Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískot, jako by meluzínka v autě

Od: samotar49 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zepat na jednu záležitost..

CCa asi pžed 14 dny mi z ničeho nic začalo něco "hvízdat",spíše jako by meluzínka,nebo kdyby nebylo dovřené okénko v autě,dle všeho to vypadá,že jde zvuk ze předu..

Ale děje se to pouze,jakmile se rychlostně dostanu na hranici cca 65- 70 km a výše,nebo zařazení 3,4 rychl.stupně,..při vyšlápnutí spojky není slyšet nic...

Již jsem prolezl v autě co se dalo,..nikde nic..Auto normálně jede,vše je funkční,nic nikde nebliká,jízdní vlastnosti nejsou změněny..Už neví,kam se podívat,kam na co šáhnou,zkontrolovat..hadice od filtru také O.K,nikde žádná prasklina...

Děkuji moc

Mám 1,3MPi r.v.1992

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Toť otázka.Také mi to hvízdalo.Když jsem to nemohl najít pustil jsem hlasitě rádio.V mém případě to nakonec vyřešila nová spojková sada.Přeji úspěšné hledání.

slonbonjohn*
hodnocení

0x

No, taky bych se zaměřil na spojku, respektive spojkové ložisko.

Spojka by mohla být, ta jeslyšet nejlépe na neutrál. Nechci strašit, ale může to být i od převodovky. A když mi to začlo pískat i na neutrál tak se mi pak odešla převodovka, tím neřikám, že by to tady muselo být tak vážné, jen chci poukázat že to může být převodovkou/málo oleje v převodovce?

hodnocení

0x

Podívejte se na napnutí klínového řemenu alternátoru. Při jeho nesprávném , nedostatečném , napnutí , řemen prokluzuje , zejména při akceleraci a vydává podobné zvuky jak uvádíte. Potvrdit tuto možnost lze jednoduše.Při pískání nalít trochu vody na běžící řemen , pískání by mělo ustat. Řemen náležitě napnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]