Nejste přihlášen/a.
Před objektem synových jeslí (školky- speciální zařízení pro děti s oční vadou) na SILNICI každé ráno zastavují rodiče, aby odvedli své děti do jeslí 6,30 - 8,00.- odpoledne totéž.Jelikož není vlastní dvůr,stojíme a blikáme u kraje chodníku - při vjezdu. V okolí jsou pouze placená parkoviště, značky: směrem zpátky cca 40m Zákaz STÁNÍ VPŘEDU- cca 6m Zákaz zastavení - je tam oboustranná šipka červeně přeškrtnutá. Minulý týden jeden z rodičů dostal botičku, jelikož parkoval na protějším parkovišti - a NEZAPLATIL 10 minut. Dneska jsem dostala botičku já, protože jsem: porušila zákaz stání. - MÁM PARKOVAT NAPROTI::- KDE JE ŘEŠENÍ?
schválně jsem projela stejnou trasu a zjistila, že cestou NENÍ žádná značka Zákaz stání - je tam pouze Zákaz zastavení , a to na předcházející křižovatce. Platí ještě, že s každou křižovatkou se značky ruší?a podle bloku jsem dostala pokutu za zastavení a stání v místě pro vozidla zvl.označená O1 - invalidé!. §22odst.1/e - o poplatku soukromé firmě s botičkama nemluvě. Zákaz zastavení mám před sebou tak 6-7metrů - ta šipka je pod ním.podle mě má označovat odkud - kam zákaz platí - ale o vzdálenostech zákazových značek jsem nikde nic nenašla.
Každopádně díky za názor, ráda s nimi budu diskutovat - nejsem stádo.
Máš pravdu, byla jsem poněkud zmatečná.Problém je v tom, že, že značka je umístěna na sloupu opřeném o dům, pod ní - oboustranná - ale přeškrtnutá!- šipka Proto ten hrubý nákres).Jsem docela zvědavá, co mi řeknou na místní Městské, protože v pondělí si tam jdu pro vrácení peněz. Možná neznám všechny nové předpisy - ale na rozdíl od policajta poznám zákaz stání od zákazu zastavení. A s tím §22odst1/e si legraci nedělám - oni snad jiné odstavce ani nepoužívají.
taky jsem si početla v zákoně, občas je to docela sranda, ne?
PS: vidíš tam nějakou vzdálenost? - jako je to třeba s tramvajema nebo přechodama atp?
Chápu Tvoje pochyby - ale zrovna tyhle zákazy poznám naprosto jasně. mimo - rozdíl mezi stáním a zastavením je definován jako doba nezbytně nutnák nastoupení , vystoupení, naložení...
Zkouším přidat nákres - hrubý, nejsem da Vinci
podle mýho na místě, kde jsem zastavila - už neplatí zákaz zastavení, který skončil s křižovatkou - a ještě neplatí zákaz zastavení, KTERÝ MÁM 5 METRŮ před sebou. Přeškrtnutá šipka je neplatná šipka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.