Nejste přihlášen/a.
Zdravim, mám na své cagivě mito rozladěnej karburátor, ve vysokých otáčkách už motor netáhne, tak bych potřeboval vědět jak mám nastavit bohatost směsy.? Kolik asi otáček na šroubku. A jak poznám že je to dobře nastavený.(abych ji nezadřel). Je to 125ccm, 17kw.
U karburátorových motorů je bohatost - správné složení , směsi zabezpečeno jednotlivými funkčními částmi karburátoru. Například pro volnoběh je to tryska volnoběhu s regulačním šroubem přídavného vzduchu . Pro vysoké - maximální otáčky (výkon) je správné složení (bohatost?) směsi zabezpečeno velikostí hlavní trysky.U karburátoru pro účel správného složení směsi v různých režimech činnosti motoru , jsou další funkční zažízení - pro razantní převhod do vyšších otáček , pro startování , pro střední otáčky (výkon) , vzdušníky apod . Funkční úroveň a jejich využití u konkrétního karburátoru je dána jeho konstrukcí a úrovní jeho zpracování a uplatnění technických poznatků.
doplněno 08.06.09 14:57:Otázka nebyla položena zcela správně.Podle čeho usuzuje tazatel , že ve vysokých otáčkách má chudou směs. Nemůže příčinou problému být jiná závada? Při správném chodu motoru musí být složení směsi v poměru 1 : 16 - bernzin + vzduch. Jedině toto složení směsi dává nejpříznivější výkonostní parametry motoru.
V předešlém příspěvku jsem se proto snažil obrátit pozornost na případnou špatnou průchodnost benzinu hlavní tryskou , která zabezpečuje správné složení směsi právě při max.otáčkách.Špatná průchodnost (zanesení) způsobuje chudou směs ve vysokých otáčkách a to uvádí tazatel jako nedostatek svého motoru.
Je pravdou , že touto cestou poradit zcela konkrétně asi nelze.Proto jsem se také rozepsal o činnosti karburátoru šířeji. Bez pochopení jeho funkcí , každý zásah je neodpovědný , zpravidla neřeší problém , spíš způsobí ještě větší nesnáze.Například řešit problém tazatele otáčením šroubu hlavní trysky - tento šroub žádný neexistuje - šroub , který zřejmě má na mysli diskutér je určen jen pro volnoběh , má vliv jen na volnoběh , a na optimální přechod z otáček volnoběhu do vyšších otáček.
doplněno 08.06.09 15:12:V žádném případě nehodlám radit .
Jen se pokouším prezentací svých znalostí přispět k prohloubení všeobecných znalostí , a to jen pro ty kteří mají zájem.Má někdo jiné znalosti a poznatky? Očekávám oponenturu za účelem ujasnění problému a přiblížení se ke skutečnosti věci. Konkrétně nemuhu také reagovat proto , že neznám veškerou techniku , proto vždy reguji obecněji , což by mohlo být návodem pro řešení.
Napsal jste to hezky, ale tazateli jste tím moc nepomohl. Stačilo napsat: "to, že pootočíš hlavní tryskou, resp. šroubem bohatosti (byť správně), nezaručí, že motor poběží jak má. Zkrátka a dobře je to o souhře více dílů, které musí všechny fungovat bezchybně. Pro neznalé a nezkušené je to hotová alchime, proto ani já neporadím...
Nezadres.
Poradit zde ale jen tak nelze. Nevime ani, jak to mas nastaveny ted. Muzeme napsat obecne postupy, jak se steluje karburator, ale bez zkusenosti ho stejne s tezi nastavis dobre.
Ac to mozna zni neuveritelne, i ve 21. stoleti jsou veci, ktere po internetu vyresit proste nelze.
Pokud muzes, dej to nekomu zkusenemu, kdo dokaze karburator nastavit. Lepsi radu zde tezko dostanes.
p.s. Ani to nemusi byt rozstelovanym karburatorem. Treba jde o bezny projev daneho motoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.