Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklý poklop paraboly

Od: jardacountry® odpovědí: 7 změna:

Chlapi, mám prasklinu na skle paraboly, sice přes obrysovou žárovku ale je vidět. Jak na to kouká policie teď od ledna. Jezdím autem do práce a nerad bych přišel o OTP. Nová parabola stojí něco málo přes trojku, mám jí radši koupil?

Prasklý poklop paraboly

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moto*
hodnocení

3x

Myslím, že na to policie kouká stejně jako dříve a záleží na jakého policajta člověk narazí. Z mého skromného pohledu to na sebrání OTP sice není, náhoda je ale blbec, takže můžete narazit na vola policajta. Je ale fakt, že teď vc zimě moc vidět nejsou a vylezou na jaře. Jak píše kolega, stejně se do toho bude dostávat vlhkost takže je to již dočasné. Navíc to může od vibrací se rozpadat více. Osobně bych začal shánět novou a prvně bych zkusil inzerce, nějaké klubové stránky značky kde bývají inzerce a také velkoobchody kde se dají koupit levněji. A když bych neuspěl, tak bych do jara koupil se slzou v oku novou za trojku.
Bastlili jsme kdysi všechno, takže kdybych byl v situaci nedostupnosti, olaminoval a zpevnil bych epoxidem a skelnou tkaninou obvod paraboly a snažil bych se ji i vetřit do praskliny. Čas jsou ale peníze, dnes si za to bastlení koupím novou.

hodnocení

1x

Za chvíľu tam bude vlhkosť,voda.Bude sa to rosiť,oxidovať,ak je zad kovový tak aj hrdzavieť a aj tak to potom vymeníš.Takže teraz je to ešte bez pokuty.Na niektorých parabolách sa dá vymeniť aj samostatne sklo.

k2

Souhlas. Resil bych to vymenou skla (klidne cele vyrezle svetlo z nejakeho vraku), nez vyrezne parabola Vam a budete kupovat cele nove svetlo. OTP Vam mohou vzit jedine v pripade, ze by svetlo oslnovalo, coz asi zde nehrozi.

hodnocení

0x

A proč hned trojku za celou kompletní lampu? To se nedá koupit jen to sklo? Nebo za podstatně menší peníz celá na vrakáči?

PS pokud by to bylo na piškota (P405 )-prodal bych Ti za "hubičku"!

hodnocení

Nedá, je to na Terko II. Prý už se to nedodává. Tu lampu jsem sháněl z druhé ruky delší dobu ale nikdo jí nemá. Skoro všude stojí nová 5000Kč a tak vrakáče budou chtít tak 2500Kč a nová v jednom e-shopu je asi za 3200Kč. Tak jasně, že kdyby jí někdo měl třeba za 1000Kč, tak bych jí vzal.

gumidek*

Coje Terko II? Terano dle fotky určitě ne. Kolik lidí ví, že Fileta nebo Felina je Felicia? Používejte přesný název, jinak není pomoci. Nebo to Terano je?

doplněno 18.01.15 17:54:

Ford má stejné i dle čísla dílů.

autodily.prodilnu.cz/...

doplněno 18.01.15 17:58:

Poptal bych se v Helle, když je výrobce. Určitě dle katalogo pomůže s číslem dílu skla nebo nasměruje. Nedávno jsem sháněl opravnou sadu na spínačku a sehnal jsem takovou blbůstku byť nebyla v e-shopech a internetu vůbec.

gumidek*
hodnocení

0x

Koupíš jí stejně k vůli vlhku. Navíc se ti bude srážet voda před sklem tlumeného světla a blbě to bude svítit. U některých světel se dá koupit sklo samotné a celá lampa se nemění (v případech, kdy se s tím nejezdí dlouho - pak už je zničené vše).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]