Nejste přihlášen/a.
Může mi někdo poradit, jak jednoduše vypínat světlo v kufru VW Passat 1,8 T z roku 2002, pokud potřebuji mít dlouho otevřené víko kufru? Vypinač jsem nenašel a vyndavat žárovku ze světla je nepraktické. Předem děkuji za radu.
Možná bude někde mechanické čidlo otevřeného víka, takový čudlík, který se při zavření víka zamáčkne a přeruší přívod elektřiny do světla.
Pak stačí najít drátek, který k tomuto čidlu vede, přerušit ho a mezi konce drátu připojit obyčejný vypínač.
Ale je to jen teorie, neznám přesně tento typ vozu...
Teď jsem to byl vyzkoušet. Stačí v zámku ve dveřích, který je ve tvaru vidlice stlačit pohyblivý jazýček uprostřed. Cvakne mikrospínač a světlo zhasne. Já neměl nic jiného po ruce, tak jsem to stlačil klíčem od auta.
Naprosto banální a fungující. Stačí do zámku dveří vtlačit 10 kulatinu a světlo hned zhasne. Naopak zase otevřít zámek buď mechanicky otvíračem ve víku, nebo elektricky z auta. Ještě jednou moc děkuju. Sám jsem to před tím také zkoušel, ale prostě jsem kulatinu nedotlačil dost hluboko. Takže OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.