Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s přihlášením auta

Od: jany* odpovědí: 18 změna:
Pred peti dny sem koupil auto auto je v odhlasce psane na jistou pani od ktere koupil auto pan od ktereho sem nyni koupil auto ja,problem je vtom že pan jiz na sebe auto nepřihlásil,v tp je tedy i nadale psana v odhlasce ta paní.pan od ktereho sem auto koupil mi řekl ze pani kontaktuje aby auto odhlasila na me,dnes mi volal pan ze pani nesehnal,udajne se prestehovala a nevi kde ji hledat.co mam ted delat?jak mam na sebe auto prihlasit?diky za rady.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurcik*
hodnocení

1x

Máš stejný problém jako já. Potřebuješ ověřenou plnou moc od toho, kdo je uveden v polopřevodu, tedy poslední vlastník, ten před Tebou. Jestli ho neseženeš, tak máš po 1.6.2015 smůlu, takhle se mnou vyjebali na úřadě včera. Takže zatleskejme těm, kteří vymysleli onu stupidní novelu, která mnohým znáš ještě pěkně znepříjemní život.

Zde musím soulhasit s postupem pana Jurcika. Udělejte to jak píše pan kolega.

Nesouhlasím již s poslední větou, že je to stupidní novela. Páč pořádek se v tom musí udělat a zamezit podvodům, které se zde dělali a Ti co tomu rozuměli tak i radili. Chápu Vás, že každá změna přináší problémy, ale ono se to usadí.

Přeji slunný den, jako je v Pardubicích.

danys*

Co si budem povídat, spoustu lidí jezdilo s vozidlem v polopřevodu - i já, téměř rok s vozidlem, které jsem měl do práce než jsem jej prodal (ušetřil jsem na ekovýpalném 5000,--). Ty polopřevody to chtělo řešit do konce roku pokud jste vozidlo hodlali dále provozovat,protože to papír snesl vše a nemuselo být nic ověřené. Nebo v tomto roce již taková vozidla nekupovat.

Už se těším, až od července začnou policajti sbírat řidičáky za provoz vozidla, které bylo vyňato z evidence!

Jani, nepůjde to jinak.

Jurčíku-zákonodárci za to nemohou že je v registru bordel.Za to mohou nezodpovědní lidé,kteří aby ušetřili pár kaček ,serýnkovali na převody,jezdili v polopřevodu atd!Poděkujte tomu hejnu lidí so si mysleli jak vyjebali s úřady-vyjebali jeno s neznámými lidmi,kteří důvěřivě koupili vůz,který díky změnám zákona nejsou sto dohlásit na sebe Doporučím pokud neseženete potřebné,reklamovat u prodejce,žel toto je také běh na dlouhou trať.

zztop*
hodnocení

0x

Jsi v prdeli no. Sežeň paní. Nějak.

danys*
hodnocení

0x

napsat kupní smlouvu s paní na které je auto v odhlášce a nechat od ní podepsat. Nebo at vám dá prodejce kupní smlouvu, kterou sepisoval s paní, která je psaná v tp. Po předložení těchto dvou kupních smluv to přihlásí na vás

jany*

Bohužel nikdo neví kde pani je,takže s paní bohužel nic nesepíšu.Takže pokud by mi dal pán kupní smlouvu kterou sepsal s tou paní tak by na mě měli auto přihlásit?Takže pokud pudu na uřad s kupní smlouvou pána kterou má on s paní,s mojí kupní smlouvou kterou sem sepsal s prodejcem já,s evidenčkou na moje jméno,s platnou pojistkou,tak to na mě přihlásí a nepotřebuji ani plnou moc nebo něco podobného?

danys*

S tou plnou mocí to je jak kde.. na koho narazíš, většinou jí nechtěli, ale nevím jak to je teď od novýho roku. zavolal bych přímo na odbor dopravy a poptal se. Ale myslím, že by to ještě mělo být po staru.

Když ženskou nedohledáš, tak pokud vím, podpisy nemusí být úředně ověřený, takže bych v tom problém neviděl..

jany*

V kupní smlouvě být ověřeny nemusí,v plné moci už je ověřený chcou.

danys*

Po mě nikdy plnou moc nechtěli, stačila jim kupní smlouva. To samé co jsem slyšel z jiných odborů dopravy, tak taky nechtěly, ale vyjímky se našli.

Po novém roce je možná změna, zavolejte jim a uvidíte co vám řeknou.

buss

čo bolo, to bolo, dnes ověřenéé.

danys*

jóó tak to nám to hezky "zjednodušili" :)

buss
hodnocení

0x

Pokud ji nenajdete, jinak bych chytil pod krk toho přeprodejce. No, za blbost se platíí. Načtěte si § 8 a násl. 56tky. Jsme v roce 2015!

doplněno 13.01.15 12:47:

Co je v polopřevodu bude po červnu vyřazeno!

au1
hodnocení

0x

vzhledem k tomu, že se nově neřeší tzv polopřevody, bych to zkusil pěkně postaru. Napište prohlášení, ve kterém bude stát, že paní která je v odhlášce nehodlá vozidlo provozovat, a podepište ho jejím jménem.Třeba to klapne

jany*
hodnocení

0x

Aha takže prostě bez plný moci od toho na koho je v TP odhláška auto přihlásit nepůjde?Jinou cestou to opravdu přihlásit nejde?

jany*
hodnocení

0x

Dobře a když teda pani seženu a dostanu plnou moc,tak auto pak můžu odhlásit na kterémkoliv uřadě?Nemusí to být v jejím kraji že?

jurcik*

Teď si nejsem úplně jist, jestli odpovídám na to, na co se ptáte, ale vy už auto neodhlašujete. Pokud je v odhlášce - polopřevodu ta paní, sežeňte od ní plnou moc, kterou necháte ověřit např. přes Czechpoint na České poště, poté půjdete s kupní smlouvou a plnou mocí na úřad, v místě vašeho trvalého bydliště a tam auto dohlásíte na sebe. Samozřejmostí je evidenční prohlídka a uzavřená pojistka na Vaše jméno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]