Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím poraďte co mám udělat: mám přívěsny vozik v depozitu od roku 2000 a neuvažuji o jeho používání v dohledné době ale nechci aby byl vyřazený z evidence. Vozik je uskladněný v mé garáži.
děkuji S pozdravem L.
Zdravím,
dle novely musíte do 31.12.2015 dojít na evidenci a tam ohlásit, kde je přívěs umístěn a účel jeho využití.
Takže bych doporučil napsat si papír, kde toto bude uvedeno, odnést ho na úřad a nechat si potvrdit na kopii, že jste ohlášení provedl.
Proč si nechat potvrdit ohlášení? Pro jistotu - pokud by totiž došlo k nějaké chybě a to vaše ohlášení nebylo správně zaneseno do registru, zruší vám vozík a co si potom na kom vezmete.. Mne čeká totéž s jedním z aut a taky to budu řešit papírem s potvrzením převzetí - i kdyby se jim to 100x nelíbilo. Protože o to auto prostě nechci kvůli nějaké administrativní chybě třeba taky přijít.
Netuším jestli to někam budou psát - pokud ano, je papír zbytečný, pokud ne, je lepší to mít písemně. A než tam jít 2x tak si to raději připravím předem.
Mne osobně by spíš třeba zajímalo, jak to chtějí řešit pokud takové (dočasně vyřazené)vozidlo během jeho vyřazení nkam přemístím - na jiný pozemek a pod. Což ej třeba u aut v renovaci docela běžné, že auto mění své umístění podle průběhu oprav. Ale to jen tak teoreticky...
A ještě sem si teď tak uvědomil - další věc, kterou nevím, je jestli nebudou chtít nějak speciálně prokazovat, pokud dočasně vyřazené vozidlo bude uloženo na cizím pozemku - nějaký souhas majitele apod. Což by se třeba týkalo zrovna mě osobně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.