Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto v depozitu

Od: marcelaprochaz odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám otázku, své auto jsem prodala v září 2013, majitel si ho na sebe po koupi nemohl přepsat, protože nemělo technickou, a oprava by byla drahá, tak jsem musela dát auto do depozitu, kvůli pojistce., to bylo 13.11.2013, bude to znít blbě, ale asi jsem jedinná, kdo se dnes dozvěděl, že od 1.1.2015 jsou nějaké zmněny, a to ještě od známých, jinak bych to snad ani nevěděla.

Otázka zní, bude nějaká možnost auto zrušit úplně, když už asi vůbec neexistuje? Mám smlouvu o tom, že jsem ho prodala, a následně doklad o depozitu od 13.11.2013 do 13.11.2014 - je tam stále, po roce jsem ještě nic neprodlužovala.

Děkuji za případné rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mcmerkurion*
hodnocení

0x

zkus si pročíst tohle,něco tam píšou,že do konce roku 2015,a polopřevod do 31.6.2015

auto.cz/...

sos*
hodnocení

0x

Nechat v klidu,podle nové vyhlášky bude zrušeno - ipro podobné případy byla tato vydána

hodnocení

0x

Marcelo trochu zmatený dotaz!

Auto jste prodala v září,ale v listopadu jste musel dát RZ do depozitu neboť nemělo a abyste nemuselplatit povinné? Trošku či spíče víc na palici! Prodejem auta Vám zanikla jakákoliv povinnost k autu-a to jak jej dát do depozitu tak i platit povinné!Nebo snad žijet někde na Marsu?

Předně jste tenkrát měl auto odhlásit na kupce,předat mu doklady ,s KS a popř.kopiíí TP se zápisem o převodu zrušit povinné a doklady předat kupujícímu!

michal*

dalši ma zkušenost.přesne tak jak tu píše diesel jsem udelal.otazku paní Marceli take nechapu.nový majitel musí auto zprovoznit zaplatit pojištení teprv dostane RZ od depozitu

marcelaprochaz
hodnocení

Majitel, si auto nemohl přepsat, protože auto nemělo technickou, polopřevod mi z tohoto důvodu taky neumožnily, a dnes jsem se dozvěděla, že ten by šel..., jo je to těžký, když jednáte s úřednicí krávou, dnes jsem byla na úřade, byl tam chlap a ten mi řekl, že by převod bejval šel, teď už by taky nešel, když je rok 2015 a s tím nová pravidla..., do depozitu jsem tudíž dala auto, jednak kvůli pojistce, a jednak ten dotyčný chtěl auto na díly...

no a po dnešku už vím, že na zrušení z registru potřebuji buď od majitele potvrzení o ekologické likvidaci, a nebo mám prý čekat, až mně ve 2016 vyzvou, a počítat s nějakou penežitou pokutou a auto by šlo zrušit pak, no tak teď doufat, že se nějak podaří ta první varianta.

Vidíte a v tom jste udělali chybu jakpíšu výše,dle loňské legislativy-letos je to krapet jinak!.

Varianta a)

Prodali jste vozidlo a Vaší povinností bylo dojít na odbor -evidenci a vozidlo ODHLÁSIT na kupujícího a ptoté zrušit PR!

Kupující měl udělat EvK-na tuto vozidlo nemusí být pojízdné-dopraví se na odtahovce,po udělání -a uzavřeném PR dohlásí na sebe.

Varianta b) dojdu se značkami na ...uložím do depozitu a v jednom kroku odhlásím na kupujícího!

S prominutím,úřednice není kráva to jen vy nejste znalí daných postupů a nyní kydáte špína na kde koho!

Vy jste porušili co se dalo a nyní máte problém jen vy díky Vaší neznalosti,ptát jste se měli dříve nyní máte "črného Petra".Jak to vidím -seženete za úplatu /pkd Vám někde poskytnou což spíše ne/ protokol o ekolikvidaci a v jedno kroku vyjmete z depozitu a současně trvale vyřadíte z provozu nebo necháte v depozitu,zjistite co a jak na daném místě a po nějaké době by vozidlo mělo být vyřazeno!Nebo přemluvíte kupujícího aby Vám dal ověřenou PM a s tím a KS vozidlo přehlásit na kupce-ale pochybuji ,že se s vámi bude bavit-on dostal auto za hubičku,bez starostí jej rozebral-vytěžil co se dalo a prodávající se starej co s tím!

hodnocení

0x

Milá paní Marcelo, doposud jste s doklady nic nedělala, tak nedělejte vůbec nic i dále. Páč nic taky nemůžete dělat.

Vozidlo nechte pánovi, ať se o to postará sám, registr se taky o to postará sám, tím, že vozidlo po 1.7. zanikne.

Pokud se někdy nějak ozve, sdělte mu, že jste vozidlo v roce 2014 prodala a nejste majitelem vozidla.

doplněno 20.01.15 18:34:

poplatek za úschovu RZ

kde to je uvedeno, tento poplatek?

doplněno 21.01.15 16:55:

Michale, dokud mi nepředložíte relevantní důkaz o poplatku za uschování značky, tak vám nevěřím. Doporučuji správní poplatky:

doplněno 21.01.15 17:10:

Michale, když to tvrdíte doložte to. Já Vám pomohl, že jsem doložil správní poplatky.

Platilo se (po strau) za uložení do depozita 100Kč. Na rok. Pak pokud se prodlužovalo, tak za zápis do techničáku 50Kč.

Pokud se mýlím, předložte podle jakého předpisu.

To že jste někonu něco zaplatil, nevíte kdy a za co, není důkaz.

michal*

jdeto i takto jak říka milan c.,ale bál bych se toho když to paní nechá na úřade(aby za ní vyřídili trvalé vyřazení)v období kdy nemá zaplacen poplatek za úschovu RZ úřad přenecha pohledavku exekutorovi a přijde Vám obsílka za 2roky od něj+odměna pro advokáta-z 50kč na 5000kč a to se vyplatí)) PS:s podobným problémem mám zkušenosti

doplněno 21.01.15 17:16:

Nevim co je v závorce,ale odpověděl jste si sám.100 prodlužovačka 50.Nevim co tu řešíme

doplněno 21.01.15 17:18:

platil jsem na úřadě na bohdalci,za úschovu RZ,září2013-listopad 2014

michal*

Ano poplatek za uschovu RZ je.platí se vždy po půl roce a prodlužuje.100kč.aspon to tak bylo minulý rok 2014.Pane Milane můj 2 vůz mám v depozitu-prodáno v listopadu 2014.Uvedeno pravděpodobně na úřadě.Depozitu

doplněno 21.01.15 17:00:

Děláte si srandu?Lístek o zaplacení asi už nemám.Toto platilo jak jsem zminoval minulý rok.Paní Marcela by mi mohla potvrdit má slova.Pokud to chápu dobře RZ uložila do depozitu-musela platit.Bylo to 100 na rok nebo půl těd už nevim

doplněno 21.01.15 17:03:

stačí se zamyslet myslíte,že úřad Vám uschová RZ jen tak grátis?

buss
hodnocení

0x

Och Marcelo, proč jste se neptala dřív, prodáte auto, když ho kupec chce a je vám fuk, že ho bude opravovat, neměl ho kupovat. Nikde jste ho dávat nemusela. KS střezte a vyčkejte času. Přece jste ho prodala, není vaše. Ale můžete na úřad a informovat se co s tím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]