Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesvítí potkávací světla Fabie

Od: petr48* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, dnes mi přestaly svítit obě potkávací světla u Fabie. Je to starší typ. Pojistky č. 50 a 54 jsou v pořádku. Nesvítí ani kontrolka těchto světel na palubní desce. Dálková světla, mlhovky a ostatní jsou v pořádku. Není zde ještě nějaká jiná pojistka? Děkoji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Vyzkoušej funkčnost relé potkávacích světel,třeba vzájemnou výměnou těch relátek.

hodnocení

0x

To bude asi spínač ty kontakty tam dost hoří

gumidek*
hodnocení

0x

Ještě buď vypínač světel (otočný) a nebo levá páčka směrovek (přepíná tlumená na dálková). Dálková jdou?

doplněno 10.01.15 18:30:

Kontrolka je paraelně připojená na přední světla. Pokud nesvítí světla, nesvítí i kontrolka. Světla spíná relé a otočný přepínač to relé ovláda stejně jako páčka blinkrů. Pojistka je vřazena před světla na výkonovou část obvodu relé (spínací kontakty).

Tedy zkuste relátka prohodit, pokud je tam ještě nějaké stejné. Taky tam někdo mohl bastlit automatické rozsvěcení světel a to teď odešlo či bylo nekvalitně spojeno s elektrikou (rychlospojky na drátech).

petr48*
hodnocení

Díky za odpověď. Nemůže to být ještě třeba relé, když nesvítí kontrolka na palubce?

cupakabra*
hodnocení

0x

Zdravím.

Já bych šel asi to nejjednodušší cestou.Pokud máte obyčejný multimetr či jen obyčejnou zkoušečku na 12 Voltu s žárovkou,tak bych proměřil jestli je vůbec 12 voltu v patici žárovky.Pokud je,tak stačí vyměnit jen žárovky.Pokud není,viděl bych to na spínací kontakty rele.Popřípadě nespíná ani samotná cívka rele.

zdeneksuchanek
hodnocení

0x

Je to závada relé.Taková odpověď je kničemu.Musí se určit kde se relé nachází jeho číslo a pod.Mnohá relátka nelze přehodit.Závada nesvítících potkávacích světel je postrachem škodovek, golfů a dalších aut od VW.Lze to do opravy řešit, že vypínač povytáhneme na svícení mlhovek a tlumená a dálková svítí normálně.Vypálený spinač je šest druhů a stojí od 450 Kč do 1650 Kč.Po rozebrání je v pořádku.Mě navíc sjely světla motoricky dolu. že dálková svítí jak tlumená.Relé pro nastavení výšky světel stojí 6500 Kč.Věřím že mě to neodešlo.Dál jsem nedošel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma potkávací světla

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]