Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký typ H1 žárovek vybrat

Od: technecium odpovědí: 9 změna:

Zdravím lidi, mám na autě h1 žárovky, 55W. Chtěl bych ale nějáké lepší, které svítí víc a svítí bílým světlem, popř. do modrým. Poradil by mi někdo jaký typ žárovek, kolika wattové a jakou světlenou účinnost? Předem děkuji za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

autodoplnkyfro.cz/...

měl sem H7ky od nich a dobrý

dh
hodnocení

0x

Pokud něco dobrého - pak z řady Osram night breaker unlimited. Osobní zkušenost a výborné. Neměnil bych.

gumidek*
hodnocení

0x

Radil bych Osram Allseason. Mají velmi dobrou životnost oproti nightbrikerům. Taky mají tlustší baňku skla (jako normální žárovky Hx). Na sněhu, dešti a mlze paráda. Svítí spíš do žlutozelena a na skle je i fialový prvek. Homologaci mají. Jiné už bych nechtěl. Známému ve vyskákané Felicii vydržely 2 roky. Nighty vydrží tak cca půl roku.

doplněno 06.01.15 06:38:

No ASD, já taky mám pořádnou lampu (světlomet co se týče velikosti paraboly), takže i obyčejná svítí víc než dobře + ostřiky světel, takže vždy čisté sklo. Ono i záleží, zda parabola dnes již plastová s chromovou barvou není vyhřátá a nemá sníženou odrazivost nebo na plastovém skle není napečená mlhovina zevnitř od vlhka. Není to jen o silné žárovce s jiným plynem.

Allseasonky jsem bral jako s dlouhou životností a dobrou svítivostí. Jinak je to vždy kompromis (na úkor životnosti).

Každý ať má co chce. Nighty nehaním, jen je už nekupuji vzhledem k ceně a životnosti. Nemám důvod. Vidím dobře :).

asd*

Night breaker svítí výrazně líp. Je to za cenu nízké životnosti. Půl roku znamená co, svítí trvale půl roku? Mě NB vydrží cca 250 - 300 hodin = 15 - 20 tisíc km. Klasická halogenka minimálně jednou tolik. Člověk se musí rozhodnout jestli chce dobře vidět nebo mít levnější provoz. Já radši dám za životnost auta 2000 navíc za žárovky než pořád hledat kudy vede silnice, nebo třeba srazit chodce kvůli tomu že jsem ho viděl o 10 metrů později...

fex
hodnocení

0x

Doporučuju taky Osram Night Breaker Unlimited. Rozdíl ve svítivosti je opravdu znatelný.

hodnocení

0x

pokud je typ H1 tak žádný jiný typ se nedá a ani by se neměl použít! Jinak jsem spokojen se svítivostí i výdrží úplně obyčejných H1 2ks za 60 v kauflandu-mám ji v autě (jednu,druhou jako náhradní) ,cca 5 roků! Přijde mi,že tou údajnou svítivostí různých "lepších"žárovek jen tahá výrobce peníze od nás,řidičů spotřebitelů!

hodnocení

0x

Více wattů nesmíte mít - jinak můžete přijít o technickou... Málokdo to sleduje a kontroluje, ale čert nikdy nespí. Musíte se spokojit s 55W, ale můžete si připlatit na X-treme Vision 12258XVB1 Philips nebo třeba Philips H1 X-treme VISION 12V 12258XVS2.

S firmou Osram nemám dobré zkušenosti ... možná to bylo obchodem...

jirkajirku
hodnocení

0x

má odpověď je sice trochu jiným směrem, ale zůstal bych u klasických halogenek H1, méně svítí, mnohem déle vydrží. Ono mít super svítivou žárovku je hezký, ale životnost je malá a jezdit ve tmě bez řádného osvětlení nic moc. Vy ji vyměnit umíte, ale mnoho lidí ne. Pokud s autem jezdíte jen vy, tak není problém vyměnit. Pokud třeba přítelkyně, nebo žena, nebo jiný člen rodiny, je to horší. Není příjemné když jede naproti auto a nemá osvětlenou pravou část.

Bezpečnost především. Jinak dobré a ne drahé žárovky jsou Tungsram-Maďarsko

gumidek*

Taky jsem měl Tungsramy a supr životnost (4 roky) :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]