Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeregistrování v rámci dědictví-novinka

Od: zerthe odpovědí: 1 změna:

Zdravím, chtěla bych se zeptat: na začátku prosince 2014 mi přišlo usnesení o dědictví automobilu po otci. Tedy jsem si okamžitě přepsala zelenou kartu na sebe, sepsala žádost (velkou i malou) a vypravila jsem se s techničáky na registr vozidel, abych v zákonné lhůtě 10 dnů na sebe auto přepsala. Předem jsem se nezávisle na třech pracovištích ujistila, že opravdu v rámci dědictví nebudou požadovat protokol o evidenční kontrole vozidla, což mi potvrdili. Bohužel jsem napoprvé neuspěla, moje hloupost, měla jsem počkat, až usnesení nabyde právní moci. K tomu došlo dne 30.12.14, kvůli svátkům jsem ale pro doložku o nabytí právní moci mohla jít k notáři až 2.1.15. Pak jsem se znovu vypravila na registr vozidel, ovšem tam mi (k mé nepříčetnosti) sdělili, že nově od Nového roku požadují i protokol o evidenční kontrole. Že je to pro ně také novinka a dozvěděli se to v předposlední den starého roku a paní za přepážkou se mi jménem všech hluboce omlouvala, že o tom veřejnost nebyla nikde informována. Takže 13.1. mi byl vystaven protokol o evidenční kontrole. Doma jsem si všimla, že mi na STK v protokolu zvorali adresu (konkrétně směrovačku). Takže pokud na té správné PSČ budou na registru lpět, budu muset na STK zítra, tj. 14.1. Z práce se na registr dostanu až 15.1. (jestli mě ještě pustí), což překračuje zákonem stanovenou lhůtu. Hrozí mi nějaké sankce? Nechápu - tak jednoduchý administrativní úkon, který je záležitosti jedné návštěvy a takhle se to protáhne... :( Předem díky za odpovědi a zkušenosti (auto na sebe přepisuji poprvé).

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

zerthe, chápu Vaše rozhořčení.

Jsme lidé, chybovati je lidské.

Jak jsme již v ČR zvyklí, zákony a prováděcí předpisy se často schválí ke konci roku. Přesně tak jak správně popisuje paní u přepážky a hluboce se Vám omluvila, za nepřesnou informaci z kraje prosince.

Bohužel směšujete Vaše chyby a chyby úřadu. Poprvé, že jste šla s rozsudkem, který ještě nebyl platný. Poté že Vám STK dalo špatně iniciály. Já vidím jedinou chybu úřadu, že Vás v prosinci špatně informovali, páč sami nevěděli. Ostatní problémy, jdou za Vámi, i když to moje vyjádření se Vám nebude líbit.

Domnívám se, že pokutu nebudete platit.

Přeji Vám dobré pořízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]