Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlost na 125ccm

Od: vena8 odpovědí: 9 změna:

dobrý večer,chtěl bych se zeptat jenom,už dlouho jezdím na motorkách,ale teď si nejsem jistý,mám aprilii rs 125ccm s čitými 11kw a jede to 125km/h,když této rychlosti dosáhnu tak jsem v 10,5 tisíci otáčkách,na pětku jsme to vytočil na 11,5 tisíc a ta šestá rychlost už prostě víc nejede,napadlo mě jestli tam není nějakej elektronickej omezovač kterej to už tu rychlost nebo otáčky dál nepustí,protože ručička najede na 125km/h docela rychle a pak najednou se tam zastaví. Je to výroba 2000 a docela bych chtěl aby to jelo ještě víc ale nechce se mi zvyšovat výkon,tak jestli s tím někdo máte zkušenost a poradil mi. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pitkin
hodnocení

4x
Zdravím tobě se zdá u 125ccm 125 kmh málo? Jakou ta motorka má konstrukční rychlost? Proč tam ten omezovač vlastně dali? Při 11 tisících otáčkách se klikovka otočí 183 X za vteřinu. Ono se ale Dotočí. Moje rady. Nic Neupravuj v aprilii věděli co dělali. Setri motor, dyl ti bude sloužit, jezdi opatrně s rozvahou a až to všechno pochopíš a uvedomis si to tak zjistis že sis mnohonásobně snížil riziko že se zabijes. Nebo měj mašinu na parádu a na projížďky a vyřádit se můžeš na mladé/mladým. Ahoj
trtr

Zdravím, asi tak, hnát 125 ccm do extrémů, tak to je tak dostat pístem do pr..le a to vážně. Ten motor je už tak vysokootáčkový a jak psal kolega při přetočení někde něco ulítne a to je při jízdě docela fatální. Kdo zažil kousnutí motoru na mašině za jízdy a stačil šáhnout na spojku, tak bude vědět, kdo ne, tak už tu možná není. Tak pozor.

ronyx*

Též se přikláním k tomu už nezvyšovat otáčky, protože "kousnutí motoru" ve vysoké rychlosti opravdu může skončit hodně špatně. Ne vždy a ne každému se povede z této situace vyváznout se zdravou kůží, i když takový doslova štastný pád, kdy to odnesla jen ve 115km/h se kousnuvší motorka Jawa 350, ale ne pasažéři, mám v rodině. Místu nehody dodnes říkáme "babiččina zatáčka". I přes tento pád se maminka, tenkrát coby spolujezdec, dožila ve zdraví včera 80. Ale o tom, že tenkrát (stalo se to v roce 1957) měli oba jezdci "z pekla štěstí" svědčí i to, že nikdo z nich tehdy neměl nic zlámaného a byli jen odření. A to v té době nikdo z nich neměl ani přilbu, protože tenkrát to povinné ( a ani běžné) nebylo.

hujer123*
hodnocení

2x

Zkus to opatrně vytočit se zvednutým zadním kolem na 6. jestli to půjde vytočit víc. Možná už výkon prostě nestačí na odpor vzduchu.

vena8
hodnocení

dobře,zkusím to,díky moc :)

milan23*
hodnocení

0x
Myslím,že vše potřebné najdeš zde apriliatech.cz/...
Jen zjistit jakým způsobem je omezená ta tvoje.

sos*
hodnocení

0x

Maximální rychlost pro jakýkoliv motocykl je i na dálnici 80 km/hod. Tak nevím, co řešíš.

milan23*
hodnocení

0x
Výkon je omezen proto,že v aprilii věděli co dělají.A oni věděli,že když motorku nepřiškrtí, nesplní technické požadavky skupiny A1. Tím se jim dost omezí spektrum kupujících a to žádná firma nechce.
Takže motor je dimenzovaný na vyšší výkon,jde jen o splnění legislativy.
trtr

Zdravím, možná jo, ale když to v Aprilii přeženou, tak už nebudou mít žádné potenciální zákazníky.*cert*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]