Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké máte průměrné náklady na auto?

Od: humbucker* odpovědí: 23 změna:

Ahoj. Dotaz kluka, co tu byl nedávno,s tím, že mu rodiče nechtějí koupit auto, mě inspiroval k tomuhle dotazu. Mě to dělá za měsíc asi v těhle částkách. Pojištění 200 Kč, palivo asi 800 Kč, za různé opravy 250 Kč. Pokuty 0,-, . Co, by do těch nákladů mohlo ještě patřit? Přeji si, tento dotaz nechat tady. Je zde úmyslně. Děkuji za pochopení. Ahoj.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Sleduji hlavně spotřebu benzínu,

denně ujedu průměrně 37km, se spotřebou 7,063litrů na 100km, pojištění 100Kč za měsíc, výměna olejů samo domo,

pokuty nic,

jen dvě proražené gumy na silnici, a po 100000km servis za 19000Kč.

Jaké máte průměrné náklady na auto?

klaban*
hodnocení

0x

No, moje náklady za měsíc jsou asi tak kolem 1500 - 2000 tisíce za naftu + pojištění 250Kč

buss
hodnocení

0x

A to je měsíčně, že? Tam je třeba započítat vše, co se do auta vrazíí za jeho životnost, či do jeho prodeje, včetně pořizovací ceny. Takže excel a zapisovat, kolik to dělá na km.

michal*
hodnocení

0x

Zdravím taky přidám do diskuze.škoda fabia 1,4tdi-pd 2004r.v.----Na měsís:Pojištění 590kč,palivo cca 1500,opravy+vyměma oleju 1700(20000kč rok)Pokuty jsou,ale to jsem psát nebudu(parkování)Jízda jenom po velkém městě.Můj tip je ,když nebudete jezdit autem i pro rohliky tak měsíčně 500max.palivo.to ostatní se stejně sejde 1 nebo 2 za rok po častkach 4000-7000kč.pojištění+výmena oleje atd.,ale ne v mým případě)

kolik pojištění?

michal*

platím 3470kč./půl rok nějak tak.V říjnu zvyšovali pojistku,a zavinil jsem nehodu a o nějaký procento se to zvedlo,a nemám žádné bonusi malusi.cena zahrnuje věk řidiče33 a je to moje první auto-na mě napsané(1 a půl roku)česká pojištovna .proto tak hodně.

hodnocení

0x

palivo cca 1500 , pojisteni cca 400 ; ale pak 2x za rok STK + opravy (klidne 5tka) , gumy (4tisice) atd...

humbucker*
hodnocení

Ahoj Bussi. Jsem to myslel, jen tak jednoduše v běžném měsíci. Mé vozítko je vopotřebované až hanba. Je mu letos už 25 let. Když ho drtek natankuju, tak to v nádrži, je hned po mě, to na něm nejcenější. Ještě nabíječka v motoru a 2T hever v kufru. Olej jsem neměnil, ani nepamatuju. Už to asi nechám být. Má to ještě do konce dubna a pak jde. I se starým olejem.

hodnocení

0x

Náklady na měsíční provoz nepočítám.Počítám náklady na jeden kilometr!Pokud počítám palivo tak 2,78 kč/km ,pkd budu

brát PHM + ostatní výdaje /stk,ND,opravy,PR.../ tak to činí 3,44kč/km popř toto vše+kupní cenu za auto se všemi poplatky-ev.k+přihlašovací+ ekovýpalné /pokud jsem na něco nezapomněl/ tak jezdím za 10,63kč/km.Toto eviduji v programu Moto assistant 1.3.0.Beta

doplněno 20.01.15 21:09:

Michale-počítáte blbě stejně jako čtete! pro Vás ještě jednou!

2,78kč/km = jen za benzín

3,44kč/km = benzín,povinné,STK a E,pneu, servis,ND provozní kapaliny,prostě vše co se do auta musí dát aby jezdilo

10,63kč/km = benzín,PR,STK+E,servis,ND,pneu... VČETNĚ kupní ceny za auto s Ev.K ,přihlášením,a ekopoplatkem!S každým ujetým kilometrem se tato snižuje!

michal*

počítám dobře?jestli máte dám příklad roční nájezd 10 000tkm..tak platíte 106 300kč?

doplněno 20.01.15 21:34:

omlouvám se...díky..chápu

hodnocení

0x

Nafta cca 2.000,- za měsíc + pojistka 228,- + 10,- za parkování

auto: 14 let starý Peugeot 406 Break, 2.0 HDi s nájezdem 270.000 km

hodnocení

0x

Škoda fabia 1,4TDi. RV 2004. Najeto cca 150.000. PHM:1,52 Kč/km. PHM,pojistka,opravy,náplně,dálniční známka, atd.:3,79 Kč/km. Vše včetně poříení: 11,75 Kč/km.

