Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej v alternátoru

Od: radek* odpovědí: 10 změna:

potřebuji radu dostal se mi do altíku trochu oleje od řemenice na volnodeh nedobíjí ale když dam vetší tocky tak to zhasne šlo by to vistříkat kontaktolem nedo prosím o radu dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

altík vyndat rozebrat ,odmastit vše co je od oleje čističem na brzdy nebo technickým benzínem ,kontaktol neee

radek*
hodnocení

dik za kontaktol nejde to jenom vyndat bez rozebrání

mohlo by stačit vyndat regulaci aby ses dostal k uhlíkům a sběracím kroužkům a tudy co vystříkat čističem brzd

ale když už bych ho měl venku tak bych ho rozhodil porovnal sběrací kroužky,kouknul popřípadě vyměnil uhlíky a přimáznul ložiska

radek*
hodnocení

technicky benzín mam nemusím schanet čištííč brzd

gumidek*
hodnocení

0x

kontaktol je olej.

čistič brzd nebo hadr a nitroředidlo.

radek*
04.01.15 22:46
hodnocení

dekuji

zztop*
hodnocení

0x

Hlavně s tím pohni pokud plánuješ jezdit. Mně takhle kapal olej do altíku a pak mi umřel a musel jsem ho měnit.

radek*
04.01.15 23:27
hodnocení

dík

kolo*
hodnocení

0x

Olej v alternátoru alespon tedy ne tekoucí ale jen mastný povrch nevadí.Alespon je nakonzervovaný a vnitřek nebude korodovat.Jen vadí mastné uhlíky a sběrací kroužky.Aby byl dobrý kontakt umýt benzínem.Olej nevodí elektřinu takže není na závadu.Když ponoříte do oleje normální elektromotor bez uhlíků,normálně poběží.Žádný zkrat nebude.Olej není voda.

gumid

Alternátory jsou často plné uhlíkového prachu

(od uhlíků regulátoru). Vznikne tak vodivá mastnota.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]