Nejste přihlášen/a.
http://www.ckp.cz/ Kdyby to byla pravda, tak jsou toho plná média a byl by zrušen, změněn zákon. Dosud nebyl. Šlo by to, kdyby byla jen jedna pojišťovna a ta to vymáhala jako kdysik, ovšem zase ze zákona. Ale, někdo to musí po neplatičích vymáhat, ne? Představte si, že se zruší a nabourá vás někdo bez pojištění ..Takže se budete soudit VY, nebo pozůstalí (svoboda...). To souvisí i s bordelem zapříčiněným některými občany s registrací vozidel, kdy se nevědělo, kdo je vlastně vlastníkem, tak se obesílal kdekdo. Chce to sledovat zákonodárný proces ... Takže čekat na novelu ...
Trochu mi to hlava nebere. Z dotazu jsem vyčetl něco jako "mám se bát dopisu, že mám platit pokutu, když jezdím bez povinného ručení?"
Prostě ČKP vůbec neřešte. Nechte ho být... Hraďte poplatky, které jsou nutné. Kdyby i ČKP nebylo a vy pojedete vozem bez pojištění, budete koukat, jak vysoké můžou být náklady za jednu malou nehodičku...
A že díky případnému zrušení bude levnější pojistné? To vám nikdo nezaručí - naopak, poslední dobou je stále dražší... právě kvůli vyšším nákladům při pojistném plnění...
No abych to upřesnil tak s autem jsem za dobu co nebylo pojštěné nejezdil, stálo mi v garáži jelikož jsem měnil barvu a dělal renovaci jde o 25 let staré auto. pojistka skončila ale ja zjistil že 2 mesíce auto nebylo pojištěné tak se ptám jestli můžu čekat dopis nebo už to nefunguje
Děkuji
Že s autem nejezdíte, je vaše věc. Jste povinnen hradit povinné ručení. Doporučuji jít se udat na pojišťovnu, uhradit zpětně povinné ručení. Bude to podstatně lacinější, než s pokutou...
to už je jiná - toho se obávat zřejmě ještě můžete. Pokud se chystá dlouhodobá rekonstrukce, je lepší dát SPZ do depozitu a nemusíte pak řešit pojištění...
Franto, kolega Buss správně odpověděl,
kolega jmlc již malinko nepřesně.
Pokud vás čkp ještě neoslovila, tak Vás ani neosloví. Jedině, že byste vozidlem boural a neměl ho pojištěné. Ale to určitě neuděláte.
doplněno 12.01.15 21:11:Franto, od roku 2009 se zaobírám čkp, a ujištuji Vás, že se mýlíte.
Navíc jsem slyšel že pokud mi přijde dopis tak je na čkp aby prokazovalala to že jsem s autem jezdil po veřejnych komunikacích pokud něco přijde, odvolám se a myslím že mi nic nemůžou soudně prokázat.. co myslíte?
To jste slyšel špatně - ČKP nic neprokazuje , jen obvinuje , prokázovat musíte VY - že jste neprovozoval , ale vzhledem k časové tísni snad už nebudete obeslán .
doplněno 12.01.15 22:39:Myslím že k obeslání nedojde , pokud to tedy do 15.1. náhodou stihnou, tak k tomu čestnému prohlášení přidat adresy a podpisy dvou svědků (oskenovat) a komunikovat on - line přes jejich web ,
Pokud je prohlášení dvou svědků je případ ukončen .
však já dám čestné prohlášení že jsems autem nejezdil připadne poslu foto a pak at mi oni u soudu prokazují že jsem s autem jezdil myslím že oni to budou mít težší prokazat nebo slyšel jsem že takove případy kdy se nedkdo odvolal tak vyhrál
Zdravím,
vymáhání pokut ČKP skončilo, podle dosavadních informací by poslední dopisy měly dorazit adresátům nejpozději do 15.1.2015.
Bohužel to vypadá, že i když je auto mimo provoz (nejezdí), tak že nebude možné ho nechat bez pojistky tak jako to šlo kdysi, protože se majitel vystaví podle novely zákona riziku "vyřazení vozidla" z moci úřední (dříve depozit), navíc s tučnými pokutami.
Objevil jsem to úplně náhodou (nikde se o tom nepsalo - aspoň jsem teda nikde nic nenašel), ale zákon tak zní. Až se v tom trochu zorientuju, tak to sem vyvěsím do volné diskuse.
ronyx, rád se poučím
Před novelou muselo pojištěné vozidlo, nebo dáno do dočasného vyřazení. Jinak hrozila sankce od evidence vozidel a dále od čkp. U čkp se dalo doložit, že vozidlo nebylo provozováno. Pokud se postupovalo správně, od sankce bylo upuštěno. Ale jsou tisíce případů, kdy byla sankce a k tomu soudní poplatky, úroky a částka se vyšplhala na několikanásobek ceny.
Novelizací se v tomto směru změnilo jen to, že čkp nemůže vymáhat sankci. Takže již v minulosti měla evidence vozidel vyřadit vozidlo z provozu, poku nebyla odevzdána značka a vozidlo nebylo pojištěno. Ale nikdy to nedělali, páč nebyl metodický pokyn, jak na to.
Až budete hledat info, prosím, hledejte i to, co se stane pak fyzicky s vozidlem, když ho úřad vyřadí, páč nemá pojištění a hlavně nemá ekologickou likvidaci. Páč tímto se obejde ekolikvidace?
Děkuji.
zítra jsi jdu na poštu vyzvednout dopis tak doufám, že to nebude od čkp :D ale i kdyby ano co když ho budu ignorovat pošlou mi upomínku? :D
Franto, ten dopis určitě vyzvedněte. Je tam fikce doručení.
jentak, prosím, na koho reagujete, kdo zde napsal že jde o soudní rozhodnutí, popřípadě o platební příkaz. zde se píše o doporučeném dopise od čkp a zde je fikce doručení, jako ve většině případů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.