Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji radu. V únoru 2009 jsem si v bazaru koupila auto- Toyota Corolla r.v. 2003.
Minulý týden jsem s autem byla u kamaráda- automechanika s drobným problémem. On však auto prohlédl a zjistil, že v autě nejsou airbagy u řidiče i spolujezdce. To jsem ale při koupi auta samozřejmě nevěděla a není to napsané ani ve smlouvě. Ve smlouvě mám pouze, že karoserie je po opravě. Volala jsem do bazaru a tam mi řekli, že pokud mám ve smlouvě napsáno, že je karoserie po opravě, nemůžu uplatňovat nárok na slevu automobilu. Ale oprava karoserie přece neznamená, že v autě není airbag?! Mělo by to tam být napsané. Kontrolky od airbagu jsou vypojené, tak si myslím, že by o skrytou vadu mohlo jít. Nevíte co mám teď dělat, jak mám dále postupovat?
Děkuji M.
Jde o to, jestli máte ve smlouvě výslovně uvedeno, že v autě airbagy jsou, jestli nebylo možno jejich absenci zjstit běžnou prohlídkou při koupi a jestli ve smlouvě není uvedeno, že kupujete jak stojí a leží.
doplněno 05.06.09 15:31:Pak by bylo možno odstoupit od smlouvy
§ 597Jestliže dodatečně vyjde najevo vada, na kterou prodávající kupujícího neupozornil, má kupující právo na přiměřenou slevu ze sjednané ceny odpovídající povaze a rozsahu vady; jde-li o vadu, která činí věc neupotřebitelnou, má též právo od smlouvy odstoupit.
(2)Právo odstoupit od smlouvy má kupující i tehdy, jestliže jej prodávající ujistil, že věc má určité vlastnosti, zejména vlastnosti kupujícím vymíněné, anebo že nemá žádné vady, a toto ujištění se ukáže nepravdivým.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.