Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mezi svátky mi přišel dopis od ČKP, že chtějí uhradit 1300,- za 16 dní nezplaceného pov.ruč. Ale ... Auto jsem koupil 12.10. a hned 13. jsem udělal pov.ruč. ... Bývalý majitel ale nejspíš nezaplatil těch 16 dní do 12.10. ... V dopise jsem měl, že jsem aktuálně majitel v registru vozidel (i přesto, že jsem vozidlo přehlašoval z jiného okresu a mám od přihlášení 15.10. novou SPZ - úhradu chtějí za starou SPZ)... A teď můj dotaz ... Mají na ČKP náhled do registru vozidel omezený jen na posledního majitele vozu? Nemohl se pracovník ČKP v registru podívat na majitele vozidla v daném termínu nezaplaceného pov.ruč.? Děkuji
ahááá, a my se divili, že to řeší už teď, když se to jedná teprve října? z problému u známých jsme věděli, že to řeší ,třeba za rok, dva,aby z toho taky něco měli ... chuděrky :D ... ale nám šlo o to vědět, jestli oni se mohou v tom registru na toho majitele podívat ... já vím,že jim stačí poslat kupní smlouvu, ale proč? sedí tam člověk, který je placený (myslím tedy státem) za to,aby tohle zjistil, ne? vždyť tohle je ostuda ! každý je v práci zaměstaný a má určitý popis práce ... když nedělá, co má, má za to pokutu, postih, prostě něco ... proč já mám posílat kupní smlouvu? proč tomu mám věnovat nějaký svůj čas, když tam snad sedí člověk, který má za tenhle čas zaplaceno a jeho by to stálo jen shlédnout očima o řádek níž? navíc za peníze, v pracovní době atd ...
doplněno 02.01.15 00:07:a co že je za novinky od 1.1.? ještě děkuji za odpověĎ
Je to ČKP tedy něco jako banda zmr*ů línejch to totiž vysvětluje vše i to jak se doteď chovali.
Jakmile je pohyb-CKP to zjistí ale jinak ne (pohyb= přehlášení z majitele na majitel díky změně PR) do registru nemají přístup! a díky tomu,že jste k jistému datu na sebe dohlásil a uzavřel PR mají od pojištovny data a jdou "nejschůdnější cestou" tj od novým majitelem uzavřené smlouvy!nemusíte jim nic dkladovat a můžete ihned zaúplatit,nebo to nechat vyšumět a pak platiti třeba 10 000kč ,ALE je ve vašem zájmu ve stanovené lhůtě (tj tuším 30 dnů) ,nejlépe na jejich stránky www.bezpojisteni.cz poslat odpor spolu s kopií kupní smlouvy! a sledovat jak se situace vyvíjí,ale skoro 100% Vám přijde že to vůči Vám uloží AA,nebudou uplatňovat!
Jinak sice CKP jednala a zatím i jedná občas divně a vymáhala i když neměli nárok.Ale zase je to na druhou stranu pro naše dobro-pkd nás platiče PR sejme nějaký ... co nemá PR-pak jde odškodnění od CKP právě z onoho fondu!
smetaci,
pokud se kouknete na druhou stranu dopisu, je tam poučení a jak vkládat po internetu námitky. Tam jim vložíte, že jste majitelem až od 12.10. a tudíž se musí obrátit na původního vlastníka.
Po vyplnění můžete přiložit i kopii kupní smlouvy. Poté 1x za týden kontrolovat stav případu a podle situace reagovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.