Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej převodovka - měnit?

Od: risk odpovědí: 5 změna:

Dobrý den koupil jsem v bazaru Daewoo Nexii r. v.1997.Ted mám najeto 108000km. Jak je to s výměnou oleje v převodovce? Auto nemělo servisní knížku v manuálu jsem se dočetl pouze o automatické převodovce měnit každé 3 roky nebo 30000km. Jak je to v případě manuální převodovky? kterou mám píšou v manuálu pouze měření. Že by se nemusel olej měnit pouze doplnovat? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

olej v nanuální převodovce by měla být doživotní náplň, já jsem ho měnil při 190 tis km a auto znatelně lépe řadilo, nic tomu neuškodíte jak ho vyměníte

doživotní=až se převodovka rozsype.. pokud tomu chcete předcházet tak je lepší olej měnit...

Doživotní původně ano,ale nikdo nepočítal,že auta budpou jezdit 10 a více let a najedou místo cca 150-200 tisíc km daleko více!

Každopádně zkontrolovat množství a pkd se ví jaký je origo olej tak alespoň dolét,lépe je koupit cca 2l nového převodového a dát novou náplň (ovšem záleží taky na celkovém stavu auta,abyste dotoho nevrazil cca400 a po měsíci či půl roce auto nezrušil skrze třeba korozi!)

erikch*
hodnocení

0x

patnáctileté auto se 108 tis.km nájezdem je vcelku "reálné"(viděl bych to na pootočení 9 na nulu v druhém řádu...),ale tím,že vyměníte olej v převodovce(červený s popisem něco hydraul...) autu jen prospějete.jde o to za kolik zhruba ty zhruba tři litry seženete cenově...Opelácký motory mají klasiku výpust a i dolívací hrdlo...,takže není problém...

aka6agun

Kilometry klidně můžou sedět. Sám mám Eagle Talon TSI z roku 1991 a na tachometru mám 23tis mil a jsou pravé a identické. Mraky lidí najezdí za rok třeba jen několik tisíc km.

Třeba soused najezdil za posledních 10let se svou Škoda 100L 6tis km. Taxík by ho vyšel levněji. *smich* Ale jemu je už skoro 80let, takže dokuď mu řízení nezakáže doktor, bude jezdit těch pár km stále.

U takhle starého auta a vzhledem k hodnotě vozu bych k výměně přistoupil, jen pokuď ho majitel bude chtít ještě provozovat víc než 2 roky. Jinak bych jen zkontroloval a dolil, pokuď bude třeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]