Nejste přihlášen/a.
Půjčil jsem své auto člověku bez ŘP a on se dostal do průšvihu, co mi hrozí? Věděl jsem, že má papíry v čistírně.
Dusgere,
hrozí Vám pokuta do 2000Kč, (jiné porušení předpisu) a bez bodu.
Je jedno, zda-li jste (ne)věděl. Důležité je, že jste svěřil osobě...
doplněno 08.01.15 21:09:dusgere, děkuji Vám za poděkování, nestáva se to často.
Moc věcí neznám, ale tento zákon dobře, páč je to moje záliba a potřeba do práce.
Pujčil jste auto odjížděl v plechovce od pujčení, neb odnášel jenom doklady je tam velký rozdíl
Bambulo,
zkuste ten rozdíl, prosím, více rozebrat..
děkuji
doplněno 08.01.15 19:36:Pro ty, co neznají zákon 361/2000 cituji z předpisu.
Provozovatel vozidla nesmí
b) svěřit řízení vozidla osobě, která nesplňuje podmínky § 3 odst. 2,
což je toto:
(2) Řídit vozidlo nebo jet na zvířeti může pouze osoba, která je dostatečně tělesně a duševně způsobilá k řízení vozidla nebo jízdě na zvířeti a v potřebném rozsahu ovládá řízení vozidla nebo jízdu na zvířeti a předpisy o provozu na pozemních komunikacích
Zde se nebude dokazovat zdali jste to věděl či ne. Ale spáchal jste přestupek. A vy jste to věděl.
Autoškolu dělal, papíry co si pamatujete měl, jak psáno výše pokud Vás nenapráší do protokolu, že jste to věděl, Vám nehrozí i když?...pokud ve výhlášce - zákoně / nechce se mi to hledat / je, že mužete svěřit vozidlo jen tomu kdo má platné oprávnění pro řízení vozidla té a té kategorie, o kontrole dokladů tam asi nic není , ale v rozkomentaci zřejmě bude a kdyby došlo k soudu že se musí prpokázat platným ŘP atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.