Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepojištěné auto

Od: maci11 odpovědí: 17 změna:

Dobrý den , nezaplatili jsme povinné ručení za auto.Auto ale stálo na dvorku,nopojízdné. Loni přišla upomínka od ČKP tak jsme větší část zapltili.Teď přišel dopis ,že dlužíme ještě cca 8000,-Kč a aby jsme potvrdili,že dlužíme a uhradili nejpozději do cca 8.1.2015.Ani jedno jsme neučinili.Jak je to s ČKP, budou to vymáhat dál,nebo co máme dělat. Snad jde dostat zpět i to co jsme již zaplatili,když auto nejezdilo. Jak to dokázat a kam se obrátit.Děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

1x

vy máte tolik peněz, že sponzorujete ČKP? :) když stálo na dvorku nepojízdné, proč jste za něj platili? Pochybuju že dostanete něco zpět, zaplacením první částky jste uznali svoji chybu.

hodnocení

1x

maci,

Velká chyba je , že jste dluh uznali a začali splácet. Měli jste se bránit, že vozidlo nebylo provozováno, tak jako tisíce lidí.

Pokud chcete uspět, musíte kontaktovat právníky stopckp.cz/... a předat jim všechny podklady. Pokud byste se ozvali před uznáním dluhu, zdejší poradna by Vám určitě pomohla k ušetření tolika peněz.

doplněno 19.01.15 12:40:

maci, já bych doporučil zvednout telefon, zavolat do stopckp a jim toto sdělit, a ať oni poradí, zdali poslat. Páč sami tento problém s čkp nezvládnete, tak Vám, zbyde zaplatit.

Dokážete ustát dlouhý boj s čkp, kde jim sdělíte, že jste vozidlo neprovozovali, doložíte svědectvím a vložíte on line do případu? Oni to odmítnou, vy pak další obrana...a zase oni, pak vy a takto třeba 11x?

Věřte, že vím o čem píšu..

maci11
hodnocení

takže doplatek poslat ne.bo ne.Ten papír, na kterém nás žádali abychom přiznali zbytek dluhu jsme neposlali, přišel zároven se žádosti o doplatek dluhu.

asd*
hodnocení

0x

Doložte že stálo na dvorku = nebylo provozováno = neměli jste povinnost platit pojištění. = Čestné prohlášení, svědci, foto auta na dvorku... Poplatek po vás vymáhali a vymáhají neoprávněně. Možná by šlo dostat z nich zpátky to už zaplacené.

Mám za to,že nyní již nic nepomůže-velmi pravděpodobně je již zameškaná zákonná lhůta k podání odporu!Na spolehlivé odpo bychom museli mít víc informací mejen do kdy zaplatit!
Není pravda,že pokud jednu "žádost"o příspěvek zaplatím,že pak musím platit i následující!Je to pak jen a pouze o správné argumentaci a včasném podání odporu!

bomba*
hodnocení

0x

tady nepomůže ani svěcená voda. Ikdyž vám auto stojí na dvorku a nikdo s ním nejezdí, musíte pojištění platit. I kdybyste stokrát dokázal, že je vada v technickým stavu vou, musíte zkrátka nejdřív vůz odhlásit, opakuji odhlásit.

To jste neudělali a tak vám nezbyde nic jiného, než dluh uhradit no amen

k2

Radite kraviny. Kdyby se tazatel ohradil, tak platit nemusel, kdyz dluh uznal, tak mu asi nic jineho uz nezbyva...

bomba*

vozidlo na značkách znamená - uhradit povinné ručení. Zákon je zákon

k2

Zase nesmysl, nic takoveho v zakone neni.

bomba*

No tak ne :) v podstatě jste tady chudáku dotazovanému nepomohl v naprosto ničem. Jen vás těší, že reagujete na mě, což samozřejmě vás v ničem nenadzvedne. Ale pokud jsem vás vytočila, tak mě to nesmírně těší.
Díky za lepší den :)

k2

Tak dulezite je, ze jste mu poradila Vy. Jinak jste me opravdu nevytocila, ja se celou dobu naopak naramne bavil. Dokonce jsem ani necekal, ze obhajobu "sve pravdy" vzdate tak brzo...

bomba, já budu mírnější..

Domnívám se, že jsem odborník na problematiku s pojištěním a čkp. Ale dovolím si polemizovat s Vámi a s vaším příspěvkem.

Právně vzato, vozidlo musí být pojištěno, pokud naplní slova zákona 168/1999, § 1. ods. 2. Mnohaletým výkladem je to, pokud vozidlo provozujete. Dále tímto zákonem je sděleno, co se musí udělat, pokud vozidlo není pojištěno, že uložit do depozito (postaru). Pokud to neuděláte dopouštíte se přestupku. Ale přestupky jsou trestány. U evidence vozidel, do jednoho roku od spáchání, u čkp do tři let od zjištění. (opět po staru)

Jenže u čkp můžete doložit, přesně, jak říkal zákon 168/1999 § 24c (dnes již zrušen) že Vám nevznikla povinnost příspěvek hradit.

Pokud nadále trváte na sdělení: "...Ikdyž vám auto stojí na dvorku a nikdo s ním nejezdí, musíte pojištění platit. I kdybyste stokrát dokázal,..."

prosím, o poučení, kde jste toto vyčetl. Já mám za sebou několik stovek případů s čkp, kde po doložení, případ ukončili z důvodu neprovozování.

Omlouvám se, až teď jsem zjistil, že jste žena..

Děkuji

doplněno 19.01.15 12:42:

Ještě jenou se omlouvám paní bomba, ale já reaguji na Váš text:

Ikdyž vám auto stojí na dvorku a nikdo s ním nejezdí, musíte pojištění platit. I kdybyste stokrát dokázal,

bomba*

v dotazu tazetele jsem neregistrovala větu, že nejdříve doložili z jakého důvodu je auto nepojízdné. Co s křížkem po funuse?

Prosím :)

jirkamatapat*

Máš sice pravdu bombo®,ale jen částečnou.Auto na značkách-povinnost hradit PR sice je,ale v případě,že stojí na pozemní komunikaci.Pokud stojí na soukromém pozemku,nebo v garáži,tato povinnost odpadá.Potom jsou ovšem problémy s ČKP,která neví,kde parkuješ.Tazatel neměl zaplatit a uvedené skutečnosti měl ČKP oznámit a případně s nimi vstoupit do sporu,který by ČKP zřějmě prohrála.

buss
hodnocení

0x

Chybka se vloudila, měli jste se cukat, že vozidlo nebylo provozované, jak káže zákon (jak víme neznalost neomlouvá). Vy jste uhrazením dluhu chybu uznali. No braňte se.

bambula*
hodnocení

0x

Pokud prokážete že auto nejezdilo, na př. stálo na dvoře havarované, můžete mít správní řízení, že jste podle zákona neodevzdal RZ do depozit.

ale jen do jednoho roku od spáchání přestupku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]