Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladič škoda felicie

Od: tomi463* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, mám takový problém, prohnil nám doma chladič na felicii 1.3 mpi a už začíná lehce prosakovat, tak přemýšlím, který chladič koupit, protože si felinku chceme co nejdéle ještě ponechat, motor v perfektním stavu, a kastle není prohnilá, vím že čínský chladič určitě ne, ale chtěl bych se zeptat na chladič značky HELLA v autokelly tak 1200,- a originál tak 2200,-, jde mi o to jestli s tím má někdo zkušenosti, zda se vyplatí ho koupit. Potom dále příští rok plánuji zrepasovat přední ramena a rád bych věděl, která značka silentblocků je nejkvalitnější, koukal jsem na Moog a Delphi.

Díky všem za vaše rady a zkušenosti. :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

0x

Pokud je výrobce opravdu HELLA tak bych se toho nebál,ale už jsem viděl i přebalené zboží takže pozor.

Silnetbloky zkusit sehnat originál Rubena,tyhle značky by taky nemusely být špatný. Taky nezapomeň na čepy,TRW jsou docela ucházející

gumidek*
hodnocení

0x

Moog a Delphi v autokelly, že? Oni totiž nemají prvovýroby. Sežeňte silentbloky GUMOKOV a Robena CZ Náchod. To je originál česká kvalita a ramenu, pokud není zrezlé (prohnilé) se nic nestane.

Chladiče vyrápěl Autopal Nový Jičín a ještě je někde k vidění jako zbytek ze skaldu, jinak Hella Mohelnice dobrá volba.

sos*
hodnocení

0x

k těm silentblokům - v létě jsem musel jeden po 230000 měnit. A nyní ten samý po 10000 znovu.Tak se vyplatí připlatit si za lepší

tomi463*
hodnocení

díky všem za názory, na čepy jsem samozřejmě nezapoměl, určitě originál TWR, co se týče těch silentblocků, tak jestli máte typ na nějaký e-shop,kde seženu originál tak budu rád, autokelly origo silenty nemá, nebo nějaký obchod poblíž jeseníku.
Díky za rady
gumi

doporučuji cc-autodily nebo amd-autodily.cz

Okolí Jeseníku... Silenty origo zde:

edb.cz/...

tomi463*
hodnocení

Díky všem za odpovědi, nakoupim a z jara na to vlítnu, možná i ten chladič vydrží, zatím ubylo z nádržky za poslední měsíc téměř neznatelně, budu to hlídat, snad to do jara nezačne téct, protože v zimě se mi to dělat venku nechce a garáž mám velkou tak tak na felinu a do servisu v našem okolí, když nemusíme tak radeji nejedeme, protože už kolikrát nadělali víc škody než užitku, nj no co si sám neuděláš to nemáš :( ještě že na té felině jde spravit skoro vše doma na koleně :)

novada*
hodnocení

0x

Delphi na feldu neeee! Ty silenty stojí za prd.. Na fe/fa je neumí dělat :D .. Co třeba febi? Meyle je taky dobrá. Cokoliv, co jsem od nich bral, tak je to na úrovni. K tomu taky čepy Meyle .. A bylo to dobrý.

gumidek*

Bral jsem Meyle vodní pumpu na Felinu a hrůza. Ani tam není výlisek (šipka) na orientaci při montáži silentu nového. Origo a HEPU ji mají. Brzdové desky tvrdé... HEPU používají Gumokovy silenty a Meyle nějaké no name. Tedy do ramen bych od nich nešel.

trtr

Zdravím, já má zkušenost s čepy řízení Febi, po 1000 km po nich. Od Moog a TRW mě zrazovali, že prý jsou nedostatečně namazané a manžetky špatné. Nakonec jsem koupil to nej co jde- Lemforder. Co se týče silentů, tak je třeba najít takové, které nejsou ani měkké ani tvrdé, prostě nejlépe origo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]