Nejste přihlášen/a.
Felicia 1,3 mpi, 135 000 km: Po nastartování studeného motoru na volnoběh zhasne kontrolka mazání, po rozjezdu v otáčkách se rozsvítí. Při vyřazení a volnoběhu zhasne, reaguje na otáčky: Na volnoběh a při jízdě ve velmi nízkých otáčkách nesvítí. Po ohřátí motoru zůstane zhaslá i v otáčkách.
Stejný problém před časem - řešení: Výměna čidla tlaku oleje - bez výsledku. Výměna oleje a filtru - vyřešeno. Po ujetí asi 3 000 km se problém opakuje, i po doplnění oleje na max. Prosím poraďte.
2x
Zdravím, problém bude asi v opotřebení čerpadla, ale Váš popis závady mně úplně přesně nesedí. Zkusil bych sundat vanu a zkontrolovat síto čerpadla.
2x
Je sací koš, trubka a příruba zubového čerpadla. Na přírubě je zpětný ventil co hlídá tlak oleje. Asi je tam bordel a protéká. Stačí sundat vanu.
Dobrý den
Stačilo sundat vanu jak radíte a bylo vidět, že sací koš je úplně ucpaný karbonem. Po vyčištění maže jak má. Děkuji za Vaši radu.
2x
Čerpadlo to dle mě nebude,to by se projevovalo naopak ve snížených otáčkách a na volnoběh. Podle mě to bude za A) špatný ventil sacího koše,utahaná pružina a když se zvýší tlak tak propouští příliš oleje zpět-pokud je to tato závada tak je to nebezpečné protože motor nemá v otáčkách dost mazání a může se přidřít
B) čínské čidlo tlaku oleje,pokud jsi nekoupil originál je klidně možná i tahle možnost po velmi krátké době používání
C) špatný olejový filtr(čína nebo no name)má špatný průtok a motoru se nedostává při vyšším tlaku oleje-rovněž může dopadnout špatně
D) ucpaný kanál nebo což je pravděpodobnější ucpaná sprcha(sací koš)
Můžu se zeptat jaký olej používáte a jaký filtr a jak často měníte?
0x
Jaký je tam olejový filtr?-mám taky F a někdy to také zlobilo.Filtr byla Čína. Dal jsme Filtron OP 629 a tisíce km není problém. Začal bych tedy tímhle jednoduchým pokusem..
dám info s kelly -starline filtry začali dělat z nákýho silnějšiho materiálu a nechtěj propouštět a je to samá reklamace osobní zkušenost kdy si pán na tdi oktě dal naftový filtr této značky a dojezdil
já osobně bych filtr pochybný značky na auto nedal ani olejovej ani jinej léta kvůli ceně dávám meyle a neni problém
jinak u tý feldy bych taky začal kvalitním olejovým filtrem a olejem 1O nebo 15W4O záleží co leje já cpu značku texaco havoline
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.