Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Při jízdě slyším pískání od pravého předního kola. Brzdy i kotouče nové. Může to být špatné ložisko (ikdyž nehučí)? je to stará fabia 2001, 240k najeto.
a jen pro zajímavost, když je špatné ložisko, může to kolo třeba upadnout?
Snad se tu najde někdo kdo poradí Děkuju
ano, mimo jiné to může být i ložisko. Kolo neupadne, ale čím později přijedete do servisu, tím víc věcí se bude muset měnit - tj. tím dražší oprava to bude. Může být oprava za 1000,- teď a nebo také 6000,- za týden.. atd atd.
doplněno 02.02.15 12:52:Cena ložiska je trochu závislá na servisu... měnit stačí jen jedno /nejedná se o tlumič, brzdu nebo pneumatiku - ty se dělají v párech.
Pokud je něco "načaté" a může vydržet pár tisíc km, stačí jeden nešťastný vjezd do díry a je nutné opravit ihned.
V servisu si nechte zkontrolovat kompletní podvozek, nechte si vystavit kalkulaci na opravu - ta by se neměla zvýšit o více než 10% v reálu (případné potíže...).
Osobně mám také starší vůz a v autorizovaném servisu bych ho už spravovat nenechal... zkuste se zeptat po šikovném servisu, kde je cena dílu kupodivu levnější a servis za polovic.
Autorizovaný servis mi v r. 2011 řekl, že mám spojku na výměnu - najel jsem 80tis km a spojka je stále v pořádku. Někdy z vás jen chtějí vytahat prachy
ok, dík moc za odpověď, při poslední návštěvě servisu, v lednu, mi řikali že ložisko už je dost opotřebovaný ale že ješt něco vydrží. tak já to raději vyměním co nejdříve.
Nové ložisko vyměněné v servise teda s prací do 2litrů? a když už v tom budu, možná by bylo vhodné vyměnit pravé i levé, ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.