Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poraďte,jak zrušit PR u druhé poj.po 2 měs

Od: ramada® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den všem.

Stala se mi taková zvláštní situace.V loni jsem zakoupila v bazaru auto a tam mi ho pojistili,že jinde je stejná výše pojistky a tak je jedno že mi dají tu jejich nabídku.Mám však známou,která dělá pro pojišťovny a ta mi sehnala levnější.Sepsala mi to tedy a mám jsem pojistku jinde. Co jsem však nevěděla,že mi už tu první pojistku nezrušila nebo nevypověděla...prostě se stalo,že mě kontaktovali,ale po více než 2měs,že chtějí zaplatit.(prý to šlo zrušit do dvou měsíců).Jednu ale už zaplacenou mám a oni mi napsali,že tu jejich mohu zrušit až ke konci pojistného období.Jak tomu mám tedy rozumnět? Přece nebudu platit další PR.Prosím o radu jak ho mám ukončit okamžitě,děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestli od uzavření druhé smlouvy neuběhly ještě dva měsíce, zrušte smlouvu druhou. První smlouvu oficiálně zrušíte pouze k výročnímu dni, jinak pouze podvodem.

hodnocení

Pojistky byly od sebe pouze dva dny,takže ani ta druhá už není do 2 měs. Je to prostě těsně.Někde jsem četla něco o depozitu,ale to už si nepamatuji...

pfpetr*

bud depozit nebo sepište smlouvu o prodeji vozu a na jejím základě pojistku zruší

asd*

Jinak pouze podvodem? To jste hodně mimo. Může dát auto do depozitu, změnit majitele, nebo dohoda s pojišťovnou.

Podvod myslíte fiktivní změnu vlastníka - to máte pravdu že jde o podvod. Ta změna ale nemusí být fiktivní, prostě ho někomu prodáte (KS může být ústní) a zcela legálně ukončíte pojištění, pak ho zase zcela legálně můžete koupít zpátky. Vlastník se změní dvakrát a není to fiktivní změna ale změna skutečná, o žádný podvod nejde.

hodnocení

2x

Ano, jsou možnosti v rámci podmínek smlouvy i dle zákona - ale zkusila jste se domluvit s pojišťovnami? Zavolám nebo pošlu mail, že prosím o ukončení dohodou, protože bylo pojištěno jinde a jedná se o duplicitní pojištění. Poprosím o rychlou zpětnou vazbu a vysvětlím, že není možné aktuálně uhradit. Pokud budou požadovat platbu za celé období, rovnou vysvětlím, že to dám do depozitu a 1) oni nedostanou požadované, 2) mne to bude stát o pár korun víc...

Pouze bude jejich "vymáhání" znamenat, že další pojištění u nich již nikdy nesjednám a osobní zkušenost s jejich ochotou bude negativní reklamou v mém okolí.

doplněno 05.01.15 14:02:

No ještě to jde udělat jinak - obchodní zástupkyně totiž dohledá, že převzala výpověď smlouvy včas, ale zapomněla ji odeslat na centrálu ! A Vy jste to stihla dle obchodních podmínek! Ale to je nabádání k nepravostem, pokud tomu tak nebylo :)

hodnocení

Všem děkuji za dobré odpovědi,hodnotil lze ale pouze tři *dril* No spoléhala jsem se na tu poj.agentku,když už v tom pracuje,proč mám problém.Obávám se ,že jí vypovím všechny pojistky a půjdu k někomu jinému. Ano kontaktovala jsem už onu pojišťovnu,je to kooperativa a ti mi sdělili,že zrušit pojistku lze pouze ke konci pojistného období a nebo do dvou měsíců,což prý jsem už ale nestihla,takže tímto prostě po mě chtějí zaplatit pojistku i když jsem jim situaci popsala *nevi* ...prostě chtějí prachy a basta *bzum* .No z tohodle jsem fakt znechucená *zed* .Takže jim jdu psát ještě jednou a pokud smlouva nepůjde zrušit,tak jde auto do depozita*placni*

Ramado nic jim nepište to je zbytečné! Jen si napište KS a to jim pošlete -vyjde levněji nežůi depozit,ale díky depozitu můžete zase vypovědět obě smlouvy a udělat si úplně jinou a u uplně jiné pojištovny (vaše "známá" pak bude muset vráti provizi,ktero díky smlouvě s Váma dostala!) a možná ještě výhodnější!Teda to vše s tím ,že stejně budete muset dlužné pojistné doplatit !nebo neplatit a udělat jak jsem písnul výše ale pak bude víc než dva měsíce + penále!

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
jak už bylo zmíněno výše, máte 2 možnosti, jak tu pojistku, která vám nevyhovuje, ukončit.
1) sepsat smlouvu o prodeji auta, s tou smlouvou jít na pojišťovnu, jejíž pojistku chcete zrušit a tam uvést, že jste auto prodala a proto chcete pojistku ukončit. Tato varianta není zcela čistá - v podstatě se jedná o podvod.
2) auto dát na nějaký čas (třeba na 2 dny) dotzv. depozitu, na základě potvrzení v technickém průkazu jít na vybranou pojišťovnu a tam předložit TP a nepohodlnou pojistku zrušit (tu která vám vyhovuje, si nechat - nerušit!)
K bodu 2) Tahle varianta je trochu složitější, dá trochu více "lítání" a stojí nějakou tu korunu (poplatek za uložení do depozitu - tuším že 50,- nebo 100,-Kč) Pokud se pro ni rozhodnete, je potřeba si zkontrolovat, aby po dobu uložení (tj. od uložení do vyzvednutí včetně) malého TP (oficiálně se to nazývá "osvědčení o registraci vozidla") a značek v depozitu mělo auto platnou STK a Emise - bez toho vám značky potom z depozitu nevydají! Pak odmontujete RZ z vozidla (auto bez RZ nesmí ale stát na veřejném prostranství či na veřejné komunikaci - pouze na soukromém pozemku), vezmete doklady a půjdete na odbor dopravy, kde vyplníte formulář, zaplatíte a odevzdáte značky a Osvědčení. pak půjdete zrušit nepohodlnou pojistku. A třeba už 2 nebo kterýkoli další den vezmete zase doklady od auta, tu platnou pojistku, co jste si nechala a půjdete si na odbor dopravy vyzvednout značky a Osvědčení. Namontujete značky a můžete zase v klidu jezdit.

hodnocení

0x

Já nevím,že všichni hledáte problém.Asi bych sice takovou blbost neudělal,ale v sumáru-stát se může ledasco. proto,z důvodu trestnosti bych jim doložil smlouvou a dokladem o zaplacení,že mám pr jinde a požadoval rušení smlouvy.Pkd by ne toto nepřistoupili,tak bych prostě neplatil -po dvou upomínkách se automaticky smlouva ruší,s tím že "dlužné částky" se ale musí doplatit!

Pak teprve spíše než-li depozit -kupní smlouva, neakceptovali by ji -jejich problém nebpť v zákonu není stanoveno prodej doládat zápisem v TP!

buss
hodnocení

0x

Způsoby zániku pojištění odpovědnosti jsou v z. č. 168/1999, popř. v Podmínkách, co máte jistě doma. Co si člověk neudělá, nemá. Měla jste se ptát, co bude se stávající pojistkou.

ujendys*
hodnocení

0x

do dvou měsíců zrušíte poj. bez důvodu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]