Počítáno dva roky.

tesyk*
hodnocení

0x

Moje, čistě provozní náklady (benzín, olej, filtry, známka, ručení...) jsou 8050,- Kč/měsíc.

novada*
hodnocení

0x

VW Golf III 1.9TDI. R.V. 1998. Náklady od koupě:

Koupeno xx.9.2014 za 19 000,-

Za tu dobu ujeto asi 8000km - Nafta = přes 13 000

Pojištění - rok = 7500,-

výměna oleje = 700,-

Brzdové destičky = 500,-

Nové tlumiče, ramena, čepy, stabilizátor = 14 000

Chladič klimatizace = 1800

- nepočítaje další maličkosti

Celkem mě auto za ty 4 měsíce vyšlo (nepočítám cenu auta, za kterou jsem to koupil) na 40 000 .. - započítávány skutečně nezbytné věci důležité pro provoz.

i6olefon
hodnocení

0x

Měl jsem jedno auto, na kterém jsem celkově najel cca 5tis km a náklady mě vycházeli cca 150Kč na 1km.

Jiný extrém je teď felda pick-up 1.3mpi LPG, kde celkové náklady včetně zakoupení auta, servisu a poh. hmot se vejdou do 2kč na 1km. Zatím jsem s ním najel cca 300tis km a maká jako ďas.

doplněno 21.01.15 09:12:

@danys A kde máš pneumatiky, destičky, kotouče, výfuk, stk, emise, revize, občas nějaký čep, žárovka atd. atd.

Předpokládám, že ti auto někdo daroval, když ani toto nepočítáš.

Uvažoval jsem o novém autě na CNG (caddy) , ale v dnešní době vychází provoz na LPG tady dokonce levněji. Takže půjdu zase do LPG.

danys*

moje náklady:

1Km-1,10 kč

pojištění-1900,--/rok

výměna oleje- 2x do roka.

Opravy nula nula nic.. Felicia cng.

asd*
hodnocení

0x

Focus MK1 2004 1,6 kombík, zatím za 2 roky (od koupě ojetiny z D): pořízení 60000, dovoz + CZ doklady 10000, servis 20000 (rozvody, spojka, 3x náplně), pneu 6000, benzín 72000, pojištění včetně havarijky 8000. Celkem 176000, vychází to komplet náklady 7333,- Kč za měsíc nebo 5,86 kč/km. To jsou náklady pokud ho zítra zapálim a nedostanu nic z havarijky. Další provoz bude bez pořízení auta = náklady na měsíc nebo km měly klesnout, pneu až za dva roky, náplně každých 15000km, opravy jak se to bude sypat...

hodnocení

0x

Někteří lidé, hlavně majitelé elektromobilů si na spritmobile de píšou i gumičku či ubrousek na stěrač...

Z toho lze dobře vyčíst lecos a to u všelijakých vozů...

hodnocení

0x

Na zapisování nákladů kašlu, na to nemám čas a raději mě to ani nezajímá. A navíc se měsíční náklady budou přeci měnit podle toho, jak moc budete jezdit.

Pokud střelím od boku, tak za benzín je cca 4,- / km, teď už asi méně vzhledem k ceně paliva. Pojistka měsíčně cca 300,-. Jednou ročně běžná údržba, filtr, olej apod. - to je tak do 10 tisíc. Sada pneumatik jednou za pár let nějakých 10-12 tisíc. Auto už stárne, takže loni už jsem poprvé i něco opravoval - taková menší generálka za 50 tisíc za 12 let jeho života. STK každý druhý rok 1000,-. A když si to dáte nějak dohromady, vyjdou vám požadované náklady.

Jo a ještě mě před pár lety někdo lehce nabořil zezadu, to bylo za 120 tisíc, ale to mi platila pojišťovna.

hodnocení

0x

pojištění 150,-

palivo (teď je levnější) 4000,- /cesta do a z práce/

servis (olej, filtry, brzdy, pneu, ...)? 1200,-

ostatní snad ve smyslu poplatků - stk, přepis-výpalné, ... (pokud má někdo vůz na 2 roky a prodá..) - 200,-?

dálniční známka 125,-

koberečky, stěrače, kosmetika (tekuté stěrače),... 50,-

olafpeterson
hodnocení

0x

Opel Corsa C, 2004, 1.2 LPG:

povinné ručení : 2538 Kč ročně

revize LPG : 300 Kč ročně

emise : 600 Kč na 2 roky

technická : 800 Kč na 2 roky

LPG : 1,32 Kč na kilometr

benzín : 0,03 Kč na kilometr

pneu, ND, výměna oleje : 0,42 Kč na kilometr

hodnocení

0x

Mám Jeep Cherokee 2,5 TD, rok výroby 1995. 7 let s ním jezdím téměř denně, většinou po městě, občas v lehčím terénu. Náklady na naftu kolem 2000,- Kč měsíčně (3,15 Kč/km). Náklady na opravy a náhradní díly radši nepočítám *sok* . Možná už bych měl na nové auto. Jenže ho mám rád a jiné auto nechci.

2kedar*
hodnocení

0x

Pojistka 1750,-Kč/Rok. měsíčně cca 2000,-Kč za plyn. Benzin kupuji tak 3x za rok :)

A najezdím toho fakt fest. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]