Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat na otázku k placení požadované částky od České kanceláře pojistitelů.
V listopadu jsem dostal od této kanceláře výzvu k zaplacení částky 13 500,- za nezaplacení povinného ručení k mému autu.
Jelikož jsem měl obavy z exekuce,domluvil jsem se na měsíčních splátkách,dnes jsem zaplatil dalši.Teď v televizi běží o tom stále řeči,že na tohle nemají právo,že se to nemá platit a dokonce i zaplacené peníze se dají dostat zpět.
Auto v té době nebylo pojištěno,protože jsem ho nevyužíval,měl jsem druhé,ale to první jsem nikde neodhlásil,jen jsem prostě nejezdil.Teď ho opět využívám,zaplacené povinné ručení mám.
Děkuji za odpověď, Konečný Martin
Ne vy to musííte doplatit! Pkd byste po obdržení "požadavku o příspěvek" podal v zákonné lhůtě odpor tak byste platit nemusel! Podat opor= doložit neprovovzování vozidla /např foto auta v garáži či jiném uzavřeném,veřejnosti nepřístupném místě a svědectví další osoby!/Vy jste zažádal o spl kalendář a zaplatil jste část= vědomě jste souhlasil,že jste udělal chybu= musíte doplatit popř zkusit soudně ale asi by to nevyšlo a platil byste i soud?!
doplněno 02.01.15 14:07:Jho Vaše odpo ale není dobrá!Nemusí se platit pkd se neprovozuje! a ne jak Vy vysvětlujete!
Bohužel, splátkovým kalendářem jste odsouhlasil svou chybu, že jste nezaplatit pojištění. Teď už těžko budete dokazovat, že jste splátky podepsal pod nátlakem. Pokud jste auto neprovozoval (nejezdil) mohl jste jim zaslat tuto informaci a je povinností ČKP dokázat, že jste auto provozoval. Myslím si, že teď už budete muset dlužnou částku zaplatit. Uznal jste svůj dluh vůči společnosti a ještě jste se s nimi domluvil na splátkách. Doporučuji platit v termínech, aby nedošlo ještě k navýšení dlužné částky.
Dle mého názoru, pokud by auto bylo na př. v dílně, na dvoře, v garáži havarované a mohl toto majitel dosvědčit, že nemohlo být provozováno, tak byste ve správním řízení mohl dostat pokutu za pouze neodevzdání RZ do depozit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.