Nejste přihlášen/a.
Zdravím, uzavírám povinné ručení na os. automobil a přemýšlel jsem na výší poj. limitů. Kolik máte/doporučejete vy kolegové? děkuji
Čím vyšší, tím lepší protože -
Pokud zaviníte pojistnou událost a vzniklá škoda je vyšší než sjednaný limit pojistného plnění, poškození mohou zbylou náhradu požadovat uhradit a potom by šel doplatek z Vaší kapsy.
Pojistné limity jsou vždy uváděny dva např. 35/35, 50/50, 100/100. První limit se vztahuje na škodu na zdraví nebo usmrcení a to na každého zraněného či usmrceného. Druhý limit se vztahuje na škody na majetku. Jde tedy o škodu, která vznikla ztrátou, poškozením, zničením, ale i odcizením věci, pozbyla-li osoba schopnost ji opatrovat a dále pak škodu na ušlém zisku.
doplněno 06.01.15 20:08: Odstrašujícím příkladem je třeba střet osobního automobilu s motocyklem, na němž jeli dva mladíci. Po střetu oba utrpěli vážná poranění hlavy s trvalými následky a náklady na pojistná plnění přesáhly sto milionů korun. "V případě této nehody bude naše pojišťovna oběma poškozeným hradit po zbytek jejich života kromě jiného bolestné, ztížení společenského uplatnění, náklady na osobní péči, úhradu za ušlý výdělek a náklady na rehabilitaci, lázně a další speciální zdravotní pomůcky,"říká mluvčí České pojišťovny Jan Marek.Zdroj: penize.cz/...
rozdíl v ročním pojistném je "minimální" v přepočtu na den... Vemte si, že způsobíte nehodu, kdy poškozený kamion bude převážet luxusní vozy - škoda 40 mega - limit 35 znamená, že budete 5 mega platit vy...
Nebo nabouráte vůz s panem Babišem - bude na invalidním vozíku bez možnosti vést firmu - přijde o miliony denně... tady nepomůže limit ani 100/100...
Já mám tuším 70/70
doplněno 06.01.15 19:49:Už nejsou limity ze zákona co se týče ublížení na zdraví. Na věci je limit 35mega dostačující, ale poškození zdraví, to může jít v některých případech do desítek milionů. Jasně - pravděpodobnost, že přežijete nehodu, kde jste nabořil Kellnera, je mizivá... v případě mého pojištění však rozdíl dělal cca 80,-Kč oproti limitům nejnižším - proč to nezaplatit?
doplněno 07.01.15 07:17:Když jsme u částek - na to povinné 70/70 s připojištěním skel do 10tis bez spoluúčasti mám u 2,0HDi 66kW 1890,-Kč roční pojistné.
Já mám též po několikaleté maximální hranici nyní minimální zákonem danou! Zatím nejdražší ,nebudu-li počítat běžné kamiony,tak nejdražší co jsem předjížděl bylo Lambo- Galardo.Jinak dálnice nejezdím,do zahraničí také ne.
Jinak beru to tak že pojištovna zaplatí každou škodu,ale nad limit pak vymáhá po viníkovi nebo je to jinak?
doplněno 09.01.15 13:09:Ještě dyvh doplnil. Výši plnění bych řešil také díky četnosti provozu! Jezdím málo,kolem 10 000 km ročně-nižší jezdím hoodně třeba 5000km/měsíc-pak bych neuvažoval a dal rovnou nejvyšší plnění!
Problém jsou hlavně ty kamiony - když shoří náklad hodinek nebo počítačů (nedej bože chytrých telefonů) tak ty mega jen lítaj. Jj, škoda nad limit je na viníka. je fakt že škoda nad 35 mega je málo pravděpodobná, ale zase ne až tak málo aby to stálo za šetření pár stovek ročně za pojistku. U mě je rozdíl mezi 35 a 100 ca dvě stovky. Platit při události nad limit i "jen pár mega" je pro většinu lidí likvidační.
asd, máte nějaké info o nehodě, kde nejmenší limit nestačil?
Platit při události nad limit i "jen pár mega" je pro většinu lidí likvidační.
naprosto s Vámi souhlasím, ale to může teoreticky nastat i u Vašeho vyššího limitu?
Info nemám, ale nehodu kamionu kde zničené zboží bude za víc si představit dovedu. Jasně že by mohla být vyšší i než 100 mega, stačí nabourat do transportu co převáží třeba letadlo, nebo vykolejit rychlovlak Ale to už je tak malá pravděpodobnost že se dá zanedbat... Těch 35 mega mi na dnešní dobu přijde málo...
PataMat - dá se jezdit bez nehod, ale v blbý okamžik prasklá pneu, prasklá brzdová trubka, zavěšení kol na přední nápravě nebo i jen na začátku zatáčky klekne posilovač řízení a jste viník nehody ani nevíte jak. Můžete být sebelepší řidič a stejně se to stane.
Ahoj. Favorit, 2100 Kč, 100/100, plus služby. Za málo peněz dost srandy. Sami mi volali z České poj. a stáhli to na tuhle částku. Zřejmě to ovlivnilo to, že mám bezeškodní historii, věk a venkov.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.