Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Na zahradě mám auto již nepojízdné, rozebrané, je v polopřevodu, ale ne na mě, ještě na předchozího majitele (je to staré auto, eko daň by se platila 10tis). Je placena pojistka, auto bylo před 2 měsíci ještě provozováno. Teď má platit nový zákon, že od 1. července by měla tato auta zanikat automaticky. Jde mi o to, že se mi nechce jít na úřad a platit 800,- kč za přepis a následné odhlášení auta a mít s tím další problémy.
Když tedy počkám ten půl rok a auto zanikne, resp. bude vymazáno z registru vozidel, jak zruším tu pojistku když vlastně auto bude zaniklé, bude mi stát na zahradě a já nebudu mít žádný doklad o nějaké likvidaci nebo s čím půjdu na pojišťovnu? Děkuji
A proč Vám stojí na zahradě a platíte PR když můžete odvézt a nechat ekolikvidovat.A na protokol o ekolikvidaci zrušit PR?Samozřejmě značky a doklady si ponechat! a po červnu zanikne i papírově.
Ano já vím, volal jsem pánovi z vrakoviště, že by si pro to zajel.. Ale docela se pak bojím zrušit tu pojistku, protože fakt nechci aby mi pak přišel nějakej dopis od ČKP, že neplatím pojistku a auto je furt v registru.. Vím, že ségry přítel s tím měl problém a i přes to, že jim psal dopisy tak to nepomohlo a za právníka by dal zase další peníze.. Nevím jak to udělat tedy...
Po červnu zanikne i papírově, tudíž i pojistka automaticky zanikne?
Jak jednpduché-plati PR se musí když se hodlá PROVOZOVAT-jak hodláte provozovat auto co je zrušeno a máte na něj protoklol o likvidaci? To že s tímto má někdo problém není v tom,že je auto v registru-CKP tam nemá přístup!-ale ve špatné argumentaci a nedoložení skutečností!
Navíc osobní skušenost-došlo mi na týden-řekl jsem OK,protože jsem se nedostal včas na úřad k vyřazení ale až po týdnu-prac.vytížení. Po měsíc opět a na další sumu,tak jsem si to řádně přečetl a zjistil,že člověk,jemuž jsem prodal si neuzavřel PR (pak byli nějaké problémy na jejichž základu jsem pak vyřadil).Jednoduše jsem jim poslal jednak písemnou kopii KS včetně smlouvy o pronájmu se zakotvenými povinnpstmi kupce, a jednak skeny na jejich str.www...-po týdnu dva dopisy jeden starší s daším doplatkem a druhý novější s odložením šetření vůči mně.k žádosti o příspěvek jsem opět podal odpor a po týdnu opět stáhli šetření vůči mně. Pkd chete více-tak prohledat poradnu nebo SZ
jen doplním kolegu diesla.
1) vozidlo dejte k ekolikvidaci,
2) hned s dokumentem dojděte na pojištovnu zrušit pojištění
3) nic neřešte dalšího, je to zbytečné.
4) čkp Vás neobešle,
Dobře děkuji za rady . Taky si osobně myslím, že když nechám auto ekozlikvidovat a pak zruším pojistku tak přece nemusím platit povinné ručení když je auto už zlikvidované tak se nemůže zůčastnit nějaké nehody nebo ohrožení či omezení na silnici. Jestli to dobře chápu?
Ještě mi přijde divné.. když ty auta vlastně všechny co jsou takhle v převodu, milióny aut zanikde, tak to je budou mít lidi na zahradě nebo se budou válet kusy karosérií v lesích? To je mi nějaký divný, že nebudou muset být zlikvidována nebo jak.
"Ještě mi přijde divné.. když ty auta vlastně všechny co jsou takhle v převodu, milióny aut zanikde, tak to je budou mít lidi na zahradě nebo se budou válet kusy karosérií v lesích? To je mi nějaký divný, že nebudou muset být zlikvidována nebo jak.
S tím zánikem mi to taky přijde divné - snad nepletu dohromady hrušky a jabka, dle mého lze pouze auto na registru pozastavit na neurčito s tím, že každý rok je třeba hlásit, co se s autem děje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.