Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rachtání od pravého předního kola

Od: zman* odpovědí: 3 změna:

Hoj, mám Škoda Fabia 1, combi, 1.2 htp, r.v. 2006. Dnes se mi od pravého předního kola začalo ozývat rachtání. Při změně rychlosti jízdy se rachtání buď zrychluje nebo zpomaluje. Na zatáčení nebo přímý směr jízdy to nemá vliv a ozývá se to nahodile. Není to slyšet pořád, ale jen občas. Při sešlápnutí brzdového pedálu se rachtání ne až tak zcela ztratí, spíše jen ztlumí. Brzdové destičky byly měněny před půl rokem a pakny byly také rozhýbávány. Děláno v servise.

Otázka tedy zní. Je možné, že by byly opět po půl roce sjety brzdové destičky? Občas jsem slyšel mírné zahvízdání, když jsem během toho půl roku jezdil. Nebo se tam dostal písek mezi kotouč a destičky?

Začalo se to ozývat dnes těsně před tím, než sem zaparkoval před panelákem a vlítnul do rozbředlého sněhu. Všude mezi panelákama je to tady sypané pískem. Když jsem vjel do větší rozbředlé kaše, tak mně to z pravé strany od kola zahvízdalo, zarachtalo a snad i zahrálo až jsem se lekl, co že se to vůbec děje. Na vteřinu jsem myslel, že mně snad i zvoní mobil, protože to byla směsice prapodivných zvuků.

Díky za vaše názory.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ložisko,homokinetický klb,čiže praá polos alebo sa niečo utrhlo a otiera sa to.

cobrak*

Já jen doplním, že to může dělat klidně levá strana, byť se zdá, že je to napravo. Nedávno jsem tady podobnou situaci řešil a nakonec to byl povolený unašeč levého kola, ač se zdálo, že zvuky vychází z pravého kola!

zman*
hodnocení

Tak pokud to nepřestane ( kdyby to náhodou bylo přeci jen bordelem v brzdách ), tak to tipuji na ložisko. Hledal jsem na internetu a prý nemusí ložisko jen hučet. Prý občas vydává podobné zvuky jako kdyby kolo drhlo o podběh, což by těm zvukům tak nějak i odpovídalo. Mám najetých 110.000 km, tak bych se možná ani nedivil. Ony ty ložiska takhle nějak už odchází, ne? Já jsem kdysi na Felicii měnil až na 140.000 km a jen pravé přední i když se to ozývalo snad z celé kabiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]