2měsícama

kamil555
hodnocení

divím se že nějakej prokop který mi toto psal muže říkat takovou kravinu. Tak abyste veděli proč jsou ty bouračky na youtube v 210 Km/h

domitomy*

pane letče, doufám že neplánujete nic jako 11.září

milok
hodnocení

0x

Tak nějak vůbec nechápu co tady rozebíráte, copak jste všichni úplně mimo? Např. EuroNcap dělá testy při 65km/h a to do deformovatelné překážky! Tzn. ve stejné rychlosti do zdi bude už pro většinu aut problém. Takže dobře mířené nárazy může člověk přežít tak kolem 60 a musí ještě mít hodně štěstí. Takže se probuďtě, do zdi v 80km/h i s audi a myslím, že je po tobě. Jak vůbec někdo může vyslovit 260km/h nechápu?

kdo má být mimo, že to řeší už skončené?

Vynadejte nám,

furtnic*
hodnocení

0x

Jestli se chcete zabít,tak to zkuste.Když se srazíte s autem,třeba jedoucím 100km/h a Vy pojedete 260km/h tak se srazíte rychlostí 360km/h.Na to Vám nepomůže žádný erbek.Mám trochu blízko k hasičům a na smrt stačí i 100km v hodině a i s erbegy.Ono totiž záleží na moc faktorech,které jsou v zlomku vteřiny při nehodě a to nikdo neumí odhadnout.Erbegy vystřelí kolem 300km/h.Při nehodě když je hasič neopatrný a nedopatřením ho vystřelí,tak má plný kecky s toho nárazu.A už se to stalo.Mít pořádnej bourák neznamená bejt v něm živej kdykoliv.Už sem v životě vyděl hodně a sázel bych spíš na tu smrt.Po nárazu se Vám auto stejně tak sešrotuje,že erbeg je na kulový.A takovej náraz do stromu a je auto vejpůl.Pak budete mít leteckej den a poslední zároveň.U nás se to stalo,4kluci narazili do stromu v 120km/h.Auto bylo nové,mám pocit že opel a všichni zemřeli.Dva druhý den v nemocnici.Hasiči je sbírali a s auta zůstali tři kusy.Jezděte opatrně.Prosím.

doplněno 12.08.09 21:28:

Tři kusy po roztříhání.

tesyk*

furtnic-tohle sčítání rychlostí je přeci pitomost, zamylete se nad tím. To někdo někde jednou vypustil z pusy a teď to každej opakuje. Rozhodující je vliv ZPOMALENÍ a ten je závislý na hmotnosti pohybujících se těles. Přeci když ve stovce vemete letící vosu, tak se přeci Vám NIC nestane.A proč? No přeci proto, že rychlost Vaše a Vašeho auta se zpomalila pouze neznatelně. Jinak byste, podle tý Vaší teorie, musel být přeci na padrť.

ascent*

Heh no jo, pri stretnuti s vosou se sice nic nestane, ale prave protoze ma malou hmotnost! Kdyz se potkaji dve stejna auta (=stejna hmotnost) tak myslim ze se rychlosti muzou secist. Sice to nikdy nebude presne, protoze dojde ke ztratam ale melo by to predstavovat asi tak 95%ni presnost. Navic pohybujici se auto bude mit kinetickou energii ale stojici objekt pouze polohovou. Tim padem se narezem dvou pohybujicich teles uvolni daleko vice energie, coz se da prirovnat k secteni rychlosti.

tesyk*

Jistě, deformační energie bude v závislosti na rychlosti, ale nás zajímá průběh ZPOMALENÍ pohybu řidičova těla, čili na jak dlouhé dráze a v jakém čase dojde k jeho zpomalení z rychlosti 260 km/hod na 0. Za vosu si můžeš postupně dosazovat jiná zvířata, třeba ptáka, psa, koně, slona... Se zvyšující se hmotností pak dochází k rychlejšímu zpomalení pohybu a tím většimu přetížení.

petr123*
hodnocení

0x

Zajímavý článek, doporučuju k přečtení pro všechny kteří si myslí že v moderním "bezpečném"autě se nemusí bát ani při vysokých rychlostech:

auto.idnes.cz/...

technikjirik*
hodnocení

0x

o vaky se zastaví tělo... ale orgány v těle se hýbou dál... Doufám že až pojedeš tou 260 tak to napálíš ze srázu do kamenolomu, aby bylo o pitomce mín...

rv*
hodnocení

0x

Pouze tělo nepřežije, duši se nic nestane, jen získá svobodu. Jdi do toho.

mamen1
hodnocení

0x

Divím se,že se touto otázkou vůbec někdo zabývá,za tu dobu co je tu tenhle dotaz,už jsi to mohl mít vyzkoušené.

kamij
hodnocení

0x

Krása tolik odpovědí! Děkujeme

dave*
hodnocení

0x

Jak tvrdí všichni záleží jak se vybouráš. Příklad ja šel ve 150 na střechu, nebyl jsem připoutanej a měl jsem jen škrábance a modřiny. Můžu mluvit možná o štěsti a taky mě zachránilo to, že jsem nešel čelně ale zadkem - nevystřelily airbagy. Jinak foto: facebook.com/...

