Nejste přihlášen/a.
Dobry den chtel bych se zeptat koupil jsem minuly tyden auto a dnes jsem byl snim na technicke tam mi rekli ze je ve stavu neprispusobenem k silnicnimu provozu a ze mam mesic na odstraneni zavad pokud tak neucinim vyradi ho.
Koupil jsem ho od pana za 50k samozrejmne ze jsem pocital s mensimi opravami ale ne tohle chce to pretesnit atd chtel bych se s panem od ktereho jsem ho kupoval aby mi vratil nejakou castku a pokud ne vratil bych mu nejradeji cele auto.
Budu velice rad za kazdou odpoved
To máte těžké Vám radit, když nevíme jakou máte smlouvu. Pokud tam není skrytá vada, což si myslím že nikoliv, závady jsou jen takové co jste si špatně prohlédl.
Já jako kupec bych tvrdil, kupoval jste to dobrovolně, z vadách jsem Vás informoval, podle zákona nemáte skrytou vadu, bohužel, reklamaci nepřijímám.
To Vám věřím, že byste nejraději vrátil auto, ale takto obchody nefungují.
Zde je jedna ukázka, toho, jak je dobře při novelizaci zákona o převodech vozidel, dojet s prodejcem na STK , kde místo evidenčky udělají tuto kontrolu a vy ještě před převodem máte šanci neuzavřít obchod.
doplněno 14.01.15 16:16:Vy jste se nedíval, zdali je motor od oleje? Nevěřím tomu, že včera nesákla dneska ano!
dekuji za odpoved no nemam u sebe smlouvu abych to tady napsal presne ale nejde o to ze bych koupil auto a chtel ho vratiti ale aby mi rekli na TK ze auto neni zpusobile k provozu mi neprijde v pohode.
Ze tam jsou spatne brzdy to je mala vec ale za za 10 minut tam byli dve kaluze oleje to mi prijde jako skryta vada.
Ale ano mate pravdu priste to udelam tak jak pisete
Brzdy je malá věc? Raději to auto nechte zrušit a choďte pěšky Brzdy jsou nejdůležitější věc pak až je to ostatní,klidně budu jezdi s olejničkou co je navíc rezavá jak liška,ale brzdy mysí fungovat stejně jako u auta co sjede z linky!
Jinak již vidím když přijdete za prodejcem že to jak teče olej je skrytá vada . Toto by snad mohl tvrdit jen slepec!
Záleží co to je za závady. Ona i malá netěsnost oleje je dnes vážná závada a TK na měsíc. Zásadní závady tam asi nebyly, to by TK nebyla na měsíc ale rovnou by vás odstavili = odjezd od STK na odtahovce.
V každém případě jste si měl auto nejdřív prohlédnout a až potom kupovat.
Nějaká sleva nebo vrácení - záleží na smlouvě co jste vlastně koupil, nejspíš jste v ní potvrdil seznámení se stavem a souhlas že to v tomhle stavu berete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.