Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám vozidlo Škoda Octavia Combi, 1,9 TDi, 81 kw, r.v. 2001. Budu měnit zadní tlumiče, co jsem se tak dočetl a na doporučení jsem objednal od ccautodíly tlumiče biltstein. Dále si už nevím až tak moc rady s dalšími díly.
Předpokládám, že budu potřebovat prachovky a dorazy.
Dále bych rád vyměnil i šrouby, ale nevím kolik, kterých budu potřebovat?
Ještě otázka. Když bylo auto v servisu, bylo mě řečeno, že mám načatý "silentbloky či co" a pokud se vydrolí, auto se bude za jízdy chovat divně. Otázka zní, je to to co na obrázku? a musí se měnit i ten čep?
Omlouvám se za názvy, ale jak se tomu říká odborně, netuším. Vše se týká jen zadní nápravy, na přední nápravě jsou jen ty "čepy" a ty budou dělat v servisu spolu s rozvody.
Děkuji všem za odpovědi a eventuální doporučení. A ještě bych rád slyšel Váš odhad výdrže v tisích km, než budu muset měnit tlumiče na zadku zas. Auto jezdí převážně silnice I. třidy a dálnice a skoro prázdné. Návod jak na výměnu jsem si našel na internetu, a zrovna na toto vozidlo mě to nepřijde nijak složité.
PS: Fota nejsou z mého vozu.
na předku odchází havně zadní silentblok na ramení je vydět tady skoda-dily.cz/... a dá se koupit i samostatně skoda-dily.cz/... pokud máš špatné čepy na řízení a mají vůly tak vyměnit jinak není potřeba. Ty šrouby na tlumičích jsem já nechal původní vůbec nic jim nebylo ani zrezlé nebyly . zadní tlumi vyměníš za 10min a potřebuješ k tomu imbus a ořech tušim 17 nebo 19 a siky. Ty dorazy jsem také neměnil nebylo to zapotřebý
určitě bych koupil ložiska tlumičů, protože je dost pravděpodobné, že při rozebrani se to rozletí... přední dorazy byvaji ok, takže zkotrolovat prachovaky jestli nejsou poškubané... na zadek určitě budou potřeba dorazy a taky záleží jak jsou na tom prachovky.. jinak uložení zadních tlummičů bych nechal, pokud není nějak vymlácené... otázka je kolik chcete do toho investovat.. jinak se to dá poměnit všechno pro klid duše...
Děkuji, tak nějak jsem to z návodů odtušil, že to nebude nic složitého. Vůli žádnou při řízení necítím. Auto má správnou geometrii a jede rovně tak jak vede silnice. Osobně nevím jak jinak by se to projevovalo. Čerpám jen z toho, co mě říkal mechaniky. A nerad bych pak vše sundaval třeba za měsíc. Ale pokud silentbloky není třeba měnit, nechám to tak.
A kolik vydrží nové tlumiče km?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.