Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto co jede a málo žere

Od: jyri* odpovědí: 21 změna:

Lidi poradte mi auto co jezdí do 7litrů a aspon trošku jede do tech 30tisic premejslel jsem zatím bud o golfu 1.9 tdi nebo alfa romeo 1.9jtd

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

1x
Ty motory v alfe jsou nesmrtelne, ale technika kolem stoji za prd. 30 tis je rocni najezd nebo cena?

stirecek*
hodnocení

0x
Za třicet tisíc se dá koupit trochu slušnější silnička. Když budeš jezdit v horku, těch sedm litrů vypít zvládneš. Při nájezdu třicet tis km ročně by měly stačit tři sady lepších gum a zhruba 4 řetězy. Nic víc nepotřebuješ. Ani pojistku, ani stk a případný servis si uděláš taky zadarmo :)

hodnocení

0x

jakou naftu chcete užívat? JTD je common rail - tj. pokud koupíte špatnou naftu, nedoplatíte se za vstřiky

doplněno 17.01.15 15:08:

já mám hodně zkušeností s renaultem - jen špatné...

Sem tam nějakou s VW, Seat, škoda, Olcit, Ford...

Dnes jezdím už 4 roky ve stejném voze - citroen xsara... nejlepší kup, co jsem kdy udělal !

Nicméně tazatel má zájem o vůz, který "jede" - předpokládám podle TDi, že chce nadupaný motor (který v ČR sice nemůže dobře využít, ale bude se mu lehce platit pokuty ..). Podle zadání bych odhadl jeho věk na 18-22 let. Až zmoudří, bude se zabývat jinými vozy, ale aktuálně podle těch zadání asi jen golf 1,9TDi 81kW...

hodnocení

0x

Pkd se spotřebou do 7l ropy a do 30 000kč,tak bych si pořídil bďt za půlku P405 v naftě s čerpadlem Bosch a jezdil nejen na ropu alei i na fritovací olej (cca5l nebo 6l TD)nebo v jen přibližovadlo a pak třeba P205 opět nafta (varáběli se až někdy do 2002,částečně souběžně s 206!) nebo novější ,zase od PSA a to Cíťu-xantii nebo Puga 306 s 1,9d nebo 406 s motorem 1,9TD či lepší výbavu a pak 2,1TD!

Ale pozor,já nejsem standartní čech,protože jsem nadmíru s těmito "žabožroutskými výrobky" spokojen a na rozdíl od snad 99% čechů neuznávám,či spíše nehorlím jen pro koncern VW!

ale tohle jsou staré klasiky... věřím že s těmi auty není problém... ale novějšího žabožrouta bych si nekoupil... to už raději japonce..

asd*
hodnocení

0x

Marea 1,9 jtd 85 kW, za 30 si můžete vybírat. Vcelku povedený a spolehlivý auto moc nerezne. Jen poslední rok výroby ca 2003, takže všechno staré pekáče. Za 30 si ale moc vybírat nemůžete...

novada*
hodnocení

0x

Golf III TDI - super motor .. dá se sehnat do 30 000. Ale musí se počítat s tím, že do toho člověk musí nacpat nějaký ten peníz. Já do toho zainvestoval už přes 13 000 za podvozek ale pořád bych to neměnil. Třeba na Volvo stojí tlumič jeden 20 000, ale já za tu cenu mám komplet podvozek Bilstein :D

Pozor! Golf III rezne jak sviň. Ale zase nevím, jestli golf IV bude do 30 000.

volvr
Můžu se tě slušně zeptat, kde prodavaji 1 tlumič za 20 000kc? :-D
hubas*

Na Volvo V70 2,5tdi jsem kupoval dva nové tlumiče Monroe za cenu 1600Kč,-/ks, tak nešiřte bludy! Za 30tis.pěknou v70 v naftě nekoupíte, ale Volvo 850 už ano. S manuálem budete jezdit do sedmi i s rezervou, pokud nemáte problém s designem, je to dobré auto s vysokou užinou hodnotou!

k2

No nevim, nevim, ale za 30 V850 v nafte bude horko tezko, nebo to bude pekna pokladnicka...

novada*

Já nevim, říkal mi to automechanik a bylo to nějaký uplně nový volvo. Takový to SUV .. Nebo 20 000 za dva? Asi jsem to blbě pochopil :D

nicco15*
hodnocení

0x
poradím ti nej nej je volkswagen passat B3 nesmrtelne auto je bud 1,6 TD nebo 1,9TD nebo 1,8 i (benzín) v LPG nesmrtelné motory a kastle a auto je moc hezke máme na nem najeto 700 000km a mněnili jsme jen olej a destičky a kotouče mame ho od 100 a převodovka spojka a motor jako nové DOPORUČUJI je to starší auto ale pracant kterej vydrží vše nemusíš se o něj nějak starat a vše vydrží Fakt jen DOPORUČUJI. V naftě to sežere max když na to dupneš do 5 litru ! no a v béňu si to veme 8 ale když máš LPG nic neřešíš :) a za 30000 ho budeš mít jako vyjete z továrny fakt super :)

k2
hodnocení

0x

Tak koukam, ze nekdo z moderatoru si hral na duleziteho? Muze se alespon priznat, abych byl v obraze? Dekuji.
Takze odted kazdy placne prvni kravinu, co ho napadne (nej nej tatinkuv passat B3), to tu necha a konstruktivni nazory smaze?

ono je to úplně jedno, co se tu napíše - Jyri totiž jen založil vlákno a už je mu to putna - dávno ho to nezajímá...

ujendys*
hodnocení

0x

škoda felicia 1.9d malá spotřeba nafty,levné náhradní díly,opravy spíš doma než v drahých servisech jediná nevýhoda koroze,líný auto

Felda a malá spotřeba?To bych netvrdil-zatím jsem neviděl dehtovou filetu co by jezdila pod šestlitrů nafty a to nemluvím pokud je plně zatížená!

Ale budiž ,je to líné auto-není závodník ,ale pokoud je v dobrém stavu tak docela dobrý dělník-ale to snad všechny předkomůrkové atmosféricky plněné dehťáky!

cobrak*

Felda 1.9D jezdí běžně za 4 litry nafty

janeknovak*
hodnocení

0x

Doporučil bych zmíněného starého golfa s dieselem (klidně i bez turba, asponň bude levnější servis) nebo fabiu / octaviu sdi (také diesel bez turba). Když to nemá turbo žere to minimum a dobře se smlouva, protože má pomalé zrychlení. :)

k2

Naftova Fabie ci Octavie (vcetne SDI) bude do 30tis. dost tezko a navic to jako bonus ani trochu nejede...

ladis1
hodnocení

0x

Kup si chewrolet spark žive a žere 4,2 na /100,. Super.

bmw
hodnocení

0x
Volkswagen Passat 1.9TDI

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]