Jel jsem dnes z nocni a pod vlivem unavy jsem mel zatahlou rucni brzdu a vsiml jsem si toho a po vyjeti z parkoviste na hlavni a az kdyz mi auto jak na jednotku tak na dvojku silne cuklo tak jsem ji po par set netrech dal dolu a v prudkem kopci jsem ji zkousel zatahnout a drzela…presto se chci zeptat nemohlo se nic jinyho stat?napr s brzdama a pod?diky
Předně, pokud jste tak unavený bylo by lepší za volant vůbec nesedat. Příště byste mohl třeba někoho zabít... Za určitých okolností by se vám třeba mohly "rozsypat" brzdové destičky. Jiné závažnější poškození bych nepředpokládal. Kontrolou ale nic nezkazíte. doplněno 19.01.15 07:18: junkers: modrý disky?
junkers*
No tak kotouče, nebo já nevím, co on tam má. Ale při vysoké teplotě to prostě změní barvu, samozřejmě je to o zkušenostech.
Za takovou chvilku se asi nic moc nestalo. Trochu vyhřátý to tam asi bude, až se vyspíte tak sundejte zadní kola a zkontrolujte, jestli nejsou modrý disky (pokud to jsou kotoučovky i vzadu).
Pokud nesmrdělo obložení tak nic. Jinak pokud ručka funguje a jede se se zataženou, tak i několik km stačí na přehřátí brzdy a zničení obložení, brzd. válečku, uvaření brzdové kapaliny a klidně i zničení bubnu = generálka zadních brzd.
gumidek*
Ještě se to mohlo rozpálit a znehodnotit tuková náplń pro ložiska kol. Pak je to taková plastelína, která se hněte a za chvilku po pár set kilometrech hučí kola.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.