apostol*
hodnocení

0x

Jaký máte důvod jezdit tak rychle? Spěcháte na krchov? Mít silné auto neznamená, že musíte využít maximální možnou rychlost. Airbagy mohou selhat a nepřežít lze i při mnohem nižší rychlosti. Ale vypadá to, jako byste se zajímal, jak rychle máte jet, abyste případnou kolizi s čímkoli zaručeně nepřežil. Původní účel auta je dopravit se odněkud někam, ale to "někam" učitě neznamená hrob. Jestli TAM nespěcháte, zapomeňte na vysoké rychlosti. Kamkoli se dostanete i pomaleji. Rychlá jízda není adrenalinový sport, ale jistý hazard se životem a nejen svým!

galatea*
hodnocení

0x

Čelní náraz do betonové stěny při 260 km/hod, nelze jinak naž vyzkoušet osobně. Jen se přimlouvám za to, až to budete zkoušet, tak zabezpečit okolí, zakázat přístup náhodným chodcům, cyklistům, motoristům atd., předem si zajistit vhodný pohřební ústav, jo a ještě pokud by něco použitelného zbylo (mozek to nebude určitě) tak průkaz dárce orgánů.

A pak vesele do toho ...*ua*

petr123*

Průkaz dárce je zbytečný, většina vnitřních orgánů bude kvůli extrémnímu přetížení při nárazu nenávratně zničena.

Mimochodem, jestli se nepletu tak kolem 260 km/hod je přibližně rychlost volného pádu člověka - i při nejvyšších výškách pádu se rychlost dále nezvyšuje kvůli odporu vzduchu. Takže pro vyzkoušení šance na přežití stačí například požádat na letišti o tandemový seskok padákem, hned po seskoku se odpoutat a rychle nafouknout nafukovací matračku do té doby nenápadně schovanou v kapse. Při dopadu je samozřejmě potřeba dopadnout nejdříve na tu matračku, zafunguje podobně jako airbag. Držím palce při pokusu *smich*

challenge
hodnocení

0x

Kdyz nabouram v 60-80 km do stromu jaka sance je ze preziju pokud budu mit aerbegy?

kamil555
hodnocení

Při 60tce je šance myslím hodně vysoká ale i v těch 80 Km/h s tím že by auto samozřejmě bylo na odpis, a také sí myslím že záleží na jaký to bude nárazu jestli čelní nebo boční, u bičního jsou šance horší než u čelního samozřejmě

asa*
hodnocení

0x

nelze přežít.*cert*

arniex

No zdravím taky něco přihodím... Pravděpodobnost přežít toto v autě bez dodatečných úprav ohledně bezpečnosti je možné opravdu jen náhodou a pro netrénovaného člověka prakticky nemožné. Stačí se pak ale zahledět do motorsportu jako třeba závody Formule 1 kde jsou dokumentované nehody v rychlostech 230+kmh, například havárie závodního jezdce Roberta Kubici který přežil náraz do zdi ve 230kmh při přetížení 75G a přežil prakticky bez zranění... Takže první je mít hodně dobře zabezpečený auto tím mám namysli, vzpěry přední kapoty, zesílená karoserie v přední části, trubkový rám z houževnaté pevnostní oceli, 6bodové pásy, sportovní sedadlo s karbonovou skořepinou, ideálně karbonové chrániče kolem řidiče (dveře, podvozek, střecha, palubní deska) nebo celý karbonový korpus jako u vozu McLaren MP4-12C viz. img.magazin.cz/im/... samozřejmostí je také závodní oděv, boty, rukavice a zejména ochraná přilba pro lepší komfort opět doporučuji karbon. A potom je hlavně potřeba aby řidič měl dobrou muskulaturu a to zejména v oblasti břicha aby při návalu adrenalinu a přípravu na náraz došlo k celkovému zpevnění těla. Pokud takovouto rychlost nezvládáte a zvládnutím mám namysli že při té rychlosti si nepřipadáte jako v tranzu ale vnímáte vše v klidu pak toutu rychlostí raději nejezděte. Zpět k formuli 1 zde by dokonce netrénovaný řidič pravděpodobně ztratil vědomí již při rozjezdu vzhledem k přetížení. Prostě každý by sám měl vědět jak rychle může jezdit. Šance tedy v sériovém voze je.. ale asi jako že dostanete do postele nějakou celebritu :D

hrudna*
hodnocení

0x

Já myslím, že odpověď je tady jednoznačná... při takové rychlosti a při nárazu typu náraz do stromu či čelní střet s jiným vozidlem Ti už nic nepomůže, na to můžeš dát krk,... vlastně ani nechápu, jak se můžeš tak naivně ptát, spíš mi to připadá, že se chceš jen pochlubit, jaký máš skvělý auto a jak s ním můžeš jezdit rychle... myslím, že tady o nic jiných nejde... :)

kamil555
hodnocení

Takže šnace přežít v 260km/h nejsou žádné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]